SafanDarley levert 50e kantpers aan Addit

0

Als huisleverancier van kantpersen bij Addit, bereikte SafanDarley onlangs een mooie mijlpaal: bij de Poolse vestiging van Addit is de 50e kantpers geplaatst.

SafanDarley heeft een langdurige relatie met Addit. Al sinds de oprichting van Addit in 1984 is SafanDarley huisleverancier van de kantpersen. Addit in Venlo is toeleverancier van precisie plaatwerk en systeemleverancier. Al 20 jaar beschikt het bedrijf over een vestiging in Polen. Hier is een compleet nieuwe hal van 6.000 vierkante meter ingericht voor de verwerking van roestvaststaal en aluminium, waardoor de totale bedrijfsoppervlakte op 35.000 vierkante meter is gekomen.

Multifunctionele kantpersen
Addit is gespecialiseerd in high mix – low volume – high complexity producten. In het kader van Lean manufacturing en de stapsgewijze invoering van Quick Response Manufacturing zijn multifunctionele kantpersen nodig die een extreme variëteit aan onderdelen snel en efficiënt kunnen produceren. SafanDarley leverde de oplossing voor deze uitdaging: een CNC-gestuurde H-Brake 400 tons 5 meter kantpers met semi-automatische gereedschapswisselaar werd aan Addit in Polen geleverd. Aan Addit in Venlo werd bovendien een E-Brake 150-3100 ATC geleverd.

Intelligent opslagsysteem
In de machine in Polen is ruimte voor 144 stuks gereedschappen voor twaalf verschillende stempelcombinaties. Het intelligente opslagsysteem maakt het mogelijk om snel en veilig de zware gereedschappen te wisselen. Tijdens de productie worden de benodigde gereedschappen voor de volgende serie namelijk automatisch opgehaald uit het magazijn en klaargezet in het wisselstation.

Automatische gereedschapswisselaar
De machine in Venlo is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar. Deze zorgt voor het automatisch plaatsen van het gereedschap in de machine. De machine is voorzien van een gereedschap rotatie eenheid om BIU gereedschappen 180 graden te kunnen draaien. De wisselaar is altijd in staat om de machine compleet leeg te ruimen waarna de machine ook manueel kan worden ingericht met gereedschap. Elk gereedschap is voorzien van een ID tag. Door middel van TIPS (Tooling Identification & Position System), kan de robot ook manueel geplaatste gereedschappen herkennen en deze terugplaatsen in het magazijn van de machine. Omsteltijd en stilstand worden zo tot een minimum beperkt terwijl maximale veiligheid en ergonomie voor de medewerkers voortdurend zijn gewaarborgd.