Rolan Robotics lanceert Remote Monitoring Systeem

0

Door digitalisering, nieuwe ontwikkelingen en technologieën verandert de maakindustrie radicaal. Slimmer werken op de productievloer is de trend. Je ziet steeds meer slimme machines en robots die onderling kunnen communiceren.

Rolan Robotics is al meer dan 25 jaar systeem integrator voor automatiseringstoepassingen in uiteenlopende markten. Van de metaalsector tot de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. En is daarmee met meer dan 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers in de Benelux. Al jaren levert Rolan Robotics robotsystemen voor de metaalverwerkende industrie. En met het nieuwe Remote Monitoring Systeem bent u nu altijd en overal op de hoogte van de productiviteit van uw robotsysteem. Ook kunt u zowel een analyse maken als een dwarsdoorsnede van de productiviteit van de robot per product per dag, week of maand.

Met behulp van Internet of Things kunnen apparaten onderling communiceren en data uitwisselen, waardoor processen kunnen worden gemonitord en eventuele storingen worden hersteld. Foutpercentages dalen en verspilling is minimaal. Remote management van het Remote Monitoring Systeem maakt de productiviteit van het robotsysteem inzichtelijk. U kunt altijd realtime de status en prestaties van uw robot online volgen en waar nodig bijsturen. Aanvullend heeft het systeem de mogelijkheid automatische back-ups te genereren, waardoor programma’s altijd, makkelijk en veilig opgeslagen worden in een afgeschermde Cloud omgeving. Door de remote service kunnen storingen sneller gelokaliseerd worden met kortere stilstand als resultaat. Daarbij kan het monitoring systeem worden toegepast op alle robotmerken van Rolan Robotics. Zo brengt het Remote Monitoring Systeem van Rolan Robotics Industrie 4.0 een stap dichterbij.