RVS-specialist Paul Meijering investeert in plasmasnijden

Paul Meijering, leverancier van buizen, platen en componenten in zowel roesvast staal als special alloys in vele kwaliteitsstandaarden, heeft het machinepark uitgebreid met een plasmasnijmachine van Microstep. Dit betekent dat de mogelijkheden om de klanten maatwerk te bieden opnieuw zijn uitgebreid.

Voor het bewerken van quarto platen gebruikt de RVS-specialist in Zaltbommel de MicroStep HD plasmasnijmachine MG 12001.25 – 3D. Deze snijdt alle roestvast staalsoorten tot en met 100 mm dikte. De MicroStep is volledig CNC gestuurd en levert een perfecte kwaliteit. Het precisie plasmasnijden zorgt voor een betere snijkwaliteit, die in de buurt komt van het lasersnijden. Het plaatsnijden doet Paul Meijering op deze machine vanaf 10 mm dikte. Daaronder worden de platen laser gesneden op de Bodor P6020 fiber laser.
De voordelen van het CNC-plasma snijden in vergelijking met het autogeen snijden liggen voornamelijk in de vier keer zo snelle snijsnelheid en de geringere verspreiding van de warmte in het werkstuk. Ook kan een plasmasnijder meer metaalsoorten snijden dan een snijbrander; hij is geschikt voor zowel staal, RVS, en aluminium, alsook andere elektrisch geleidende materialen.

Bevel snijden

Plasma snijden wordt voornamelijk gebruikt voor onderdelen die nadien gelast worden zoals bijvoorbeeld metaal constructie, scheepsbouw of offshore bedrijven. Ook bij materialen waarbij autogeen snijden niet of minder geschikt is, zoals aluminium en roestvast staal is plasmasnijden een veel gebruikt alternatief. Tevens zijn er mogelijkheden tot het snijden van een laskant voorbereiding (bevel snijden) en het snijden van gaten met een minimum diameter gelijk aan de plaatdikte.
De nieuwe machine kan platen snijden met een maximale plaatgrootte van 12 x 2,5 meter, maximaal 50 mm piercen/doorsteken. De maximale snijdikte zonder doorsteken is 120 mm. Tevens kunnen buizen worden gesneden met een diameter van 30 – 700 mm en een maximaal gewicht van 7 ton. Klopperbodem/rondbodem snijden (volgens DIN28011) kan tot diameter 2700 mm, hoogte: 662 mm en dikte 20 mm. Recht en laskant snijden gaat met plasma rotator. Aan buizen kunnen laskanten worden gesneden en overige bewerkingen zijn eveneens uitvoerbaar. Tegen meerprijs verzorgt Paul Meijering ook het nabewerken van de snijkanten en het verwijderen van de snijstof resten.

Afdeling Maatwerk

De komst van de plasmasnijmachine betekent een uitbreiding van de slimme mogelijkheden die Paul Meijering in huis heeft op het gebied van lasersnijden van buizen en platen, plasmasnijden, CNC draaien, kanten/zetten, knippen, zagen, het uitvoeren van chemische analyses en her waarmerken van materialen. Al deze voorzieningen betekenen dat klanten hier aan het juiste adres zijn voor RVS maatwerk.

Direct leveren

Het brede en hoogwaardige assortiment bestaat uit ruim 11.000 artikelen zoals buizen, platen en componenten in acht verschillende kwaliteiten. Deze  voorraad is continu op peil. Hierdoor kan Paul Meijering direct leveren. Ook dankzij de korte lijnen in de organisatie kunnen relaties efficiënt en snel worden bediend. Materiaalcertificaten worden nog vóór aflevering per email verzonden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bodor installeert 12 kW laser bij Paul Meijering

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan erg snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Plaatbewerking

Bystronic stelt 15 kW fiberlaser voor op Technology Days

15-02 De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X