Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

De Nederlandse Metaaldagen staan in het teken van Smart Industry voor de metaalbewerking en dat concept sluit prima aan bij de innovatieve oplossingen van Widenhorn voor de plaatbewerking. Het bedrijf zal laten zien dat de ontwikkelingen in de ‘beursloze’ periode niet hebben stilgestaan.

Kantbanken die gerobotiseerd werken behoeven gereedschappen met een goede coating, zodat geen onnodige stilstand wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld achterblijvende materiaalresten.

De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat betekent dat maakbedrijven vrij zijn en blijven in de keuze van een machinemerk. Want de ontwikkelingen op alle vlakken gaan snel en dat geldt ook voor machines. Niet alleen de Nederlandstalige gebruiksvriendelijke software gaat daarin mee, ook de onderdelen en gereedschappen blijven niet achter.

Nieuwe machineontwikkelingen brengen nieuwe geavanceerde onderdelen met zich mee. Kantbanken die gerobotiseerd werken behoeven gereedschappen met een goede coating, zodat er geen onnodige stilstand wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld achterblijvende materiaalresten, die ook nog eens voor krassen op producten zorgen. Maar ook laser- of watersnijmachines die onbemand draaien moeten hoogwaardige verbruiksonderdelen hebben, die een lange levensduur garanderen. Zelfs het kleinste nozzletje kan het verschil maken voor een stabiel proces en eindresultaat, zonder nodeloze stilstand. Widenhorn levert hoogwaardige onderdelen en gereedschappen, voornamelijk geproduceerd in Europa, voor alle machines ongeacht leeftijd of merk. Veelal direct uit voorraad.

Goede software

Het belang van goede software is de laatste jaren al veel duidelijker geworden. Zeker ook omdat goede nieuwe werknemers lastig te vinden zijn en machines steeds complexer worden. Dat kan de groei van maakbedrijven vertragen, maar goede software kan dat oplossen. Met dezelfde mensen kan er dan meer worden geproduceerd. Of er kan sneller gereageerd worden op aanvragen, zodat offertes binnen enkele minuten bij de klant in de mail staan. Alle software die Widenhorn biedt is modulair opgebouwd.

Zo past het voor ieder bedrijf en kan er altijd uitgebreid worden. Er zijn voorbeelden van bedrijven die gestart zijn met een 1 Click CAM oplossing voor een simpele plasmasnijmachine en die na 15 jaar zijn gegroeid naar een softwareoplossing die compleet is geïntegreerd met het ERP systeem en automatisch kantbanken en lasersnijmachines met automatisering optimaliseert.

Widenhorn ontwikkelt speciale afraap software die met realtime informatie grote logistieke voordelen oplevert. De eerste release hiervan is op de Nederlandse Metaaldagen te zien.

Widenhorn ontwikkelt speciale afraap software die met realtime informatie grote logistieke voordelen oplevert. De eerste release hiervan is op de Nederlandse Metaaldagen te zien.

Logistiek en integratie

Vooral fiberlasermachines krijgen steeds zwaardere laserbronnen, waardoor de snelheid substantieel toeneemt. Een geautomatiseerd platenmagazijn dat de machine belaadt en ontlaadt verhoogt de productiviteit ook enorm. Vaak blijft de logistiek rondom een machine echter onderbelicht. Waar zijn de producten in het proces? Wanneer is een order afgewerkt? Kan de volgende bewerking gestart worden? En blijft een gesneden product herkenbaar in de fabriek?

Voor deze vragen heeft Widenhorn de afgelopen maanden oplossingen ontwikkeld samen met partners en klanten. De integratie tussen CADCAM en ERP was al te maken, maar is verder uitgebreid, zodat niet alleen te zien is of een product nog genest moet worden, genest of gesneden is, maar ook of het al uitgeraapt is en op een specifieke locatie ligt. Dit kan gedaan worden door de speciale afraap software die Widenhorn nu ontwikkelt en waarvan de eerste release op de Nederlandse Metaaldagen is te zien. De medewerkers die de gesneden platen oproepen uit het magazijn, kunnen op een scherm de juiste nesting oproepen en daar de verschillende producten en orders zien. Ze kunnen locaties voor orders ingeven, zodat bij de volgende nesting met producten uit diezelfde order, de locatie direct getoond wordt.

Ook kunnen manco’s gemeld worden, die direct in de PROfirst CAM database worden klaargezet om opnieuw te snijden. Al deze informatie wordt direct beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem, zodat real-time de orderstatus is te zien. Widenhorn ontwikkelt zelf eenvoudige ERP koppelingen, maar heeft ook samen met Flexproces een integratie laten ontwikkelen voor Ridder iQ. Deze is bij Flexproces beschikbaar en kan voor iedere gebruiker van zowel PROfirst als Ridder ingericht worden. Daarnaast zijn deze integraties voor vrijwel ieder ERP systeem te maken en is er al veel beschikbaar.

Hal 5, stand E038

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

TechnishowNieuws

Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

14-07 Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen