SafanDarley trekt E-volutie door in digitale fabriek

SafanDarley presenteert op de Euroblech een compleet programma met geautomatiseerde oplossingen. Op de stand zijn de kantpersen verbonden met een werkstation. Op een dashboard is in één overzicht relevante informatie voorhanden. Zo laat SafanDarley zien hoe de E-volutie in plaatbewerking verder gaat richting een volledig digitaal aangestuurde en gecontroleerde fabriek. Tevens worden de kantbank van de toekomst en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van programmeersoftware getoond.

Als eerste primeur laat SafanDarley de vernieuwde R-Brake 130T zien. Hierbij zijn de kantbank en de robot in één systeem geïntegreerd. Een voordeel van de vernieuwde R-Brake is een compleet automatische gereedschap en gripperwissel gekoppeld aan de machine, die samen met het product volledig offline geprogrammeerd kan worden middels SafanDarley RoboBend offline simulatie software.

Compacte Mini Cell
De tweede oplossing op het gebied van automatisering is de E-Brake 35T Mini Cell. De machine kenmerkt zich door zijn compactheid en is ideaal voor het buigen van kleiner plaatwerk. Met de optionele automatische gereedschap en gripperwissel functie is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Naast de twee volledig geautomatiseerde oplossingen, biedt SafanDarley ook een semi-automatische E-Brake, de E-Brake iTC. Deze E-Brake is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar en biedt een flexibele oplossing voor het produceren van kleine series. De gereedschapwisselaar is ingebouwd binnen het bestaande machineframe waardoor deze machine niet meer ruimte vraagt dan de standaard E-Brake.

H-Brake Hybrid 110T Premium
Ook laat SafanDarley een nieuw model hybride kantpers zien. Deze is speciaal ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte. De machine is voorzien van een O-frame waardoor een stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen.

safan hybrid

De H-Brake Hybrid 110T Premium is speciaal ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte.

Nieuwe generatie E-Brake
Een andere noviteit is de kantbank van de toekomst. SafanDarley toont een concept van de nieuwe generatie E-Brake met een vernieuwde aandrijving. De bekende servo-elektronische aandrijving op basis van het eigen ontwikkelde dual drive katrolprincipe is doorontwikkeld wat heeft geleid tot een nieuw machineconcept. De nieuwe generatie E-Brake is uitgevoerd met C-frame terwijl de achteraanslag over de gehele werklengte te gebruiken is. Tevens heeft de machine een geheel vlakke voorzijde, wat zorgt voor een optimale buigvrijheid.

Vernieuwde productlijnen
Het brede programma kantpersen van SafanDarley is ondergebracht in twee productlijnen. Het vernieuwde programma bestaat uit de basislijn Premium en de high-end productlijn Ultra. De machines in de Premium lijn kenmerken zich als een basis versie met een scherpe prijsstelling. De Premium uitvoeringen zijn uitgerust met alle benodigde toebehoren van een moderne kantbank. Aan de machines in de ‘high-end’ Ultra lijn zijn in de standaard uitvoering extra functionaliteiten toegevoegd ten opzichte van de Premium lijn. De Ultra lijn machines zijn onder andere standaard uitgerust met een CNC-gestuurde bombeertafel waardoor verschillende belastingsituaties automatisch worden gecompenseerd. Tevens is het mogelijk machines in de Ultra lijn uit te voeren met een 3D-achteraanslag. Hiermee is het mogelijk om voor de meest complexe buigproducten een juiste aanslagpositie te realiseren. Voor nog meer nauwkeurigheid is de Ultra lijn uit te breiden met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. Bovenstaande productlijnen en de bijbehorende opties bieden een oplossing om zo efficiënt mogelijk te werken tegen zo laag mogelijke kosten.

SafanDarley, hal 14, stand H14

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

21-04 De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X