Robots en cobots bij Valk Welding

Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering, zal Valk Welding tijdens de TechniShow de cobots van Techman Robot op haar stand presenteren. Valk Welding heeft daarvoor begin dit jaar het distributieschap voor de Benelux verworven.

Valk Welding uit Alblasserdam levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, speciaalautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Sinds dit jaar is Valk Welding distributeur van de producten van de Taiwanese fabrikant Techman Robot. Het concept van de Techman cobots is gebaseerd op de drie begrippen Smart, Simple en Save, wat ten uiting komt in ingebouwde vision, handguided programmering en de manier waarop cobots op een veilige manier kunnen samenwerken met mensen.

Veiligheid
Techman cobots (collaborative robots) zijn plug & produce inzetbaar, gebruiksvriendelijk te programmeren en worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor in een productieomgeving met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

Smart
Met standaard geïntegreerde vision zijn de Techman cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te lokaliseren, kleur te lezen en barcodes te lezen. Met deze intelligente functionaliteit zijn Techman cobots geschikt om precieze taken uit te voeren in assemblagelijnen, pick- and place applicaties en binnen een high-mix low-volume productie-omgeving. Het vision systeem is volledig in de hardware en de software geïntegreerd.

Simple
Met de gebruikersinterface kan nagenoeg elke automatiseringstaak intuïtief worden aangemaakt. Techman cobots zijn, ook zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken. De gebruikersinterface wordt gebruikt op notebooks en tablets, in plaats van een teach pendant. Daarnaast beschikkingen de Techman cobots over een intuïtieve teach functie en gebruikerservaring. Gebruikers kunnen elke beweging en positie van de cobotarmen met de hand begeleiden en vastleggen (handguided programmering).

Save
De Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en stoppen automatisch en veilig wanneer deze worden aangeraakt. Het gebruik van hekken of laserbeveligingssystemen is daarom niet vereist, waardoor Techman cobots in een productieomgeving op een veilige manier met medewerkers kunnen samenwerken.

techman, cobots, valk welding, robot, vision

Techman cobots (collaborative robots) worden geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen.

Divisie
Omdat inzet van cobots bij een breed aantal branches zowel binnen als buiten de maakindustrie inzetbaar zijn, worden de Techman cobots door Valk Welding in een aparte divisie, VWCO (“Vision with cobots”) verkocht. VWCO richt zich daarbij voornamelijk op system- en robotintegratoren die cobots integreren in productie- en assemblagelijnen. Geavanceerde visionfuncties, zoals identifier measure (maatcontrole), OCR en conveyor tracking zijn als software applicaties optioneel leverbaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Opmars van robotica en cobots niet te stuiten

30-09 De ondervraagde bedrijven zijn het er in ieder geval over eens dat robots nodig…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verbinden

Valk Welding Groep over naar derde generatie

05-09 Het eigendom, waarvan de overdracht al in 2018 voor 49% heeft plaatsgevonden, is nu…

TechnishowNieuws

Innovaties voor lasautomatisering

22-08 Zoals het softwarepakket VRPS, dat is genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards. Ook systemen…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Conditie frequentieregelaars continu bewaakt

25-05 Dit panel is ontworpen om eenvoudige toegang te bieden tot gegevens-gestuurde bewakingsdiensten voor ABB…

Automatisering

Alle tools voor toekomstbestendig automatiseren

25-05 Vision, Robotics & Motion is een combinatie van vakbeurs en congres waar leveranciers en…

Automatisering

FQE grijper is tolerant voor verschillende vormen en maten

25-05 De grijper is ontwikkeld voor het oppakken van werkstukken ongeacht hun grootte, vorm of…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X