Rhodium24, nieuw online klantenportaal voor metaalbedrijven

Calculeren en offreren verloopt voor metaalverwerkende bedrijven vanaf nu wel heel efficiënt, dankzij Rhodium24. Het onafhankelijke klantenportaal brengt eenvoud vanuit de cloud en zorgt voor meer snelheid en efficiency. Benieuwd naar Rhodium24? Leverancier en start-up Metal Heaven laat u de tool graag zien tijdens METAVAK.

Rhodium24 biedt metaalbedrijven een ideale verkooptool. Nadat de klant of eigen verkoop via een browser 3D of 2D CAD-tekeningen van onderdelen of assemblies heeft toegevoegd, neemt het portaal de calculatieklus vrijwel geheel uit handen. Terwijl werkvoorbereiders en engineers hun kennis en tijd efficiënter inzetten, rondt Rhodium24 het proces van calculeren en offreren af. Gemakkelijk, snel en overzichtelijk.

Volautomatische opmaak
Rhodium24 is een product van start-up Metal Heaven, dat metaalbedrijven tijdwinst en efficiency biedt met slimme cloud-oplossingen. Hoe dat uitpakt, blijkt onder meer uit de functies van Rhodium24. Zo bevat het portaal een documentgenerator die offertes volautomatisch opmaakt. Ook rangschikt Rhodium24 de resultaten van de verwerkte bestanden direct op gebruikt materiaal en bewerkingssoort in een aparte CAM-ready ordermap. Vergeet dus het gedoe en gesleep met aparte bestanden. En profiteer in plaats daarvan van een georganiseerde voorbereiding om CAM-systemen snel aan te sturen.

Direct zicht
De recognition engine van Rhodium24 analyseert op een slimme wijze materiaalsoorten en bewerkingen uit de aangeboden tekeningen. Met de geïntegreerde viewer hebben gebruikers direct zicht op de parts en assemblies – in 3D én als uitvouw. Ook kunnen ze bij het plaatwerk verschillende zijden en de lengterichting van oppervlaktebehandelingen aangeven. Doordat Rhodium24 materiaalcatalogi van leveranciers of een ERP kan koppelen, werkt u altijd met de meest actuele artikelen en prijzen. Alle herkende bewerkingen komen voort uit de eenmalig ingeregelde bedrijfscapaciteiten en leveren een bill of labour van de opdrachten. Kan u een onderdeel niet in eigen huis vervaardigen? Dan presenteert het portaal datzelfde onderdeel als koopdeel, bedoeld voor een aanvraag of inkoop elders.

Flexibel en schaalbaar
Rhodium24 kan uitstekend overweg met plaatmateriaal, buis, staaf en profielen en rekent met snijwerk, zaagwerk (inclusief hoeken), kanten en soevereinen. In de nabije toekomst volgen meerdere materialen en bewerkingen. Rhodium24 is zonder ERP te gebruiken, maar is vanzelfsprekend goed te koppelen. En omdat de oplossing volledig in de cloud werkt, zijn investeringen in soft- en hardware, systeembeheer, onderhoud, licenties en updates verleden niet meer nodig. Rhodium24 is onbeperkt schaalbaar. En dat heel eenvoudig op basis van een abonnement.

Metal Heaven, stand J137

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Plaatbewerking

MKG implementeert ERP en shopfloor control bij Made By Driessen

16-06 Op 13 december 2019 was het dubbel feest bij Made By Driessen. De Brabantse…

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X