Sandvik Coromant opent nieuwe productiviteits- en innovatiecentra

Sandvik Coromant heeft drie nieuwe productiviteits- en innovatiecentra geopend. De centra in Milaan in Italië, Istanboel in Turkije en Renningen in Duitsland maken deel uit van een wereldwijd netwerk van faciliteiten die zich toeleggen op het demonstreren van de expertise op het gebied van het verspanen van metaal en om te helpen uitdagingen van klanten op te lossen.

Hoewel elke faciliteit een fysieke locatie heeft, zijn de nieuwe centra ook gebouwd met digitale aanpasbaarheid in het achterhoofd.

Momenteel zijn er 17 Sandvik Coromant applicatiecentra verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Klanten kunnen hier praktische ervaring opdoen met state-of-the-art machines en advies krijgen van bekwame medewerkers. In de centra kunnen ze samenwerken met Sandvik Coromant experts, waaronder productiespecialisten, ontwikkelings- en proces-ingenieurs en CAM-progammeurs, voor het ontwikkelen van nieuwe manieren om hun bewerkingsuitdagingen te overwinnen. Live demonstraties, klant-evenementen en trainingssessies worden ook gehouden in de centra.

Virtuele trainingen en evenementen

Hoewel elke faciliteit een fysieke locatie heeft, zijn de nieuwe centra ook gebouwd met digitale aanpasbaarheid in het achterhoofd. De verwachting is immers dat mensen vaker thuis zullen gaan werken door de ervaringen tijdens de Covid-19 pandemie. Als antwoord op deze verschuiving, heeft Sandvik Coromant de kans gegrepen om nieuwe manieren te ontdekken om klanten te betrekken en met hen te communiceren. Als zodanig zullen de nieuwe centra ook fungeren als hubs voor virtuele trainingen en evenementen.

De onderlinge verbinding van de centra faciliteert talloze kansen voor samenwerking. Nu werken de centra al samen, en met partners uit de industrie, wereldwijd, voor het organiseren van webinars en digitale evenementen waar enkele van de meest dringende zorgen op het gebied van productie worden besproken, zoals het reduceren van stilstandstijd, de beste bewerkingsprocedures en het selecteren van het juiste gereedschap voor de taak. De nieuwe centra in Renningen, Istanboel en Milaan zullen deel gaan uitmaken van dit netwerk.

Later dit jaar zal Sandvik Coromant nog meer investeren in haar faciliteiten, met de opening van nog een nieuw Sandvik Coromant centrum in de VS.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

De juiste manier om te diversifiëren

25-08 McKinsey voorspelt dat fabrikanten permanente verschuivingen in klantenmarkten kunnen verwachten en dat veerkracht nodig…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Sandvik Coromant introduceert CoroPlus Tool Supply

05-05 Het volgen van snijgereedschappen kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, vooral in  machinewerkplaatsen…

Verspanen

Hogere standtijd met precisiekoelmiddel

28-04 Precisiekoelmiddel is gunstig voor het bewerken van ISO S, M en P werkstukmaterialen en…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Automatisering

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 kondigen samenwerking aan

30-11 Sandvik Coromant heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met Autodesk. De aankondiging markeert een langdurige…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X