Sensorfact verbetert efficiëntie industriële bedrijven

Sensorfact, gespecialiseerd in slimme monitoring voor de industrie, heeft nieuwe investeringen opgehaald ter hoogte van 25 miljoen euro. De kapitaalinjectie maakt het voor de Nederlandse climate-tech IoT scaleup mogelijk haar missie voor een effiëntere en duurzamere industrie verder uit te dragen. Dit doet ze door het verbeteren van de resource-efficiëntie en het verhogen van uptime van machines.

Sensorfact levert ook de benodigde IoT-hardware voor de metingen.

Sensorfact biedt een complete, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijke oplossing die fabrikanten in staat stelt om downtime te verminderen en de resource-efficiëntie te verhogen. Dit wordt bereikt door middel van slimme monitoring van het verbruik van elektriciteit, gas, water en perslucht, evenals het voorspellen van machineonderhoud.

Deze innovatie draagt bij aan de optimalisatie van operaties, efficiënt gebruik van middelen en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. De unieke aanpak wordt duidelijk door de slimme algoritmen en productiviteitstools die het bedrijf gebruikt om de gegevens om te zetten in bruikbare inzichten. Sensorfact levert ook de benodigde IoT-hardware voor de metingen.

Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt voor het betreden van nieuwe markten en het optimaliseren van Sensorfact’s huidige productsuite, waarbij het aantal utiliteiten dat kan worden gemonitord wordt uitgebreid. Met deze investering kan Sensorfact industriële bedrijven op wereldwijde schaal bedienen. “We hebben al hoge energiebesparingen gerealiseerd voor Europese industriële bedrijven, wat benadrukt hoeveel impact we maken op onze reis naar een netto nul-uitstoot”, zegt CEO Pieter Broekema. “We zijn vastbesloten ons product portfolio verder te verbreden en te verdiepen door voortdurend innovatieve oplossingen te creëren die industrieel afval in het gehele productieproces aanpakken. We willen uitbreiden naar nieuwe markten, en bedrijven wereldwijd in staat stellen om hun productieprocessen te monitoren en besparingen te realiseren.”

De investeringsronde werd geleid door de Europese groei-investeerder Blume Equity, met deelname van bestaande investeerders FORWARD.one, Korys en SET Ventures. Sensorfact, opgericht in 2016, heeft meer dan 150 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Amsterdam, Berlijn en Barcelona, en bedient meer dan 1.300 klanten in meer dan 40 landen.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema