Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

Sluiter Machining in Opheusden heeft in 2017 een eerste olienevelseparator van 3nine in gebruik genomen. Omdat het effect in de productieafdeling direct merkbaar was, heeft de toeleverancier inmiddels nog vier bewerkingsmachines uitgerust met een 3nine. Hierdoor kan Sluiter niet alleen een aangenaam werkklimaat realiseren, maar ook een stabiel verspaningsproces waarborgen.

Sluiter Machining heeft verschillende type olienevelseparatoren van 3Nine in gebruik. Elk systeem is afgestemd op de afmetingen van de machinewerkruimte.

Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op het produceren van uitdagende werkstukken in kleine series. Zo heeft Sluiter zich vanaf het eerste moment gespecialiseerd in het draaien en frezen van moeilijk te verspanen materialen, zoals Inconel, duplex, titanium en andere legeringen. Daarnaast heeft altijd de focus gelegen op het maken van complexe fijnmechanische onderdelen. Het gevolg is dat het machinepark bestaat uit high-end bewerkingsmachines die zijn voorzien van hogedrukkoeling. Door een combinatie van snel roterende klauwplaten met koelmiddeldrukken tot 80 bar, ontstaat er al snel een fijne nevel van koelsmeermiddeldeeltjes.

Om te voorkomen dat deze mist buiten de werkruimte van de machine komt, is een afzuigsysteem essentieel. Daarom installeerde Sluiter Machining de eerste olienevelseparator van 3nine in 2017 op een vijfassig DMU bewerkingscentrum van DMG Mori. Directeur Hendrik Sluiter vertelt: “De DMU was op dat moment het nieuwste bewerkingscentrum in ons machinepark. Ons doel was dan ook om het bewerkingsproces vanaf het begin helemaal goed in te richten. Zoals we inmiddels allemaal weten gaat een stabiel verspaningsproces verder dan alleen de machine. Alles moet kloppen, van de machine tot aan de gereedschappen, de emulsies en het afzuigsysteem. Daarom zijn we meteen voor 3nine gegaan”.

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine VerspaningsNieuws.

De volgende editie van VerspaningsNieuws zal grotendeels in het teken staan van de AMB en natuurlijk de TechniShow/ESEF Maakindustrie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor deze editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori: duurzaamheid is verplicht!

09-05 Dit jaar zal de machinebouwer 47 innovaties presenteren – waarvan 16 wereldpremières, 2 automatiseringsoplossingen,…

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

Open huis DMG Mori in teken van zeven wereldprimeurs

23-01 Onder de draaibanken zal de nieuwe CTX 350 als primeur worden voorgesteld. DMG Mori…

Bedrijf en Economie

3nine Industries overgenomen door investeringsfonds Alder

24-11 3nine, oorspronkelijk opgericht in 1999, levert een toonaangevend assortiment olienevelseparators op basis van de…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Verspanen

Houben breidt mogelijkheden verder uit

29-03 De DMF-serie omvat een aantal bewerkingscentra met bewegende kolom, die optimaal zijn uitgerust voor…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021