Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

De Nederlandse Metaaldagen staan in het teken van Smart Industry voor de metaalbewerking en dat concept sluit prima aan bij de innovatieve oplossingen van Widenhorn voor de plaatbewerking. Het bedrijf zal laten zien dat de ontwikkelingen in de ‘beursloze’ periode niet hebben stilgestaan.

Kantbanken die gerobotiseerd werken behoeven gereedschappen met een goede coating, zodat geen onnodige stilstand wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld achterblijvende materiaalresten.

De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat betekent dat maakbedrijven vrij zijn en blijven in de keuze van een machinemerk. Want de ontwikkelingen op alle vlakken gaan snel en dat geldt ook voor machines. Niet alleen de Nederlandstalige gebruiksvriendelijke software gaat daarin mee, ook de onderdelen en gereedschappen blijven niet achter.

Nieuwe machineontwikkelingen brengen nieuwe geavanceerde onderdelen met zich mee. Kantbanken die gerobotiseerd werken behoeven gereedschappen met een goede coating, zodat er geen onnodige stilstand wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld achterblijvende materiaalresten, die ook nog eens voor krassen op producten zorgen. Maar ook laser- of watersnijmachines die onbemand draaien moeten hoogwaardige verbruiksonderdelen hebben, die een lange levensduur garanderen. Zelfs het kleinste nozzletje kan het verschil maken voor een stabiel proces en eindresultaat, zonder nodeloze stilstand. Widenhorn levert hoogwaardige onderdelen en gereedschappen, voornamelijk geproduceerd in Europa, voor alle machines ongeacht leeftijd of merk. Veelal direct uit voorraad.

Goede software

Het belang van goede software is de laatste jaren al veel duidelijker geworden. Zeker ook omdat goede nieuwe werknemers lastig te vinden zijn en machines steeds complexer worden. Dat kan de groei van maakbedrijven vertragen, maar goede software kan dat oplossen. Met dezelfde mensen kan er dan meer worden geproduceerd. Of er kan sneller gereageerd worden op aanvragen, zodat offertes binnen enkele minuten bij de klant in de mail staan. Alle software die Widenhorn biedt is modulair opgebouwd.

Zo past het voor ieder bedrijf en kan er altijd uitgebreid worden. Er zijn voorbeelden van bedrijven die gestart zijn met een 1 Click CAM oplossing voor een simpele plasmasnijmachine en die na 15 jaar zijn gegroeid naar een softwareoplossing die compleet is geïntegreerd met het ERP systeem en automatisch kantbanken en lasersnijmachines met automatisering optimaliseert.

Widenhorn ontwikkelt speciale afraap software die met realtime informatie grote logistieke voordelen oplevert. De eerste release hiervan is op de Nederlandse Metaaldagen te zien.

Widenhorn ontwikkelt speciale afraap software die met realtime informatie grote logistieke voordelen oplevert. De eerste release hiervan is op de Nederlandse Metaaldagen te zien.

Logistiek en integratie

Vooral fiberlasermachines krijgen steeds zwaardere laserbronnen, waardoor de snelheid substantieel toeneemt. Een geautomatiseerd platenmagazijn dat de machine belaadt en ontlaadt verhoogt de productiviteit ook enorm. Vaak blijft de logistiek rondom een machine echter onderbelicht. Waar zijn de producten in het proces? Wanneer is een order afgewerkt? Kan de volgende bewerking gestart worden? En blijft een gesneden product herkenbaar in de fabriek?

Voor deze vragen heeft Widenhorn de afgelopen maanden oplossingen ontwikkeld samen met partners en klanten. De integratie tussen CADCAM en ERP was al te maken, maar is verder uitgebreid, zodat niet alleen te zien is of een product nog genest moet worden, genest of gesneden is, maar ook of het al uitgeraapt is en op een specifieke locatie ligt. Dit kan gedaan worden door de speciale afraap software die Widenhorn nu ontwikkelt en waarvan de eerste release op de Nederlandse Metaaldagen is te zien. De medewerkers die de gesneden platen oproepen uit het magazijn, kunnen op een scherm de juiste nesting oproepen en daar de verschillende producten en orders zien. Ze kunnen locaties voor orders ingeven, zodat bij de volgende nesting met producten uit diezelfde order, de locatie direct getoond wordt.

Ook kunnen manco’s gemeld worden, die direct in de PROfirst CAM database worden klaargezet om opnieuw te snijden. Al deze informatie wordt direct beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem, zodat real-time de orderstatus is te zien. Widenhorn ontwikkelt zelf eenvoudige ERP koppelingen, maar heeft ook samen met Flexproces een integratie laten ontwikkelen voor Ridder iQ. Deze is bij Flexproces beschikbaar en kan voor iedere gebruiker van zowel PROfirst als Ridder ingericht worden. Daarnaast zijn deze integraties voor vrijwel ieder ERP systeem te maken en is er al veel beschikbaar.

Hal 5, stand E038

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Snelle jongens van AESC lossen elke automatiseringsuitdaging op

17-06 “Dat is precies waarmee we ons onderscheiden van onze collega’s”, zegt Devy van Dinteren,…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

24-01 De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat…

Automatisering

Live demo PROfirst CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor V2024

04-10 De reactie van veel bedrijven als ze PROfirst voor het eerst zien, is dat…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV