Sandvik introduceert nieuwe groefsteekgereedschappen voor kleine diameters

Sandvik Coromant heeft CoroCut QI geïntroduceerd, een programma van inwendige groef- en kopsteekwisselplaten ontworpen voor kleinere diameters. Geoptimaliseerd om een lichtere snijactie en gereduceerde snijkrachten mogelijk te maken, waarborgt CoroCut QI een hoge proceszekerheid, betrouwbare groefsteekbewerkingen en een optimale spaanafvoer.

De CoroCut QI van Sandvik is ontwikkeld voor het inwendig groefsteken en kopgroeven in kleine diameters.

Door de toevoeging van CoroCut QI wordt het CoroCut Q platform, dat al bestaat uit CoroCut QD voor afsteken en CoroCut QF voor veilig kopgroeven, afgerond. CoroCut QI biedt een uitgebreide selectie van geoptimaliseerde gereedschappen voor talloze afsteek- en groefsteektoepassingen, ontwikkeld voor kleinere diameters.

Alle wisselplaten passen zowel op inwendige- als kopsteek-gereedschapshouders, waardoor het gemakkelijker wordt voor gebruikers om het juiste gereedschap te selecteren.

De belangrijkste kenmerken van de CoroCut QI zijn een geoptimaliseerde wisselplaatzittinghoek voor een lichtere snijwerking en snijkrachten die helpen bij het trillingsvrij bewerken en een railwisselplaatzitting voor een stabiele en nauwkeurige wisselplaatpositie voor een minimale wisselplaatbeweging.

Daarnaast zorgen schroefklem-gereedschapshouders voor stabiliteit en een hoge proceszekerheid en wisselplaten met een hoge snijkantslijnkwaliteit verhogen de standtijd en oppervlaktekwaliteit. “Groefsteken kan een lastige techniek zijn om onder de knie te krijgen,” zegt Angélica González, productmanager van het CoroCut Q platform bij Sandvik Coromant. “Lange uitsteeklengten, moeilijke spaanafvoer en vastzittende spanen zijn frequent voorkomende problemen bij het bewerken van inwendige groeven en kopgroeven.

CoroCut QI is ontwikkeld om deze uitdagingen te overwinnen. Daarnaast beschikken de meeste CoroCut QI gereedschappen over inwendige koelmiddelkanalen die het koelmiddel direct toevoeren aan de snijzone om een efficiënte spaanafvoer mogelijk te maken met minimale beschadiging van het oppervlak.

Kleine diameters

Hoe kleiner de groef, hoe moeilijker deze is te bewerken. Om deze moeilijkheid tegen te gaan, zijn de CoroCut QI wisselplaten sontwikkeld voor kleinere diameters die een grote nauwkeurigheid vereisen. De minimum gatdiameter voor inwendig groeven ligt bijvoorbeeld tussen 12 mm en 60 mm met een snijdiepte van 2 mm en 11 mm.

Wisselplaten voor kopgroeven kunnen worden gebruikt in een eerste snedediameter tussen de 16 mm en 102 mm, met een snedediepte van 5,5 mm tot 20 mm. De wisselplaatgeometrieën variëren van -GF, een geslepen scherpe wisselplaat voor inwendig groefsteken, -TF met direct geperste geometrie voor kopgroeven en inwendig groefsteken en draaien, plus -RM, ideaal voor niet lineair draaien zoals inwendig en vlak profieldraaien.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe gereedschappen voor precisiebewerkingen

22-11 Apparaten in diverse branches worden steeds kleiner. Dit is vooral zichtbaar in de elektronica-industrie,…

Verspanen

De juiste manier om te diversifiëren

25-08 McKinsey voorspelt dat fabrikanten permanente verschuivingen in klantenmarkten kunnen verwachten en dat veerkracht nodig…

Verspanen

Sandvik Coromant opent nieuwe productiviteits- en innovatiecentra

08-07 Momenteel zijn er 17 Sandvik Coromant applicatiecentra verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Sandvik Coromant introduceert CoroPlus Tool Supply

05-05 Het volgen van snijgereedschappen kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, vooral in  machinewerkplaatsen…

Verspanen

Hogere standtijd met precisiekoelmiddel

28-04 Precisiekoelmiddel is gunstig voor het bewerken van ISO S, M en P werkstukmaterialen en…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X