SafanDarley introduceert nieuwe machinebesturingssoftware

SafanDarley organiseert op woensdag 10 en donderdag 11 mei wederom de E-volutiedagen op de thuisbasis in Lochem. Hier zal onder andere de volledig in eigen huis ontwikkelde Automated Solution Cell Control (ASC-control) worden geïntroduceerd.

Deze nieuwe machinebesturingssoftware ASC-control stelt SafanDarley in staat om samen met AutoPOL en RoboBend (offline software) een totaal pakket te bieden voor alle geautomatiseerde oplossingen.

Deze nieuwe machinebesturingssoftware stelt SafanDarley in staat om samen met AutoPOL en RoboBend (offline software) een totaal pakket te bieden voor alle geautomatiseerde oplossingen. Hierdoor zijn de gebruikers van de kantbanken niet meer afhankelijk van derden en hebben ze voor het gehele pakket slechts één aanspreekpunt.

Gebruiksgemak

Op het gebied van gebruiksgemak is hoog ingezet. Een uitgebreid trainingsprogramma is voor de operator daarom ook niet nodig. Nadat een opdracht naar de ASC-Control is verstuurd, kan hij op een eenvoudige manier de machine bedienen en de opdracht uitvoeren. Zo werkt de operator efficiënt en wordt de productiviteit van de geautomatiseerde cel groter. “ASC-Control zorgt voor een flinke stap vooruit op het gebied van gebruiksgemak, efficiency en productiviteit en legt voor ons een mooie basis om op door te ontwikkelen”, zegt SafanDarley.

Tijdens de E-volutiedagen krijgt de bezoeker een exclusieve kijk in de toekomst van het werken met SafanDarley kantbanken. Getoond wordt welke mogelijkheden er zijn om productiviteit en duurzaamheid te verbeteren door middel van automatisering en klantspecifieke oplossingen, met aandacht voor een lager energieverbruik en operationele kostenbesparingen.

Nieuwe CNC-buighulp

Naast ASC-Control wordt ook de compacte nieuwe CNC buighulp I-Mate gepresenteerd. Verder toont SafanDarley met de R-Brake 130T en E-Brake 35T Mini Cell een volledig geautomatiseerde toepassing van plaatbewerking, met ondersteuning van AGV Pallet Jack van Kumatech. De optimale samenwerking van de machines in SafanDarley’s ‘Intelligent Lights-out Factory’ is o.a. aangestuurd door de laatste versie van AutoPOL, de offline 3D buigsimulatie software voor een complete procesbeheersing.

Bij de R-Brake zijn kantbank en robot in één systeem geïntegreerd. De robot is horizontaal verrijdbaar langs een traverse aan de bovenzijde van de kantbank. Hierbij blijft de vloer voor de machine vrij voor aan- en afvoer van materiaal. De E-Brake Mini Cell is perfect inzetbaar voor de volautomatische productie van kleine complexe producten. Ook is het mogelijk om zonder tussentijdse programmering achtereenvolgens verschillende producten te buigen. Beide machines zijn modulair gebouwd en volledig naar klantwens te configureren.

Het event wordt gecompleteerd met een rondleiding door de fabriek en de aanwezigheid van spreker en techno-filosoof Rens van der Vorst die de bezoekers laat nadenken over de impact van technologie.

Aanmelden voor de E-volutiedagen kan via de website van SafanDarley.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Flexibel in de productie

18-04 Mede daarom is bij SafanDarley in Lochem sinds enkele maanden een Acura 5-assig CNC…

Automatisering

Kumatech en SafanDarley tonen totaaloplossing

11-04 De E-Brake 35T-1250 Premium kantbank vormt de basis van de SafanDarley E-Brake Mini Cell.…

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

Plaatbewerking

SafanDarley toont ‘lights-out’ productie

12-10 Alle innovaties zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst en dragen bij aan…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15-03 Hij geeft als CEO sinds eind 2020 leiding aan SafanDarley. Dekker is bekend met…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021