Rutte opent met Merkel Hannover Messe

0
375

Minister-president Mark Rutte verricht op 6 april samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel de officiële opening van de Hannover Messe, de belangrijkste industriebeurs ter wereld. Deze beurs zal een recordaantal van ruim 200 deelnemers uit Nederland tellen. Deze gestegen belangstelling komt onder meer doordat Nederland officieel Partnerland van de beurs is.

Bedrijven en organisaties uit diverse branches zullen zich profileren op een twaalftal paviljoens, verspreid over de beurs, die wordt gehouden van 7 t/m 11 april.
De beurs richt de focus op een viertal actuele thema’s: Industrial Automation & IT, Energy & Environmental Technologies, Industrial Supply en Research & Technology. Verdeeld over de beurs zijn er twaalf paviljoens waar de diverse thema’s op bijzondere wijze worden toegelicht.

Doordat de Nederlandse economie in het binnenland stagneert en de export zorgt voor de verwachte economische groei is het deelnemen aan de beurs een stimulans voor veel bedrijven. “De verkiezing van Nederland als Partnerland geeft dit nog een extra schwung”, zei Victor Koppelaar, directeur van Hannover Consultancy, woensdag op een persconferentie in het Hilton hotel in Amsterdam. Hij is al 17 jaar bezig met het bemiddelen van bedrijven en organisaties die zich willen presenteren op beurzen in Duitsland. De sterke stijging van het aantal deelnemers ziet Koppelaar als bewijs van de kracht van de beurs, maar vooral als teken dat Nederlandse bedrijven zich internationaal graag willen profileren en positioneren. Hij verwijst daarbij naar de bijzondere positie die Nederland tijdens de komende editie van de beurs inneemt. Hierdoor kunnen exposanten nu onder bepaalde voorwaarden tegen gunstige tarieven deelnemen aan de Hannover Messe.