SafanDarley levert 50e kantpers aan Addit

Als huisleverancier van kantpersen bij Addit, bereikte SafanDarley onlangs een mooie mijlpaal: bij de Poolse vestiging van Addit is de 50e kantpers geplaatst.

SafanDarley heeft een langdurige relatie met Addit. Al sinds de oprichting van Addit in 1984 is SafanDarley huisleverancier van de kantpersen. Addit in Venlo is toeleverancier van precisie plaatwerk en systeemleverancier. Al 20 jaar beschikt het bedrijf over een vestiging in Polen. Hier is een compleet nieuwe hal van 6.000 vierkante meter ingericht voor de verwerking van roestvaststaal en aluminium, waardoor de totale bedrijfsoppervlakte op 35.000 vierkante meter is gekomen.

Multifunctionele kantpersen
Addit is gespecialiseerd in high mix – low volume – high complexity producten. In het kader van Lean manufacturing en de stapsgewijze invoering van Quick Response Manufacturing zijn multifunctionele kantpersen nodig die een extreme variëteit aan onderdelen snel en efficiënt kunnen produceren. SafanDarley leverde de oplossing voor deze uitdaging: een CNC-gestuurde H-Brake 400 tons 5 meter kantpers met semi-automatische gereedschapswisselaar werd aan Addit in Polen geleverd. Aan Addit in Venlo werd bovendien een E-Brake 150-3100 ATC geleverd.

Intelligent opslagsysteem
In de machine in Polen is ruimte voor 144 stuks gereedschappen voor twaalf verschillende stempelcombinaties. Het intelligente opslagsysteem maakt het mogelijk om snel en veilig de zware gereedschappen te wisselen. Tijdens de productie worden de benodigde gereedschappen voor de volgende serie namelijk automatisch opgehaald uit het magazijn en klaargezet in het wisselstation.

Automatische gereedschapswisselaar
De machine in Venlo is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar. Deze zorgt voor het automatisch plaatsen van het gereedschap in de machine. De machine is voorzien van een gereedschap rotatie eenheid om BIU gereedschappen 180 graden te kunnen draaien. De wisselaar is altijd in staat om de machine compleet leeg te ruimen waarna de machine ook manueel kan worden ingericht met gereedschap. Elk gereedschap is voorzien van een ID tag. Door middel van TIPS (Tooling Identification & Position System), kan de robot ook manueel geplaatste gereedschappen herkennen en deze terugplaatsen in het magazijn van de machine. Omsteltijd en stilstand worden zo tot een minimum beperkt terwijl maximale veiligheid en ergonomie voor de medewerkers voortdurend zijn gewaarborgd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuw softwareplatform geeft SafanDarley sterke basis

28-06 SafanDarley, dat dit jaar het 90-jarig jubileum viert, is een van de marktleiders op…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert nieuwe machinebesturingssoftware

25-04 Deze nieuwe machinebesturingssoftware stelt SafanDarley in staat om samen met AutoPOL en RoboBend (offline…

Plaatbewerking

Flexibel in de productie

18-04 Mede daarom is bij SafanDarley in Lochem sinds enkele maanden een Acura 5-assig CNC…

Automatisering

Kumatech en SafanDarley tonen totaaloplossing

11-04 De E-Brake 35T-1250 Premium kantbank vormt de basis van de SafanDarley E-Brake Mini Cell.…

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

SafanDarley toont ‘lights-out’ productie

12-10 Alle innovaties zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst en dragen bij aan…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV