Schweissen & Schneiden: 1000 exposanten

Het is als bij de Olympische Spelen: elke vier jaren is de vakbeurs Schweissen & Schneiden het mondiale trefpunt van de las- en snijtechnische vakwereld. Dit jaar presenteren de internationale experts in de verbindings- en scheidingstechniek zich van 16 tot en met 21 september voor de achttiende keer in Essen (D). Ongeveer duizend exposanten uit ruim veertig landen laten hun innovaties zien. Er worden 55.000 bezoekers verwacht uit meer dan honderd landen.

Alle grote industrielanden en bekende fabrikanten zijn in Essen vertegenwoordigd. De meeste exposanten komen uit Duitsland (379), gevolgd door China (170), Italië (96) en de Verenigde Staten (41). Uit Nederland komen 22 deelnemers.
Veel landen benutten Schweissen & Schneiden om op gemeenschappelijke nationale stands de mogelijkheden van hun bedrijven compact te presenteren. Amerika heeft twee gemeenschappelijke stands, terwijl China zelfs drie centrale presentaties heeft. Ook Frankrijk, Japan, Italië en Zuid-Korea (voor het eerst) komen met een landenpresentatie.

Thermisch spuiten
De exposanten presenteren innovatieve apparaten, installaties en materialen, niet alleen voor lassen en snijden, maar ook voor aanverwante technieken als solderen, warmtebehandeling en thermisch spuiten. Zo demonsteren dertien leden van de branche-organisatie GTS (negen Duitse, drie Zwitserse en het Nederlandse bedrijf Aludra uit Vlaardingen) op een gemeenschappelijke stand in hal 5 verschillende technieken voor het aanbrengen van deklagen, die zwaar belaste oppervlakken beschermen tegen slijtage en corrosie.

Schweissen & Schneiden focust ook op jonge ondernemingen met hun innovatieve portfolio. Gesubsidieerd door de overheid mogen acht Duitse marktbetreders in hal 9 laten zien welk potentieel in hun ontwikkelingen steekt. Ze tonen bijvoorbeeld lasspleetklemmen voor wortellassen, speciale nozzles en mobiele lasers die ook op schepen of booreilanden kunnen worden ingezet.

Kennisoverdracht
Verder staat het internationale evenementen voor lassen en snijden weer sterk in het teken van kennisoverdracht. Het International Institute of Welding (IIW) houdt in Essen haar jaarvergadering. Tevens is er een tweedaags congres met als thema ‘Automatisering in lassen’. Hieraan zullen duizend experts uit hele wereld deelnemen. Bovendien presenteren gerenommeerde vaklieden op het DVS congres onderzoeksresultaten, marktontwikkelingen en oplossingen voor fabrikanten en gebruikers van verbindings-, scheidings- en oppervlaktetechniek.

Praktische info

Naam: Schweissen & Schneiden
Datum: 16 tot en met 21 september
Locatie: Messe Essen (D)
Openingstijden: maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 21 september van 9.00 tot 16.00 uur.
Aantal exposanten: 1000 (in 17 hallen)
Expositieprofiel: installaties en uitrustingen voor verbinden, scheiden en coaten van ferro en non-ferro materialen en composieten, installaties en uitrustingen voor warmtebehandeling en andere productietechnieken, gemechaniseerde en geautomatiseerde installaties, industriële robots, dataverwerking, besturings- en regeltechniek, productie-installaties voor toevoeg- en verbruiksmaterialen, werkplaatstechniek en werkplekuitrusting, veiligheidsmiddelen, toebehoren, toevoegmaterialen, verbruiks- en hulpmaterialen, meet- en controletechniek, kwaliteitszorg, lijmtechniek.
Toegangsprijzen: Dagkaart 38 euro, ticket voor alle dagen 90 euro. Er zijn speciale prijzen voor groepen en studenten. In de online shop van Messe Essen kunnen tickets worden besteld, die thuis uitgeprint kunnen worden.

Alle overige informatie op www.schweissen-schneiden.com.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

27-06 Die zes specialisten zijn RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa.…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Plaatbewerking

Sneller, dikker, nauwkeuriger snijden

15-12 Met het opkomen van steeds weer nieuwe materialen zien producenten zich automatisch ook voor…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Verbinden

Lasverkleuring in 1 stap weggewerkt

30-08 De nieuwe F-lijn van Cibo is een alternatief voor de chemische beitsbehandeling van RVS…

Verbinden

Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

30-08 Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen