Robots en cobots bij Valk Welding

Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering, zal Valk Welding tijdens de TechniShow de cobots van Techman Robot op haar stand presenteren. Valk Welding heeft daarvoor begin dit jaar het distributieschap voor de Benelux verworven.

Valk Welding uit Alblasserdam levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, speciaalautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Sinds dit jaar is Valk Welding distributeur van de producten van de Taiwanese fabrikant Techman Robot. Het concept van de Techman cobots is gebaseerd op de drie begrippen Smart, Simple en Save, wat ten uiting komt in ingebouwde vision, handguided programmering en de manier waarop cobots op een veilige manier kunnen samenwerken met mensen.

Veiligheid
Techman cobots (collaborative robots) zijn plug & produce inzetbaar, gebruiksvriendelijk te programmeren en worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor in een productieomgeving met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

Smart
Met standaard geïntegreerde vision zijn de Techman cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te lokaliseren, kleur te lezen en barcodes te lezen. Met deze intelligente functionaliteit zijn Techman cobots geschikt om precieze taken uit te voeren in assemblagelijnen, pick- and place applicaties en binnen een high-mix low-volume productie-omgeving. Het vision systeem is volledig in de hardware en de software geïntegreerd.

Simple
Met de gebruikersinterface kan nagenoeg elke automatiseringstaak intuïtief worden aangemaakt. Techman cobots zijn, ook zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken. De gebruikersinterface wordt gebruikt op notebooks en tablets, in plaats van een teach pendant. Daarnaast beschikkingen de Techman cobots over een intuïtieve teach functie en gebruikerservaring. Gebruikers kunnen elke beweging en positie van de cobotarmen met de hand begeleiden en vastleggen (handguided programmering).

Save
De Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en stoppen automatisch en veilig wanneer deze worden aangeraakt. Het gebruik van hekken of laserbeveligingssystemen is daarom niet vereist, waardoor Techman cobots in een productieomgeving op een veilige manier met medewerkers kunnen samenwerken.

techman, cobots, valk welding, robot, vision

Techman cobots (collaborative robots) worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen.

Divisie
Omdat inzet van cobots bij een breed aantal branches zowel binnen als buiten de maakindustrie inzetbaar zijn, worden de Techman cobots door Valk Welding in een aparte divisie, VWCO (“Vision with cobots”) verkocht. VWCO richt zich daarbij voornamelijk op system- en robotintegratoren die cobots integreren in productie- en assemblagelijnen. Geavanceerde visionfuncties, zoals identifier measure (maatcontrole), OCR en conveyor tracking zijn als software applicaties optioneel leverbaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Robots reinigen ziekenhuisbedden

06-03 Weber Hospital Systems, opgericht in 2017, is onderdeel van Weber Machinebouw. De basis van…

Automatisering

ABB lanceert nieuwe generatie cobots voor onervaren gebruikers

24-02 GoFa en SWIFTI zijn intuïtief ontworpen, zodat bedrijven niet hoeven te vertrouwen op interne…

Automatisering

Schunk lanceert Plug & Work grijpersystemen voor Doosan en Techman cobots

05-01 Na de lancering van het Plug & Work-portfolio voor Universal Robots, breidt Schunk het…

Automatisering

Virtuele beurs Omron presenteert fabriek van de toekomst

23-11 Omron Industrial Automation Europe organiseert een virtuele beurs, waar klanten de nieuwste technologieën voor…

Verbinden

De lasrobots staan praktisch niet stil

22-10 Lever ons een lasrobotsysteem waarmee we zoveel mogelijk trailers op een dag kunnen lassen.…

Plaatbewerking

Bezoekers én organisatoren enthousiast over 4Innovatorsdays

28-09 De 4Innovatorsdays, die Q-Fin, Kumatech, LVD en Valk Welding vorige week samen organiseerden in…

Verbinden

Arc-Eye CSS Adaptive Welding maakt van lasrobot een echte lasser

21-09 Valk Welding heeft een plug-in ontwikkeld voor de Arce-Eye laser camera waarbij de lasrobot…

Youtube films

MetaalNieuws InBeeld – 4Innovatorsdays bij Q-Fin in Bergeijk

16-09 In de showroom van Q-Fin in Bergeijk worden op 23, 24, 25 september de…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X