RoboJob bereidt zich voor op de Techni-Show

Het zijn drukke tijden voor RoboJob, het Belgische bedrijf dat gespecialiseerd is in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Na een succesvolle deelname op EMO in Hannover en de organisatie van het Green Light Machining evenement in eigen huis, is het bedrijf nu volop bezig met de voorbereidingen voor de Techni-Show. Net als België en Duitsland is ook Nederland een belangrijke markt voor RoboJob. De Belgische onderneming heeft al enkele tientallen klanten op Nederlandse bodem, maar wil hier verder uitbreiden.

Met de Mill-Assist Conveyor, het laatste nieuwe product dat gelanceerd werd op EMO, en dat een compacte en flexibele oplossing biedt voor de automatische belading en ontlading van 3- en 5-assige freesmachines, heeft het alvast een extra troef achter de hand. En ook de reeds bestaande producten, de Turn-Assist Series en de Mill-Assist Essential, hebben hun waarde reeds bewezen.

“Nederland is en blijft één van onze belangrijkste markten”, zo zegt Helmut De Roovere, directeur en mede-oprichter van RoboJob. “Vooral in het zuiden van het land hebben we al een sterke reputatie, maar ook verder naar het noorden hebben we al verschillende tevreden klanten. Dat neemt echter niet weg dat er nog veel bedrijven zijn die onze producten heel goed kunnen gebruiken. Ondertussen heeft elk verspanend bedrijf wel ingezien dat automatisering de enige manier is om rendabel te blijven, en om terug slagvaardig te worden in deze competitieve markt. Daar wil RoboJob dan ook op inspelen. Onze oplossingen zijn duurzaam, compact en flexibel, maar vooral erg snel in te stellen, wat maakt dat automatisering ook mogelijk is voor erg kleine productie-aantallen. Die snelle omsteltijd is nu éénmaal de sleutel tot succes. Dat hebben we zélf kunnen ervaren in ons zusterbedrijf, Aluro CNC, van waaruit RoboJob ontstaan is.”

RoboJob zal zowel de bestaande Turn-Assist en Mill-Assist Series voorstellen op de Techni-Show, alsook de gloednieuwe Mill-Assist Conveyor. Bezoekers kunnen terecht op stand D014 in hal 11. Op de RoboJob-stand zullen alle producten uitvoerig worden gedemonstreerd. Men kan er ook terecht voor technische informatie en prijzen.

De komende weken is RoboJob ook aanwezig op het open huis van Mager & Wedemeyer in Bremen (Duitsland, 27-28 november), op het open huis van Okuma in Krefeld (Duitsland, 26-28 november) en op de Private Show van Mazak in Haasrode (België, 3-5 december).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Featured

In de maakindustrie kent 62 procent Smart Industry

19-08 De naamsbekendheid van Smart Industry is gegroeid. Van de ondernemers in de maakindustrie heeft…

Automatisering

Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten

12-02 Besturingenfabrikant E.D.&A. ziet de vraag naar spraakgestuurde bediening stijgen bij machine- en apparatenbouwers. Vooral…

Automatisering

Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering

12-02 Een percentage van 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar…

Automatisering

Meer robots voor gevaarlijke en terugkerende taken

12-02 De toenemende automatisering van de werkplek zal ook in 2020 een belangrijke trend blijven.…

Automatisering

Entertainment centraal bij Kuka op TechniShow

11-02 Specialist op het gebied van robotica Kuka presenteert tijdens de TechniShow de Kuka Coaster,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen