Salvagnini lanceert Social Industry

Salvagnini lanceert op de Euroblech Social Industry, een concept dat twee, elkaar aanvullende dimensies combineert. Ten eerste Social: Sociaal in de breedste zin van het woord: digitaal, verbonden en met respect voor mens en milieu. Ten tweede Industry: industrieel, waaronder concepten zoals de fabriek, processen, productie en werkflow.

Het resultaat is een combinatie van geautomatiseerde, efficiënte en adaptieve processen die binnen en buiten het bedrijf met elkaar verbonden zijn, die allemaal met elkaar communiceren, waardoor downtime wordt geëlimineerd, productiviteit en productie op aanvraag worden gemaximaliseerd, schroot en verbruik worden geminimaliseerd en tijd wordt bespaard.

Flexibele automatisering en procesefficiëntie zijn de hoekstenen waarop Salvagnini zijn machine range heeft ontwikkeld. Het zijn intelligente oplossingen die in staat zijn een grote verscheidenheid aan producten in kit en batch-one productie en zonder onderbreking te produceren.

Nieuwe laser-ponsmachine
Salvagnini geeft de wereld op de Euroblech ook een preview van de nieuwe laser-ponsmachine S1. Dit is een innovatieve oplossing met multi press head van de tweede generatie om gelijktijdig de Thick turret gereedschappen te kunnen activeren, dubbele plaatklemmen met een instelbare positie, waarmee het meest efficiënt gebruik wordt gemaakt van de plaatafmeting en een kortere cyclustijd mogelijk is, en fiberlasersnijkop die alle beperkingen in geometrie elimineert.

Meer innovaties
De tweede innovatie is de B3.AU-TO, de automatische kantbank, uitgerust met de nieuwe AU-TO automatische gereedschapswisselaar, ATA en ATA.L (units voor het instellen van het boven- en ondergereedschap), voor kit en batch-one productie.
Innovaties worden ook gepresenteerd in de L5, de dynamische laser die nu wordt beheerd door een nieuwe trajectplanner (software) die in staat is hoge prestaties te bereiken met minimaal verbruik en onderhoud. L5 wordt aangesloten op LTWS, het nieuwe voorraadmagazijn, uitgerust met een nieuwe sorteerunit.
Op de stand worden ook een FMS en een FMC werkend gepresenteerd om de verschillende productiemethoden en de live interactie met de order optimalisatie software die de productie flow reguleert, goed te kunnen vergelijken.
De S4+P4 FMS-lijn zal worden aangestuurd door gloednieuwe optimalisatie software om de productiviteit en nesting te maximaliseren, maar ook om de logistiek te verbeteren. De FlexCell FMC zal bestaan uit verschillende machines die verbonden zijn via AGV (automatisch geleide voertuigen), waaronder de P2lean-2120, de zelflerende compacte paneelbuigmachine, een echte bundeling van technologie.

Om de efficiëntie van het proces in de Salvagnini Social Industry te beleven, worden klanten uitgenodigd een product te kiezen, in de productie te volgen en vervolgens na melding via app of Salvagnini gate op de stand het geproduceerde product op te halen. (hal 11, stand D94)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X