RFA-Robotloader neemt voorhanden werk direct over

Voor Robin Langeslag van het jonge bedrijf Langeslag Metaaltechniek in Nieuwegein was het al snel duidelijk dat automatisering van zijn 5-assige Spinner U1530 de toekomst heeft. Hij koos voor een RFA-Robotloader met werkstukbelading.

Gezien de hoge werkdruk was het van belang snel te leveren. Omdat RFA uit voorraad levert zat tussen bestelling en operationeel zijn slechts 3 weken. Het voorhanden werk kon hierdoor direct overgenomen worden door de robot. Na installatie is direct gestart met onbemand produceren in de avonduren.

De machine wordt door de zijdeur beladen waardoor aan de voorzijde ruimte vrij is voor andere werkzaamheden.

De machine wordt door de zijdeur beladen waardoor aan de voorzijde ruimte vrij is voor andere werkzaamheden.

Grote werkstukken

De RFA Kawasaki CX210LFE02 Robotloader heeft een hanteringsgewicht van 210 kg en een reikwijdte met een diameter van 5.400 mm. Door het grote hanteringsgewicht en werkbereik kunnen grote werkstukken en in een later stadium grote pallets gehanteerd worden. De robot is uitgerust met een dubbele Schunk grijper met verstelbare bekken voor het hanteren van de werkstukken.

Het instellen wordt gedaan via een TabletPC met intuïtieve RFA-Raster software. De robot is binnen enkele minuten om te stellen. Ook korte series worden op deze manier eenvoudig en efficiënt automatisch beladen. Omdat de wens is om in de toekomst uit te breiden naar de combinatie van werkstuk- en palletbelading is er in de cel ruimte gehouden voor een palletmagazijn, sluis en grijperwisselsysteem.

RFA-Raster software op een draadloos verbonden TabletPC zorgt voor een eenvoudige bediening zonder benodigde programmeerkennis. Met de RFA-Connect module wordt de operator op de hoogte gehouden van de status en is het mogelijk zicht te hebben op de robotcel door middel van een IP camera.

De robot belaadt de machineklem.

De robot belaadt de machineklem.

Robin Langeslag aan het woord op LinkedIn.

Projectbeschrijving, video en foto’s van de robotcel:

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Robotcel belaadt zware werkstukpallets en grote werkstukken

14-01 Een van de meest uitgebreide RFA Kawasaki Robotloaders voor het beladen van zware werkstukpallets…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X