Stainless Steel World breidt uit met Machining World

Stainless Steel World – het kennis- en informatieplatform dat zich toelegt op de productie en toepassing van corrosiebestendige legeringen – werd in 1989 door KCI Publishing gelanceerd en heeft zich bewezen als het ‘go to’-platform onder professionals die zich bezighouden met materialen.

Fabrikanten, fabricators, handelaren, bestekschrijvers en gebruikers hebben snel de print-, online-, evenementen- en onderzoekskanalen van Stainless Steel World omarmd voor de onpartijdige en actuele weergave van het nieuws, technische artikelen en informatieve interviews. Aansluitend op de behoeften van andere ingenieurs in aanverwante bedrijfstakken, ontwikkelde KCI vervolgens aanvullende zustermerken, zoals Valve World, Pump Engineer en Managing Aging Plants. De synergieën tussen deze merken waren enorm!

Machining World
Recentelijk heeft KCI klaar een nieuw merk gelanceerd, dat zal resoneren in de stainless steel sector, namelijk Machining World. De logica achter deze nieuwe titel is duidelijk: basisproducten zoals buizen, vellen en platen moeten worden gesneden, gebogen, bewerkt en anderszins verwerkt om deze om te zetten in afgewerkte, hoogwaardige producten.

Gezien de voor de hand liggende synergieën die bestaan tussen Stainless Steel World en Machining World, heeft KCI daarom besloten om de allereerste Machining World Exhibition te organiseren samen met de Stainless Steel World Conference and Exhibition, die plaatsvindt van 26 tot en met 28 november 2019. Dit gerenommeerde evenement, inmiddels in de elfde editie, wordt gehouden in Maastricht. Het is opgebouwd uit een beurs en een topconferentie met deelnemers van end users over de gehele wereld. De beurs trekt toonaangevende fabrikanten, hoofddistributeurs en -handels van corrosiebestendige legeringen. De show trekt een brede mix van bezoekers die één ding gemeen hebben: ze beschouwen roestvrij staal als een ideaal materiaal voor diverse processectoren.

Erik Schoppema, International Account Executive bij KCI, schudt Hans Heiden van Bahco de hand. Bahco is sponsor van Machining World.

Perfecte aanvulling
Machining World is daarom de perfecte aanvulling op dit bestaande evenement, omdat de driedaagse internationale tentoonstelling is gewijd aan fabrikanten, verkopers en gebruikers van CNC-apparatuur, bewerkingsbanken en andere gereedschappen en apparatuur voor staalbewerking. Met ongeveer 25 bedrijven die gespecialiseerd zijn in machines en gereedschappen voor de fabricage, fabricage, verwerking en afwerking van roestvast staal, biedt dit gespecialiseerde gedeelte een praktische ervaring met live demonstraties. Dit is juist daarom de perfecte showcase voor fabrikanten en detailhandelaren van CNC-apparatuur, machines en gereedschappen, waar ze internationaal kunnen netwerken met besluitvormers en technisch management.

Bovendien zal de co-locatie van Machining World aanzienlijk verkeer genereren van de vele duizenden medewerkers, afgevaardigden en bezoekers van de Stainless Steel World Conference & Exhibition. In de loop der jaren heeft dit evenement altijd de top aan zakelijke bezoekers aangetrokken; van bedrijfsleiders en andere beslissers tot technisch management en ingenieurs die deelnemen aan de Stainless Steel World Conference. De compacte opzet van Machining World zal een ideaal platform creëren voor gerichte en effectieve bedrijfsactiviteiten. Als uw bedrijf apparatuur levert voor de bewerking of verwerking van roestvast staal, dan is Machining World in Maastricht dan ook dé plek om te zijn!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Altair introduceert cloudgebaseerde bron voor materiaalinformatie

11-10 Voor het ontwikkelen van duurzame, efficiënte en lichtgewicht innovaties is nauwkeurige data van beschikbare…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

MetaalNieuws Extra IM

Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

03-08 Hierbij past een moderne zwarte overkapping uiteraard ook echt perfect, wat alsnog gemaakt is…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X