SSAB introduceert staal met coating op basis van plantaardige olie

0

Het nieuwe staalproduct GreenCoat Crown BT van SSAB heeft een coating op basis van plantaardige olie uit Zweden. Het zorgt voor duurzaamheid en een hoog kleurbehoud bij daken en gevelbekleding.

 

GreenCoat Crown BT maakt deel uit van de GreenCoat premium staal productserie, een ecologische collectie staalproducten met kleurcoating voor de bouwsector. Het is uitgebreid beproefd en getest en ontwikkeld voor de strengste klimaatzones om te zorgen voor een hoge kleurvastheid in dakplaatprofielen, modulaire daken en hellende daken, evenals in sandwichpanelen en gevelbekleding.

ssab gecoat staal

 

GreenCoat Crown BT combineert goede technische eigenschappen zoals UV-straling (Ruv3) en corrosiebestendigheid (RC4) met een duurzame, Bio-based Technology (BT) coating waarbij een aanzienlijk deel van de fossiele componenten is vervangen door Zweedse koolzaadolie. Het resultaat is een hoogwaardig, zeer vormbaar en gemakkelijk te onderhouden bouwproduct met een uitstekende batch-to-batch kleurconsistentie, in de matte afwerking die optimaal is voor modulaire dakbedekking. GreenCoat Crown BT voldoet, net als alle voorgelakte producten van SSAB, aan de huidige REACH-regelgeving en is vrij van chromaten.

Duurzaam bouwen
Uit de huidige bouwstatistieken blijkt dat de vraag naar duurzame materialen in gebouwen toeneemt. Om in te spelen op deze moderne bouwtrends en hun groeiende populariteit wereldwijd, biedt GreenCoat Crown BT bouwers nu een hoog niveau van duurzaamheid. “Duurzaamheid is niet langer een keuze van architecten en bouwers. Met onze hoogwaardige GreenCoat voorgelakte staalsoorten leveren wij de meest duurzame producten met superieure technische eigenschappen voor de bouwsector”, zegt Olavi Huhtala, Executive Vice President SSAB Europe bij SSAB Group. GreenCoat Crown BT is verkrijgbaar in standaard zijdeglans en matte afwerkingen. Het licht gestructureerde uiterlijk past bij moderne trends in de architectuur. Het uitgebreide scala aan kleuren, geïnspireerd door de Scandinavische natuur, is ontwikkeld op basis van input van vooraanstaande architecten en bouwers.