Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie is volop aan de gang. En de MEWA-poetsdoek? Die zit er middenin.

De veiligheidscontainers SaCon voor het bewaren van de doeken dragen hun steentje bij aan de organisatie en veiligheid bij moderne bedrijven.

Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat er altijd schone poetsdoeken voorhanden zijn voor het schoonmaken van machines en werktuigen. Bij MEWA zelf zijn de productie- en dienstverleningsprocessen al in verregaande mate opgetrokken tot Industrie 4.0. Zo is het poetsdoeksysteem bij topkwaliteit uiterst doeltreffend en biedt het meerwaarde voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Full-servicepakket

Hoe functioneert dit systeem? Heel eenvoudig: MEWA biedt zijn absorberende en vormvaste kwaliteitsproducten aan in de vorm van textielsharing. Zo kan de klant de doeken gebruiken zonder ze te moeten bezitten. Hij betaalt daarvoor een huurbedrag, waardoor hij zijn uitgave exact kan budgetteren. In ruil krijgt hij een full-servicepakket. MEWA levert de poetsdoeken rechtstreeks in het bedrijf, samen met de hermetisch afsluitbare veiligheidscontainer MEWA SaCon voor het bewaren en vervoeren van de gebruikte doeken.

Bij grotere bedrijven stelt MEWA extra veiligheidscontainers ter beschikking. Na de afgesproken termijn haalt de transporteur de gebruikte poetsdoeken op voor een wasbeurt. Vanzelfsprekend heeft hij meteen een lading schone doeken bij zich, zodat machines en werktuigen altijd zorgvuldig en grondig gereinigd kunnen worden.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vuil, smeermiddelen, verf en vet zijn met MEWA-poetsdoeken grondig en snel te verwijderen.

Vier varianten

MEWA heeft voor elke branche het ideale poetsdoek. De vier varianten gaan van stevige, vormvaste doeken voor universeel gebruik bij sterke vervuiling met olie, verf, oplosmiddelen en vetten tot zachte, nagenoeg pluisvrije microvezeldoeken voor uiterst gevoelige oppervlakken. De vier kwaliteiten hebben hun turbo-absorptiekracht en hun effect op het welbevinden gemeen. Want met MEWA-poetsdoeken verloopt het werk – in een 3.0-bedrijf maar ook reeds in een 4.0-bedrijf – vlotter én aangenamer.

De poetsdoek ligt prettig in de hand, maakt perfect schoon en doet dat snel en grondig. Papierresten of pluis op werktuigen of machines behoren dankzij de MEWA-poetsdoeken tot het verleden. Kwaliteitsvol werk vergroot de tevredenheid en de uniforme poetsdoeken zijn een boost voor het wij-gevoel van de medewerkers. Tegelijk kan men zich veiliger voelen, want in de veiligheidscontainer SaCon zitten de vuile doeken onbrandbaar en georganiseerd opgeborgen.

Vóór een poetsdoek daarin terechtkomt in afwachting van het ophalen door de MEWA-transporteur, kan hij ettelijke keren hergebruikt worden. Het MEWA-poetsdoeksysteem is moeiteloos te integreren in elke fabriek, in elke werkplaats. Wie zijn bedrijf naar 4.0 omschakelt of reeds omgeschakeld heeft, houdt rekening met de prioritaire thema’s van onze tijd: duurzaamheid en spaarzaam omspringen met grondstof. Het milieuvriendelijke MEWA-poetsdoeksysteem past perfect in dat totaalconcept.

Containerproducent overgenomen

MEWA Textil-Service heeft RS Kunststoff in Hanau overgenomen, dat nu een volwaardige dochteronderneming is van de MEWA Groep. De specialist in blaasgiettechniek maakt al ruim 20 jaar de veiligheidscontainer SaCon, een vast onderdeel van de MEWA-dienstverlening. Hiervan worden jaarlijks meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. In de luchtdicht afsluitbare veiligheidscontainers uit Hanau worden de herbruikbare poetsdoeken van de textieldienstverlener opgeslagen om vervoerd te worden door heel Europa.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

16-05 Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Toeleveren

Bouw Advanced Manufacturing Center in Enschede gestart

26-04 Vertegenwoordigers van de Universiteit Twente en het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing (FIP-AM@UT)…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Toeleveren

Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

03-11 De Peak-collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X