Schüler en Porsche starten bouw hightech persinstallatie

0

Persenbouwer Schüler begint samen met Porsche halverwege dit jaar met de bouw van de wereldwijd waarschijnlijk modernste persinstallatie voor de gedigitaliseerde automobielproductie van de toekomst. De ingebruikname hiervan staat gepland voor 2021.

“De oprichting van onze joint-venture onder de naam Smart Press Shop is helemaal rond”, vertelde Schüler-topman Domenico Iacovelli bij de presentatie van de jaarcijfers. “Deze nieuwe persinstallatie zal zowel qua performance in de industriële productie als bij het digitaal verbinden van de datastromen in productieprocessen nieuwe maatstaven voor de automobielindustrie zetten.”

De nieuwe Smart Press Shop zal vooral de Porsche fabriek in Leipzig met geringe logistieke inspanningen en zo weinig mogelijk ecologische belastingen voorzien van carrosseriedelen. Schüler ziet deze gezamenlijke onderneming als een voorbeeld voor de nauwe samenwerking met de belangrijke automobielproducenten in de wereld. “Tegelijkertijd richten we ons in op nieuwe markten en digitale businessmodellen”, zegt Iacovelli. Met nieuwe mechanische persen in het midden prijssegment en een consequente digitalisering van de essentiële productlijnen wil Schüler vanaf 2019 extra marktaandelen winnen. “De digitalisering is voor Schüler en onze klanten geen visie, maar realiteit. En ze is voor ons allemaal een grote kans, geen gevaar”, aldus de Schüler CEO.