Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie is volop aan de gang. En de MEWA-poetsdoek? Die zit er middenin.

De veiligheidscontainers SaCon voor het bewaren van de doeken dragen hun steentje bij aan de organisatie en veiligheid bij moderne bedrijven.

Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat er altijd schone poetsdoeken voorhanden zijn voor het schoonmaken van machines en werktuigen. Bij MEWA zelf zijn de productie- en dienstverleningsprocessen al in verregaande mate opgetrokken tot Industrie 4.0. Zo is het poetsdoeksysteem bij topkwaliteit uiterst doeltreffend en biedt het meerwaarde voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Full-servicepakket

Hoe functioneert dit systeem? Heel eenvoudig: MEWA biedt zijn absorberende en vormvaste kwaliteitsproducten aan in de vorm van textielsharing. Zo kan de klant de doeken gebruiken zonder ze te moeten bezitten. Hij betaalt daarvoor een huurbedrag, waardoor hij zijn uitgave exact kan budgetteren. In ruil krijgt hij een full-servicepakket. MEWA levert de poetsdoeken rechtstreeks in het bedrijf, samen met de hermetisch afsluitbare veiligheidscontainer MEWA SaCon voor het bewaren en vervoeren van de gebruikte doeken.

Bij grotere bedrijven stelt MEWA extra veiligheidscontainers ter beschikking. Na de afgesproken termijn haalt de transporteur de gebruikte poetsdoeken op voor een wasbeurt. Vanzelfsprekend heeft hij meteen een lading schone doeken bij zich, zodat machines en werktuigen altijd zorgvuldig en grondig gereinigd kunnen worden.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vier varianten

MEWA heeft voor elke branche het ideale poetsdoek. De vier varianten gaan van stevige, vormvaste doeken voor universeel gebruik bij sterke vervuiling met olie, verf, oplosmiddelen en vetten tot zachte, nagenoeg pluisvrije microvezeldoeken voor uiterst gevoelige oppervlakken. De vier kwaliteiten hebben hun turbo-absorptiekracht en hun effect op het welbevinden gemeen. Want met MEWA-poetsdoeken verloopt het werk – in een 3.0-bedrijf maar ook reeds in een 4.0-bedrijf – vlotter én aangenamer.

De poetsdoek ligt prettig in de hand, maakt perfect schoon en doet dat snel en grondig. Papierresten of pluis op werktuigen of machines behoren dankzij de MEWA-poetsdoeken tot het verleden. Kwaliteitsvol werk vergroot de tevredenheid en de uniforme poetsdoeken zijn een boost voor het wij-gevoel van de medewerkers. Tegelijk kan men zich veiliger voelen, want in de veiligheidscontainer SaCon zitten de vuile doeken onbrandbaar en georganiseerd opgeborgen.

Vóór een poetsdoek daarin terechtkomt in afwachting van het ophalen door de MEWA-transporteur, kan hij ettelijke keren hergebruikt worden. Het MEWA-poetsdoeksysteem is moeiteloos te integreren in elke fabriek, in elke werkplaats. Wie zijn bedrijf naar 4.0 omschakelt of reeds omgeschakeld heeft, houdt rekening met de prioritaire thema’s van onze tijd: duurzaamheid en spaarzaam omspringen met grondstof. Het milieuvriendelijke MEWA-poetsdoeksysteem past perfect in dat totaalconcept.

Containerproducent overgenomen

MEWA Textil-Service heeft RS Kunststoff in Hanau overgenomen, dat nu een volwaardige dochteronderneming is van de MEWA Groep. De specialist in blaasgiettechniek maakt al ruim 20 jaar de veiligheidscontainer SaCon, een vast onderdeel van de MEWA-dienstverlening. Hiervan worden jaarlijks meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. In de luchtdicht afsluitbare veiligheidscontainers uit Hanau worden de herbruikbare poetsdoeken van de textieldienstverlener opgeslagen om vervoerd te worden door heel Europa.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe Mewa merkencatalogus beschikbaar

19-09 De Mewa merkencatalogus 2023/2024 bevat meer dan 10.000 artikelen in de categorieën ‘veiligheidsschoenen’, ‘werkhandschoenen’,…

Toeleveren

Mewa kiest resoluut voor herbruikbare verpakkingen

05-06 Het baanbrekende Mewa-textielservicesysteem – ontwikkeld in 1908 – is gebaseerd op het principe van…

Toeleveren

Hannover Messe ideale showcase voor Industrie 4.0

17-04 Industrie 4.0 is een overkoepelend merk dat sensorfabrikanten, automatiseringsbedrijven, roboticabouwers, softwareproducenten en gebruikers groepeert.…

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Toeleveren

Mewa zet in op groene logistiek

19-12 In de CO2-balans van een onderneming spelen logistiek en transport een belangrijke rol. Daarom…

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?