Seco voegt draaibeitelhouders toe aan Steadyline trillingsdempers

Na de introductie van de Steadyline-freesopnames, voegt Seco draaibeitelhouders toe aan zijn gepatenteerde assortiment van gedempte gereedschappen die zorgen voor uitstekende productiviteitsresultaten bij uiteenlopende bewerkingen met lange uitsteeklengtes. Dankzij de nieuwe GL-koppeling van dit draaigereedschap kunnen draaiende en statische bewerkingen met dezelfde beitelhouder worden uitgevoerd.

De robuuste en stabiele draaibeitelhouders zorgen voor een effectieve vermindering van ongewenste trillingen in extreme snijomstandigheden via een ‘dynamisch passief systeem’ in de houder. Daar trilt een dempende massa tegen de eerste trilling in. Als zodanig kunnen deze producten de cyclustijden bij toepassingen met lange uitsteeklengtes met 50% bekorten en de belasting van de spindels verlagen. Bovendien bieden ze hoge verspaningssnelheden, een gladde oppervlakteafwerking en een lange standtijd.

De nauwkeurige GL-koppeling van deze draaibeitelhouders is voorzien van een meerlobbige interface met taps vlak. Deze interface heeft twee 180° posities waarmee de snijkanten voor een effectieve spaancontrole omhoog of omlaag kunnen worden gericht.

De koppeling biedt ook een sterke snelvergrendelfunctie via een enkele geïntegreerde klemring die de gereedschapskop naar binnen trekt, zodat de tapse vlakken elkaar veilig en stabiel raken. Zodra de draaibeitelhouder is ingesteld, kunnen gebruikers de koppen monteren en hermonteren zonder dat het systeem opnieuw moet worden ingesteld. Voor de GL-koppeling van de Steadyline-draaibeitelhouders heeft men slechts een moersleutel nodig om de gereedschapskoppen los te draaien en vast te zetten.

Deze draaibeitelhouders zijn leverbaar in 6xD, 8xD en 10xD, een verscheidenheid aan types, waaronder Seco-CaptoTM C4, C5 en C6, en een brede selectie draaikoppen voor CN-, DN-, WN-, CC-, DC-, TC-, TN- en RN-snijplaten, evenals koppen voor Snap-Tap-schroefdraaddraaien. Ze zijn geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen en bewerkingen, zoals ruwen, finishen, schroefdraaddraaien en gleufsteken. Bovendien zijn deze beitelhouders voorzien van koelkanalen voor een nog betere spaancontrole.

Website Seco Tools

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Koelvloeistof zeer precies naar de snijzone

03-06 Gereedschapsonderdelen voor inwendige koeling en connectoren die bij gleufsteken, afsteken en andere draaibewerkingen mogelijk…

Geen categorie

Oude Reimer levert Denitool precisiegereedschap

05-09 Oude Reimer in Hilversum vertegenwoordigt per direct de Zwitserse fabrikant van precisie draai- en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen