Spierings stopt met conventionele dieselkranen

Spierings Mobile Cranes stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de Osse kranenbouwer alleen nog duurzame hybride modellen.

De hybride torenkranen van Spierings Mobile Cranes zijn uitgerust met lithium-ion accu’s. Dat maakt ze geschikt voor emissievrije inzet op iedere bouwplaats.

Daarmee is Spierings het eerste bedrijf in de wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen. Daarnaast kan het nieuwste model de SK487-AT3 City Boy ook volledig elektrisch rijden, hiermee kan de lokale uitstoot volledig worden gereduceerd. Deze elektrische hijskraan maakt emissieloos werken in iedere stad mogelijk.

‘Fabrikant moet vooroplopen’

Reden voor de keuze is de sterke groei in hybride kranen en de drive om het maximale te doen voor mens, natuur en milieu. “De elektrificatie van de bouwplaats kan alleen maar slagen als de fabrikant vooroploopt”, aldus CEO Koos Spierings. “Onze binnenlandse klanten beseffen al dat dit de toekomst is. Voor onze buitenlandse klanten is het even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat zij ook snel de voordelen zien van deze beslissing. Uiteindelijk sterven de conventionele dieselkranen uit.”

Lithium ion-accu’s

De hybride torenkranen van Spierings Mobile Cranes zijn uitgerust met lithium-ion accu’s. Dat maakt ze geschikt voor emissievrije inzet op iedere bouwplaats. Voor noodgevallen is de kraan uitgerust met een kleine 3-cilinder stage 5-dieselmotor. Tot op heden heeft Spierings Mobile Cranes ruim 150 elektrische kranen uitgeleverd, die beter bekend staan als eLift.

Innovatie en duurzaamheid

De voordelen van emissievrij werken zijn overduidelijk, stelt Spierings. “Geen CO2-uitstoot, geen geluidsoverlast, maar onverminderde kracht. En doet de machinist toch een beroep op de kleine dieselmotor? Dan is het brandstofverbruik nog altijd zeer gering. Hiermee tonen we aan dat goed ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid hand-in-hand gaan.”

Spierings Mobile Cranes blijft de hybride techniek verder ontwikkelen. Zo kunnen alle huidige kranen emissievrij werken dankzij een 16 ampère bouwstroomaansluiting. Ook levert Spierings kranen af-fabriek met een lithium-ion batterijpakket van 33 kWh.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Enginia: ‘Spierings omarmt digitalisering’

28-02 Spierings Mobile Cranes, producent van mobiele torenkranen, is door Enginia uitgeroepen tot ‘Klant van…

Bedrijf en Economie

Gelderse industrie wordt schoner

28-01 De maakindustrie in Gelderland wordt steeds schoner. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen