RVS-specialist Paul Meijering investeert in plasmasnijden

Paul Meijering, leverancier van buizen, platen en componenten in zowel roesvast staal als special alloys in vele kwaliteitsstandaarden, heeft het machinepark uitgebreid met een plasmasnijmachine van Microstep. Dit betekent dat de mogelijkheden om de klanten maatwerk te bieden opnieuw zijn uitgebreid.

Voor het bewerken van quarto platen gebruikt de RVS-specialist in Zaltbommel de MicroStep HD plasmasnijmachine MG 12001.25 – 3D. Deze snijdt alle roestvast staalsoorten tot en met 100 mm dikte. De MicroStep is volledig CNC gestuurd en levert een perfecte kwaliteit. Het precisie plasmasnijden zorgt voor een betere snijkwaliteit, die in de buurt komt van het lasersnijden. Het plaatsnijden doet Paul Meijering op deze machine vanaf 10 mm dikte. Daaronder worden de platen laser gesneden op de Bodor P6020 fiber laser.
De voordelen van het CNC-plasma snijden in vergelijking met het autogeen snijden liggen voornamelijk in de vier keer zo snelle snijsnelheid en de geringere verspreiding van de warmte in het werkstuk. Ook kan een plasmasnijder meer metaalsoorten snijden dan een snijbrander; hij is geschikt voor zowel staal, RVS, en aluminium, alsook andere elektrisch geleidende materialen.

Bevel snijden

Plasma snijden wordt voornamelijk gebruikt voor onderdelen die nadien gelast worden zoals bijvoorbeeld metaal constructie, scheepsbouw of offshore bedrijven. Ook bij materialen waarbij autogeen snijden niet of minder geschikt is, zoals aluminium en roestvast staal is plasmasnijden een veel gebruikt alternatief. Tevens zijn er mogelijkheden tot het snijden van een laskant voorbereiding (bevel snijden) en het snijden van gaten met een minimum diameter gelijk aan de plaatdikte.
De nieuwe machine kan platen snijden met een maximale plaatgrootte van 12 x 2,5 meter, maximaal 50 mm piercen/doorsteken. De maximale snijdikte zonder doorsteken is 120 mm. Tevens kunnen buizen worden gesneden met een diameter van 30 – 700 mm en een maximaal gewicht van 7 ton. Klopperbodem/rondbodem snijden (volgens DIN28011) kan tot diameter 2700 mm, hoogte: 662 mm en dikte 20 mm. Recht en laskant snijden gaat met plasma rotator. Aan buizen kunnen laskanten worden gesneden en overige bewerkingen zijn eveneens uitvoerbaar. Tegen meerprijs verzorgt Paul Meijering ook het nabewerken van de snijkanten en het verwijderen van de snijstof resten.

Afdeling Maatwerk

De komst van de plasmasnijmachine betekent een uitbreiding van de slimme mogelijkheden die Paul Meijering in huis heeft op het gebied van lasersnijden van buizen en platen, plasmasnijden, CNC draaien, kanten/zetten, knippen, zagen, het uitvoeren van chemische analyses en her waarmerken van materialen. Al deze voorzieningen betekenen dat klanten hier aan het juiste adres zijn voor RVS maatwerk.

Direct leveren

Het brede en hoogwaardige assortiment bestaat uit ruim 11.000 artikelen zoals buizen, platen en componenten in acht verschillende kwaliteiten. Deze  voorraad is continu op peil. Hierdoor kan Paul Meijering direct leveren. Ook dankzij de korte lijnen in de organisatie kunnen relaties efficiënt en snel worden bediend. Materiaalcertificaten worden nog vóór aflevering per email verzonden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Materialen

FDP houdt webinar over verwerken RVS

27-06 In navolging van de serie over het verwerken van staalproducten (Normen en Waarden, Scheiden…

Plaatbewerking

De lat ligt hoog bij Dumaco Varsseveld

21-06 In een modern bedrijfspand met opvallend veel licht beschikt Dumaco Varsseveld over een groot…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X