Robotica event Stäubli

0

In navolging van een eerste editie in België, organiseert Stäubli z’n Robotics Days op 6 en 7 november voor het eerst in Nederland. Samen met 18 partners wordt in de Basiliek te Veenendaal een robotica event op poten gezet dat bestaat uit een beursgedeelte met 26 robotdemo’s en een interessant lezingenprogramma.

Stäubli Robotics pakt er uit met HelMo, een nieuw mobiel robotsysteem dat autonoom beweegt met behulp van intuïtieve, gebruikersvriendelijke mapping van de omgeving en het veilig herkennen van obstakels middels scanning. HelMo, die uitgerust is met een 6-assige robot van de nieuwe TX2 serie, kan allerlei taken uitvoeren waaronder ook de taken die direct samenwerking tussen mens en machine vereisen. Ook wordt de eerste volledig gesloten Scara robot ter wereld gepresenteerd. Ongeacht het type omgeving, de nieuwe TS2 robots zijn ervoor geschikt.

Naast het robotgedeelte omvat een robotica project uiteraard ook andere aspecten zoals vision, safety, afscherming, software, grippers, tracking, programmeren, motion & plc’s. Om alle vragen hieromtrent te beantwoorden, staan 18 partners ter beschikking met demonstraties en beursstand. Het lezingenprogramma is heel divers en belooft voor elk wat wils. Hoe staat het met robotica in de voedingsindustrie (door EHEDG)? Innovatieve haptic solutions voor teleoperation (door MOOG). Robotics in automation made easy (door Siemens). Deelname aan het event is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk.