Snijspecialist komt met kantpersen

Naast de vier voor metaalbewerking relevante snijprocessen (plasma, laser, waterjet, autogeen), presenteert Microstep op de Euroblech ook een nieuwe serie kantpersen. Deze worden onder het label Microstep Industry op de markt gebracht.

Afkantpersen van Microstep Industry kunnen exact naar de wensen van de gebruiker worden ontworpen en dankzij innovatieve technologieën ook veel tijd, afval en energie besparen.

LAG Machinery. Het zijn volledig geschroefde constructies. “Hoewel de fabricage daarvan complexer is, hebben we hier bewust voor gekozen”, zegt Jörg Schönfeld, applicatie-ingenieur voor buigtechnologie bij MicroStep Europa. Vanuit zijn oogpunt brengt dit een reeks voordelen met zich mee: met betrekking tot het machineontwerp kan een hogere nauwkeurigheid worden bereikt, wat dan ook de best mogelijke precisie in het buigresultaat garandeert. In vergelijking met gelaste constructies is er bij de geschroefde variant geen warmte-inbreng in het materiaal. Dit betekent dat er geen spanningen zijn die kunnen leiden tot ongewenste vervorming van het systeem en dus tot onnauwkeurigheden. Nog een pluspunt: met dit ontwerp kunnen onderdelen eenvoudig worden uitgewisseld.

Vier series

Er zijn in totaal vier series in het assortiment – van het compacte instapmodel tot de individueel configureerbare hightech pers, die niet alleen qua buigkracht en buiglengte precies op de wensen van de klant kan worden afgestemd. Als het om apparatuur gaat, vertrouwt MicroStep Industry consequent op hoogwaardige componenten van bekende merkfabrikanten – bijvoorbeeld besturingstechnologie van ESA of Delem of gereedschapshouders van Promecam of Wila.

Assistentiesystemen

Verder worden de afkantpersen gekenmerkt door talrijke sensorgestuurde assistentiesystemen. Deze verminderen de eisen aan de specialistische kennis van de betreffende operator en zorgen daardoor ook voor procesbetrouwbare buigresultaten van de hoogste kwaliteit. Zoals het G-Flex-systeem, dat vervorming tijdens het persen corrigeert. Zonder dit systeem zouden de gereedschappen niet diep genoeg in de te bewerken plaat doordringen om de exact gewenste hoek te creëren. In principe werkt het systeem als volgt: Sensoren registreren de afwijking van de bovenbalk in de X- en Y-richting veroorzaakt door het uitzetten van de stand. Deze afwijkingen worden tijdens het buigproces automatisch in realtime gecompenseerd door de CNC-besturing.

Microstep kan ook automatiseringsoplossingen realiseren.

Microstep kan ook automatiseringsoplossingen realiseren.

Daarnaast is er G-CS, dynamische bombering met autocompensatie: met deze oplossing wordt een meting van de kromming langs de buigas in realtime genomen door een bovenste en een onderste sensormeetsysteem en automatisch gecompenseerd zonder tussenkomst van de operator. Dit zorgt voor een precieze hoek die gegarandeerd constant is over de gehele lengte van het te buigen onderdeel. En tot slot is er het rotatie-asconcept G-as.

De onderbalk van de MicroStep Industry afkantpersen bestaat uit drie afzonderlijke delen, die op twee punten direct onder de perscilinders flexibel met elkaar zijn verbonden door een stabiel boutsysteem en niet gelast zijn. Dit draaiassensysteem maakt een nauwkeurige bombering mogelijk, omdat de onderste middendwarsbalk en de bovenbalk altijd perfect, homogeen en met weinig spanning zijn uitgelijnd. Het resultaat hiervan is dat buigfouten door een inhomogene kromming van de onderste middentraverse uitgesloten zijn.

Microstep kan ook tandem- en tridem-oplossingen en automatiseringsoplossingen realiseren: van de kleine, compacte buigcel tot de volledig geautomatiseerde buigproductielijn biedt Microstep Industry voor bijna elke uitdaging een oplossing.

Microstep
Hal 13, stand E138

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen