Samenwerking Primoteq en Bijlsma onder Noorse vlag

0

Primoteq en Bijlsma Hijs- en Heftechniek gaan samen de Nederlandse organisatie vormen van het Noorse industriële servicebedrijf KIS Partners. KIS heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Primoteq en Bijlsma aangaande het samenbrengen van hun bedrijven in een nieuwe groep.

Vanuit hun nieuwe hoedanigheid zullen Primoteq en Bijlsma hun activiteiten verder uitbouwen. In de nieuwe constellatie verwerft het consortium een sterke regionale aanwezigheid in Nederland en wordt landelijke dekking op het gebied van service en inspecties op hijs- en hefmaterieel gerealiseerd. Bijlsma is daarnaast gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van standaard en custom hijsinstallaties. Primoteq brengt hoogwaardige kennis en kunde in op het gebied van (CNC) bewerkingstechniek en lasersnijtechniek. Primoteq en Bijlsma zijn en blijven zelfstandige bedrijven in de groep en behouden hun identiteit. Via hen zullen aanvullende activiteiten van KIS (voluit: Kran og Industri Service) worden aangeboden.

Met 29 vestigingen en ruim 260 medewerkers is KIS Group marktleider in inspecties en onderhoud van kranen en hijsmiddelen in Noorwegen. Samen met dochterbedrijf Bergen Hydraulic en partners Demanor en Norsk Kranpartner, levert zij complete oplossingen voor hijsvraagstukken en cargo handling. Joost Rings, managing director van Primoteq is blij met de nieuwe ontwikkeling: “We zien veel voordelen in de samenwerking met Bijlsma en nieuwe (internationale) mogelijkheden met de kennis en het netwerk van KIS in de groep.” Ook Arjan Rijpkema, directeur van Bijlsma Hijs- en Heftechniek is enthousiast: “Met veel vertouwen kijken we uit naar de nieuwe samenwerking tussen alle specialisten. Het uitgebreide netwerk en de grote hoeveelheid kennis zal bijdragen in de verdere verbetering van onze diensten en producten.”

Primoteq is een servicebedrijf voor productiemiddelen in de (maak)industrie, gespecialiseerd in hijs- en heftechniek, metaal- en kunststofbewerkingstechniek en lasertechniek. Het bedrijf heeft vier vestigingslocaties (Hengelo, Rotterdam, Nederweert en Geleen) en werkt met circa 100 technische specialisten in de diverse kennisgebieden.
Bijlsma ondersteunt vanuit Joure met meer dan 55 medewerkers klanten met de aanschaf en het onderhoud van hun hijs- en hefmiddelen. Daarnaast beschikt Bijlsma over EKH inspecteurs voor het inspecteren en onderhouden van hijs- en hefmiddelen. De 24/7 storingsdienst van Bijlsma biedt ondersteuning tijdens een verstoring van een hijsinstallatie.