Rhodium24, nieuw online klantenportaal voor metaalbedrijven

0

Calculeren en offreren verloopt voor metaalverwerkende bedrijven vanaf nu wel heel efficiënt, dankzij Rhodium24. Het onafhankelijke klantenportaal brengt eenvoud vanuit de cloud en zorgt voor meer snelheid en efficiency. Benieuwd naar Rhodium24? Leverancier en start-up Metal Heaven laat u de tool graag zien tijdens METAVAK.

Rhodium24 biedt metaalbedrijven een ideale verkooptool. Nadat de klant of eigen verkoop via een browser 3D of 2D CAD-tekeningen van onderdelen of assemblies heeft toegevoegd, neemt het portaal de calculatieklus vrijwel geheel uit handen. Terwijl werkvoorbereiders en engineers hun kennis en tijd efficiënter inzetten, rondt Rhodium24 het proces van calculeren en offreren af. Gemakkelijk, snel en overzichtelijk.

Volautomatische opmaak
Rhodium24 is een product van start-up Metal Heaven, dat metaalbedrijven tijdwinst en efficiency biedt met slimme cloud-oplossingen. Hoe dat uitpakt, blijkt onder meer uit de functies van Rhodium24. Zo bevat het portaal een documentgenerator die offertes volautomatisch opmaakt. Ook rangschikt Rhodium24 de resultaten van de verwerkte bestanden direct op gebruikt materiaal en bewerkingssoort in een aparte CAM-ready ordermap. Vergeet dus het gedoe en gesleep met aparte bestanden. En profiteer in plaats daarvan van een georganiseerde voorbereiding om CAM-systemen snel aan te sturen.

Direct zicht
De recognition engine van Rhodium24 analyseert op een slimme wijze materiaalsoorten en bewerkingen uit de aangeboden tekeningen. Met de geïntegreerde viewer hebben gebruikers direct zicht op de parts en assemblies – in 3D én als uitvouw. Ook kunnen ze bij het plaatwerk verschillende zijden en de lengterichting van oppervlaktebehandelingen aangeven. Doordat Rhodium24 materiaalcatalogi van leveranciers of een ERP kan koppelen, werkt u altijd met de meest actuele artikelen en prijzen. Alle herkende bewerkingen komen voort uit de eenmalig ingeregelde bedrijfscapaciteiten en leveren een bill of labour van de opdrachten. Kan u een onderdeel niet in eigen huis vervaardigen? Dan presenteert het portaal datzelfde onderdeel als koopdeel, bedoeld voor een aanvraag of inkoop elders.

Flexibel en schaalbaar
Rhodium24 kan uitstekend overweg met plaatmateriaal, buis, staaf en profielen en rekent met snijwerk, zaagwerk (inclusief hoeken), kanten en soevereinen. In de nabije toekomst volgen meerdere materialen en bewerkingen. Rhodium24 is zonder ERP te gebruiken, maar is vanzelfsprekend goed te koppelen. En omdat de oplossing volledig in de cloud werkt, zijn investeringen in soft- en hardware, systeembeheer, onderhoud, licenties en updates verleden niet meer nodig. Rhodium24 is onbeperkt schaalbaar. En dat heel eenvoudig op basis van een abonnement.

Metal Heaven, stand J137