Romias en Cellro winnaars TechniShow Awards

Romias Robotics en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards. Er was ook nog een derde winnaar: Metal Heaven, dat werd onderscheiden met de speciaal door de jury in het leven geroepen Smart Potential Award.

De winnaars ontvingen hun prijs woensdag tijdens de Avond van Maakindustrie in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze avond ging gewoon door, hoewel FPT-VIMAG en Jaarbeurs een dag eerder het besluit hadden genomen om de vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie vanwege de uitbraak van het Coronavirus uit te stellen tot begin september.

Natuurlijk ging het over dat uitstel, zowel op het podium als tijdens het eten aan de feestelijk gedekte tafels. Peter van der Veer, commercieel directeur van Jaarbeurs legde uit waarom tot het uitstel is besloten: “Te veel exposanten en bezoekers gaven aan: we komen niet naar de beurzen. Toen zijn we gaan kijken wat hier aan de hand is. Ik ben blij met de beslissing om de beurzen te verplaatsen. En als ik zie welke reacties we daarop krijgen, dan hebben we een goed besluit genomen.”

Dat gevoel overheerste ook bij de aanwezigen in de zaal, vooral ondernemers die over veertien dagen zouden exposeren in de Jaarbeurshallen. Er was grote vrees dat de bezoekers vanwege het Coronavirus zouden wegblijven en dat hun beursdeelname dus zou uitlopen op een mislukking. De meeste exposanten zijn opgelucht dat de kogel door de kerk is en werken nu toe naar succesvolle beurzen in september.

Categorie New Tech

Het voornaamste onderdeel van de avond was de uitreiking van de TechniShow Innovation Awards. De winnaars werden bekend gemaakt door juryvoorzitter Tom Bouws, waarna directeur Ramon Dooijewaard van FPT-VIMAG de prijzen uitreikte.
Romias Robotics won in de categorie New Tech met de Otto Fleetmanager. Dit softwareplatform zorgt ervoor dat de Self Driving Vehicles (SDV’s) van Otto, de nieuwe generatie onbemande voertuigen, in een bedrijf efficiënt kunnen (samen)werken. Het platform zorgt voor een soepele integratie van de SDV’s in een bedrijf. Binnen een uur werken ze mee. De jury noemt dit een echt voorbeeld van Smart Industry; technologisch praktisch en door toepassing van nieuwe technologieën worden de productiestromen in de maakbedrijven geoptimaliseerd. Het is bovendien laagdrempelig en goed toepasbaar in het MKB.  Er is snel mee te werken en het is goed te integreren op de werkvloer.

Categorie Dutch Tech

Cellro werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Dutch Tech met de Xcelerate X20|R-C2 met 6S Complete. Dit is een universele oplossing om producten aan zes zijden geautomatiseerd te bewerken. Het compacte systeem is volgens de automatiseerder uit Veenendaal ook geschikt voor het bewerken van kleine series of enkelstuks. Drie innovaties in één product maken dit mogelijk, waaronder een product-overnamestation. Hiermee kan het te bewerken product geautomatiseerd en met een hoge overnamenauwkeurigheid van opspanning 1 naar opspanning 2 worden overgenomen. De jury prees deze inzending als een goed toegankelijke opportunity voor het MKB om de concurrentie aan te gaan.

Smart Potential

Een speciale prijs was er voor Metal Heaven. De jury bekroonde het nieuwe online offertetool met klantportaal voor metaalbedrijven Rhodium24 met de Smart Potential Award. Deze is speciaal ingesteld voor innovaties die wel eens ‘echte game changers’ zouden kunnen blijken te zijn. Rhodium24 is een uitgebreide en geavanceerde functionaliteit. Het systeem wordt dankzij deep learning steeds slimmer. En omdat de software in de cloud draait, hoeven gebruikers zelf niets te installeren. Bovendien is het prijsmodel (op basis van een abonnement) laagdrempelig en transparant, waardoor elk metaalverwerkend bedrijf snel aan de slag met deze onafhankelijke calculatiesoftware. Deze maakt het volgens de jury voor kleine bedrijven mogelijk om competitief te zijn. Door de automatisering van hun offertetraject kunnen ze zich richten op zaken als kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en service,  waarmee ze in de concurrentiestrijd het verschil kunnen maken.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

BMO, Clever Bending en Smart Factory genomineerd voor TechniShow Innovatie Award

27-02 BMO BMO gaat op voor de prijs met de slimme OptiVice machineklem en het…

TechnishowNieuws

Clever Bending automatiseert elke kantbank

26-02 Hij is per 1 februari in dienst getreden bij Clever Bending en is een…

TechnishowNieuws

16 kanshebbers voor de TechniShow Innovatie Award 2024

22-02 Uit de 16 inzendingen selecteert een vakjury in aanloop naar de vakbeurs 3 genomineerden.…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

TechnishowNieuws

Timesavers toont greep uit brede assortiment

19-02 De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een…

TechnishowNieuws

TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

14-02 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?