Tweede stans-omvormautomaat van Schuler bij Penne, derde komt eraan

Pack International heeft recent een tweede mechanische stans-omvormautomaat van Schuler geleverd aan Penne, een Belgische toeleverancier van allerhande perswerk. Een derde lijn is ondertussen ook al besteld. Deze is nu in productie en zal in 2023 opgeleverd worden.

Dit jaar is bij Penne een tweede MC200 pers geleverd, opnieuw een mechanische stans-omvormautomaat van Schuler Beutler met een bandaanvoersysteem van GSW.

Pack International en Penne begonnen hun samenwerking zo’n 14 jaar geleden. In 2008 werd een eerste servopers geleverd. Het ging destijds om een MSD pers van Schuler. In 2019 deed Penne opnieuw een beroep op Pack International. Ditmaal ging het om een mechanische stans-omvormautomaat. De keus viel op een pers van Schuler Beutler, de Zwitserse vestiging van Schuler, in combinatie met een GSW bandaanvoersysteem. De serie MC200 werd geleverd met een tafel van 1800 bij 1100 mm en een snelheid van 30 tot 150 slagen per minuut. De bandaanvoer had een coilgewicht van 5 ton met een bandbreedte van 80 tot 500 mm en dikte tot 3,5 m.

Tweede lijn met extra’s

Dit jaar is een tweede MC200 pers geleverd, opnieuw een mechanische stans-omvormautomaat van Schuler Beutler met een bandaanvoersysteem van GSW. Hoewel beide lijnen vrijwel identiek zijn, bevat de tweede lijn enkele extra’s. Zo werd een laadstoel toegevoegd voor de afroller (uncoiler). Deze zorgt er onder andere voor dat het beladen van de coil sneller gebeurt.

Teamwork

Schuler en GSW werken al jaren samen. De Schuler automaten worden gekenmerkt door een hoog rendement, een lange levensduur en nauwkeurige precisie. Door deze te combineren met GSW bandaanvoer en coilverwerking, wordt er een meerwaarde op vlak van omvormtechniek en plaatbewerking geleverd. “GSW en Schuler werken als een team”, zegt Benjamin Schwabe, CEO van GSW. “Er is maar één team dat zorgt voor de installatie en dat is het team van Schuler. Zij bouwen hun én onze equipment op, samen met de perifere afscherming. Dat scheelt tijd, kosten en zorgen voor onze klanten.”

“Onze samenwerking is altijd open en professioneel”, vult Adrian Achermann, CEO van Schuler Beutler, aan. “In de interactie tussen de pers en de bandaanvoer is de coördinatie optimaal en heeft de klant één contactpersoon. Op de interfaces merkt de klant niet dat er twee bedrijven zijn die samen de lijn in productie brengen.”

Derde lijn in aanbouw

Intussen heeft Pack International ook reeds een derde mechanische stans-omvormautomaat van Schuler Beutler in opdracht voor Penne. Deze derde lijn bevat een pers én voedingsapparaat compleet van Schuler. Met 500 ton perskracht, een tafel van 3200 x 1500 mm en een snelheid van 20 tot 70 slagen per minuut gaat deze machine nog een stapje verder. Het Schuler voedingsapparaat dat wordt gebruikt is de geavanceerde en nauwkeurige Schuler PowerFeed. De bandaanvoer (haspel en richtmachine) is wederom van GSW.

Penne produceert allerhande perswerk en geldt als een van de marktleiders van gevormde en kunststof geïnjecteerde metalen onderdelen. Hoewel de Belgische toeleverancier vooral actief is in de automobielindustrie, maakt het bedrijf ook onderdelen voor de bouwsector en de meest uiteenlopende industriële toepassingen op de consumentenmarkt. Uitgangspunt is afgewerkte onderdelen produceren van de hoogste kwaliteit, op de meest efficiënte manier, door permanent te focussen op innovatie.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Automatisering

Bescherming tegen hackers

12-10 Steeds vaker zijn ook bedrijven in de metaalverwerkende industrie het doelwit van hackeraanvallen. Een…

Automatisering

Schuler Connect ondersteunt onderhoud op afstand

12-03 Met Schuler Connect kunnen tijdrovende en kostbare serviceoproepen worden gereduceerd, waardoor de stilstandtijden worden…

Automatisering

Camera’s zien vreemde onderdelen

23-12 Het is de nachtmerrie van elke persbediener: een vergeten schroefsleutel in de machine. Wordt…

Plaatbewerking

Persenbouwer Schuler verkoopt gereedschappen-activiteit

18-12 De Duitse persenbouwer Schuler heeft een groot deel van zijn gereedschappenbouw-activiteiten verkocht aan een…

Plaatbewerking

Q-Fin wint Blechexpo Award

11-11 De inzendingen kwamen nauwelijks in de buurt van de Super Edge Rounder SER600. Vanwege…

Plaatbewerking

Economisch produceren CFK-delen is mogelijk

08-07 Persenbouwer Schuler is er in geslaagd de kosten voor een prototype onderdeel gemaakt van…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema