Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie is volop aan de gang. En de MEWA-poetsdoek? Die zit er middenin.

De veiligheidscontainers SaCon voor het bewaren van de doeken dragen hun steentje bij aan de organisatie en veiligheid bij moderne bedrijven.

Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat er altijd schone poetsdoeken voorhanden zijn voor het schoonmaken van machines en werktuigen. Bij MEWA zelf zijn de productie- en dienstverleningsprocessen al in verregaande mate opgetrokken tot Industrie 4.0. Zo is het poetsdoeksysteem bij topkwaliteit uiterst doeltreffend en biedt het meerwaarde voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Full-servicepakket

Hoe functioneert dit systeem? Heel eenvoudig: MEWA biedt zijn absorberende en vormvaste kwaliteitsproducten aan in de vorm van textielsharing. Zo kan de klant de doeken gebruiken zonder ze te moeten bezitten. Hij betaalt daarvoor een huurbedrag, waardoor hij zijn uitgave exact kan budgetteren. In ruil krijgt hij een full-servicepakket. MEWA levert de poetsdoeken rechtstreeks in het bedrijf, samen met de hermetisch afsluitbare veiligheidscontainer MEWA SaCon voor het bewaren en vervoeren van de gebruikte doeken.

Bij grotere bedrijven stelt MEWA extra veiligheidscontainers ter beschikking. Na de afgesproken termijn haalt de transporteur de gebruikte poetsdoeken op voor een wasbeurt. Vanzelfsprekend heeft hij meteen een lading schone doeken bij zich, zodat machines en werktuigen altijd zorgvuldig en grondig gereinigd kunnen worden.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vier varianten

MEWA heeft voor elke branche het ideale poetsdoek. De vier varianten gaan van stevige, vormvaste doeken voor universeel gebruik bij sterke vervuiling met olie, verf, oplosmiddelen en vetten tot zachte, nagenoeg pluisvrije microvezeldoeken voor uiterst gevoelige oppervlakken. De vier kwaliteiten hebben hun turbo-absorptiekracht en hun effect op het welbevinden gemeen. Want met MEWA-poetsdoeken verloopt het werk – in een 3.0-bedrijf maar ook reeds in een 4.0-bedrijf – vlotter én aangenamer.

De poetsdoek ligt prettig in de hand, maakt perfect schoon en doet dat snel en grondig. Papierresten of pluis op werktuigen of machines behoren dankzij de MEWA-poetsdoeken tot het verleden. Kwaliteitsvol werk vergroot de tevredenheid en de uniforme poetsdoeken zijn een boost voor het wij-gevoel van de medewerkers. Tegelijk kan men zich veiliger voelen, want in de veiligheidscontainer SaCon zitten de vuile doeken onbrandbaar en georganiseerd opgeborgen.

Vóór een poetsdoek daarin terechtkomt in afwachting van het ophalen door de MEWA-transporteur, kan hij ettelijke keren hergebruikt worden. Het MEWA-poetsdoeksysteem is moeiteloos te integreren in elke fabriek, in elke werkplaats. Wie zijn bedrijf naar 4.0 omschakelt of reeds omgeschakeld heeft, houdt rekening met de prioritaire thema’s van onze tijd: duurzaamheid en spaarzaam omspringen met grondstof. Het milieuvriendelijke MEWA-poetsdoeksysteem past perfect in dat totaalconcept.

Containerproducent overgenomen

MEWA Textil-Service heeft RS Kunststoff in Hanau overgenomen, dat nu een volwaardige dochteronderneming is van de MEWA Groep. De specialist in blaasgiettechniek maakt al ruim 20 jaar de veiligheidscontainer SaCon, een vast onderdeel van de MEWA-dienstverlening. Hiervan worden jaarlijks meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. In de luchtdicht afsluitbare veiligheidscontainers uit Hanau worden de herbruikbare poetsdoeken van de textieldienstverlener opgeslagen om vervoerd te worden door heel Europa.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Verbinden

Mewa lanceert nieuwe kledingcollectie voor lassers

26-02 Beschermende kleding blijft volgens Mewa nog al te vaak in de kast liggen, ondanks…

Verspanen

Industrie 4.0? Begin eerst maar eens met Industrie 3,5

26-01 Na ruim 40 jaar zijn Olaf en Michael Koch in 2019 gestopt met hun…

Verspanen

Fraunhofer Project Center AMBITION bevordert AM in maakindustrie

23-11 Fraunhofer Project Center is met AMBITION een nieuw project gestart om de toepassing van…

Toeleveren

10.000 werkveiligheidsartikelen online aankopen

24-09 In de versgedrukte catalogus van Mewa staat een vernieuwd aanbod van hoogwaardige werkkledij en…

Toeleveren

Poetsdoeken van MEWA zijn sterspelers in duurzaamheid

15-07 Textieldienstverlener MEWA zet al meer dan 100 jaar in op duurzaamheid. Hun industriële poetsdoeken…

Bedrijf en Economie

De weg naar digitalisatie: welke vragen zou je moeten je stellen?

09-06 De maakindustrie bevindt zich in een transitie naar de volgende industriële revolutie. Voordat bedrijven…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X