Salvagnini lanceert Social Industry

22

Salvagnini lanceert op de Euroblech Social Industry, een concept dat twee, elkaar aanvullende dimensies combineert. Ten eerste Social: Sociaal in de breedste zin van het woord: digitaal, verbonden en met respect voor mens en milieu. Ten tweede Industry: industrieel, waaronder concepten zoals de fabriek, processen, productie en werkflow.

Het resultaat is een combinatie van geautomatiseerde, efficiënte en adaptieve processen die binnen en buiten het bedrijf met elkaar verbonden zijn, die allemaal met elkaar communiceren, waardoor downtime wordt geëlimineerd, productiviteit en productie op aanvraag worden gemaximaliseerd, schroot en verbruik worden geminimaliseerd en tijd wordt bespaard.

Flexibele automatisering en procesefficiëntie zijn de hoekstenen waarop Salvagnini zijn machine range heeft ontwikkeld. Het zijn intelligente oplossingen die in staat zijn een grote verscheidenheid aan producten in kit en batch-one productie en zonder onderbreking te produceren.

Nieuwe laser-ponsmachine
Salvagnini geeft de wereld op de Euroblech ook een preview van de nieuwe laser-ponsmachine S1. Dit is een innovatieve oplossing met multi press head van de tweede generatie om gelijktijdig de Thick turret gereedschappen te kunnen activeren, dubbele plaatklemmen met een instelbare positie, waarmee het meest efficiënt gebruik wordt gemaakt van de plaatafmeting en een kortere cyclustijd mogelijk is, en fiberlasersnijkop die alle beperkingen in geometrie elimineert.

Meer innovaties
De tweede innovatie is de B3.AU-TO, de automatische kantbank, uitgerust met de nieuwe AU-TO automatische gereedschapswisselaar, ATA en ATA.L (units voor het instellen van het boven- en ondergereedschap), voor kit en batch-one productie.
Innovaties worden ook gepresenteerd in de L5, de dynamische laser die nu wordt beheerd door een nieuwe trajectplanner (software) die in staat is hoge prestaties te bereiken met minimaal verbruik en onderhoud. L5 wordt aangesloten op LTWS, het nieuwe voorraadmagazijn, uitgerust met een nieuwe sorteerunit.
Op de stand worden ook een FMS en een FMC werkend gepresenteerd om de verschillende productiemethoden en de live interactie met de order optimalisatie software die de productie flow reguleert, goed te kunnen vergelijken.
De S4+P4 FMS-lijn zal worden aangestuurd door gloednieuwe optimalisatie software om de productiviteit en nesting te maximaliseren, maar ook om de logistiek te verbeteren. De FlexCell FMC zal bestaan uit verschillende machines die verbonden zijn via AGV (automatisch geleide voertuigen), waaronder de P2lean-2120, de zelflerende compacte paneelbuigmachine, een echte bundeling van technologie.

Om de efficiëntie van het proces in de Salvagnini Social Industry te beleven, worden klanten uitgenodigd een product te kiezen, in de productie te volgen en vervolgens na melding via app of Salvagnini gate op de stand het geproduceerde product op te halen. (hal 11, stand D94)