RoboJob krikt productie op

0

Het zijn drukke tijden voor RoboJob. Dit jaar staan er nog een aantal beurzen en evenementen op de planning en ook de productie draait op volle toeren. Het bedrijf uit het Belgische Heist-op-den-Berg beschikt over meer capaciteit om haar producten te produceren en installeren en kan zo levertermijnen verkorten.

Twee maanden terug kon RoboJob een succesvolle deelname aan de EMO-beurs afsluiten. De Belgische specialist in CNC-automatisering keerde naar België terug met heel wat bestellingen. “Je zou denken dat bedrijven wat afwachtend zijn in deze tijden van Brexit, de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en met de automobielindustrie die het toch moeilijk heeft,” vertelt Helmut De Roovere, CEO bij RoboJob. “Niks is echter minder waar. Onze klanten zijn zich ervan bewust dat ze ook de komende maanden moeilijk aan CNC-operatoren zullen komen, en dat de realiteit van high mix, low volume enkel nog meer concreet zal worden. Dit is dan ook hét moment om in te zetten op automatiseringsoplossingen die je toelaten om op een efficiënte manier met die realiteit om te gaan.”

RoboJob merkt dan ook geen terugval in de bestellingen. “In de zomermaanden is het altijd wel wat rustiger, dat zien we elk jaar weer. Het heeft ons toegelaten om onze productie verder op orde te maken. Nu onze ‘Integrated’ modellen volledig operationeel zijn, hebben we onze interne processen ook volledig kunnen finetunen. De doorlooptijd van een order tot installatie is daarmee aanzienlijk ingekort, en onze klanten die vandaag bestellen, kunnen begin volgend jaar al meteen manarm gaan produceren met onze robots.” Het bedrijf beschikt ondertussen ook over meer capaciteit om haar producten te installeren: er werden niet enkel meer installateurs aangenomen, ook heel wat partners werden opgeleid en gecertificeerd om de installaties van de RoboJob-automatiseringen succesvol af te ronden.