RoboJob met nieuwe slagzin naar Metav

Met Sepem gaat volgende week het nieuwe beursjaar officieel van start voor RoboJob.  De Belgische marktleider in CNC-automatisering toont in Rouen (Frankrijk) haar nieuwe Turn-Assist 200i op de stand van Mazak-dealer Degomme Boccard. Over enkele weken trekt RoboJob naar Duitsland, waar het voor de eerste keer deelneemt aan de Metav.

“Op METAV zullen we ook voor het eerst uitpakken met een nieuwe slagzin”, verklapt CEO Helmut De Roovere. RoboJob is al meer dan 10 jaar specialist in de automatisering van CNC-machines.  “Al vanaf  de start hebben we volop ingezet op de kleine en middelgrote series”, aldus De Roovere.  “Bij ons zusterbedrijf hadden we toen immers ingezien dat de Supply Chain in de maakindustrie structureel gewijzigd is, en dat de bestellingen van een beperkt aantal onderdelen eerder de regel geworden is dan de uitzondering.  Met ‘Simply Robotizing CNC’ hebben we proberen duidelijk te maken wat we juist doen bij RoboJob: we bouwen erg eenvoudige, laagdrempelige standaardproducten om CNC-machines te robotiseren.  Dat blijven we uiteraard doen, maar vandaag doen we nog meer.”

First in CNC Automation
RoboJob is de afgelopen jaren uitgegroeid tot markleider in binnen- en buitenland.  “Onze Turn- en Mill-Assist Series worden algemeen erkend als de standaard in CNC-automatisering”, aldus De Roovere. “Met de nieuwe slagzin – First in CNC Automation – wil RoboJob haar verworven positie bevestigen. We achten de tijd nu rijp om niet enkel ons marktleiderschap te bevestigen, maar ook de rol van pionier die we vanaf dag 1 hebben opgenomen en niet meer hebben losgelaten: we waren de eerste om een standaardproduct uit te bouwen, specifiek om de kleinere aantallen te automatiseren.  Op een laagdrempelige manier, compact en snel in te stellen.  En toch met de nodige flexibiliteit, opdat je met één zelfde automatisering heel verschillende werkstukken kunt automatiseren.  Die pioniersrol willen we niet meer loslaten.  We blijven inzetten op nieuwe oplossingen en producten.  Met onze Tower tonen we dat we niet enkel series kunnen automatiseren, maar ook enkelstuks en uiteindelijk zelfs gereedschappen en opspanmiddelen.  Mede daardoor kunnen we onze klanten vandaag het meest uitgebreide portfolio in CNC-automatisering aanbieden.”

Vier beursstands
Dat portfolio kunnen de bezoekers tijdens Metav bewonderen op maar liefst vier verschillende stands. Hommel Unverzagt toont de Mill-Assist Essential aan een Quaser, GLM demonstreert de Turn-Assist 250 aan een Doosan, Okuma de Turn-Assist 200i aan een Okuma en RoboJob toont de Turn-Assist Racks op haar eigen stand.

Zowel in Frankrijk als Duitsland is de opmars in CNC-automatisering volop bezig.  Duitsland behoort al langer tot de grootste afnemer van RoboJob-producten, terwijl ook Frankrijk de laatste jaren een flinke groei kende.
Sepem vindt plaats in Rouen van 30 januari tot en met 1 februari. Metav vindt plaats in Düsseldorf, van 20 tot en met 24 februari.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Verspanen

Exposanten leren van Metav Digital maar kijken uit naar echte beurzen

29-03 Meer dan 80 exposanten hebben met de beursorganisatoren VDW en Messe Düsseldorf  meegedaan om…

Automatisering

Open communicatiestandaard umati aanwezig op METAV digital

18-03 Umati (in 2017 gelanceerd door de VDW – Duitse Vereniging van Werktuigmachines) neemt van…

Verspanen

Digitale Metav presenteert automatiseringsoplossingen

08-03 Bijvoorbeeld bij Paul Horn. Deze gereedschappenproducent heeft in samenwerking met de Kistler Groep een…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X