Stainless Steel World breidt uit met Machining World

Stainless Steel World – het kennis- en informatieplatform dat zich toelegt op de productie en toepassing van corrosiebestendige legeringen – werd in 1989 door KCI Publishing gelanceerd en heeft zich bewezen als het ‘go to’-platform onder professionals die zich bezighouden met materialen.

Fabrikanten, fabricators, handelaren, bestekschrijvers en gebruikers hebben snel de print-, online-, evenementen- en onderzoekskanalen van Stainless Steel World omarmd voor de onpartijdige en actuele weergave van het nieuws, technische artikelen en informatieve interviews. Aansluitend op de behoeften van andere ingenieurs in aanverwante bedrijfstakken, ontwikkelde KCI vervolgens aanvullende zustermerken, zoals Valve World, Pump Engineer en Managing Aging Plants. De synergieën tussen deze merken waren enorm!

Machining World
Recentelijk heeft KCI klaar een nieuw merk gelanceerd, dat zal resoneren in de stainless steel sector, namelijk Machining World. De logica achter deze nieuwe titel is duidelijk: basisproducten zoals buizen, vellen en platen moeten worden gesneden, gebogen, bewerkt en anderszins verwerkt om deze om te zetten in afgewerkte, hoogwaardige producten.

Gezien de voor de hand liggende synergieën die bestaan tussen Stainless Steel World en Machining World, heeft KCI daarom besloten om de allereerste Machining World Exhibition te organiseren samen met de Stainless Steel World Conference and Exhibition, die plaatsvindt van 26 tot en met 28 november 2019. Dit gerenommeerde evenement, inmiddels in de elfde editie, wordt gehouden in Maastricht. Het is opgebouwd uit een beurs en een topconferentie met deelnemers van end users over de gehele wereld. De beurs trekt toonaangevende fabrikanten, hoofddistributeurs en -handels van corrosiebestendige legeringen. De show trekt een brede mix van bezoekers die één ding gemeen hebben: ze beschouwen roestvrij staal als een ideaal materiaal voor diverse processectoren.

Erik Schoppema, International Account Executive bij KCI, schudt Hans Heiden van Bahco de hand. Bahco is sponsor van Machining World.

Perfecte aanvulling
Machining World is daarom de perfecte aanvulling op dit bestaande evenement, omdat de driedaagse internationale tentoonstelling is gewijd aan fabrikanten, verkopers en gebruikers van CNC-apparatuur, bewerkingsbanken en andere gereedschappen en apparatuur voor staalbewerking. Met ongeveer 25 bedrijven die gespecialiseerd zijn in machines en gereedschappen voor de fabricage, fabricage, verwerking en afwerking van roestvast staal, biedt dit gespecialiseerde gedeelte een praktische ervaring met live demonstraties. Dit is juist daarom de perfecte showcase voor fabrikanten en detailhandelaren van CNC-apparatuur, machines en gereedschappen, waar ze internationaal kunnen netwerken met besluitvormers en technisch management.

Bovendien zal de co-locatie van Machining World aanzienlijk verkeer genereren van de vele duizenden medewerkers, afgevaardigden en bezoekers van de Stainless Steel World Conference & Exhibition. In de loop der jaren heeft dit evenement altijd de top aan zakelijke bezoekers aangetrokken; van bedrijfsleiders en andere beslissers tot technisch management en ingenieurs die deelnemen aan de Stainless Steel World Conference. De compacte opzet van Machining World zal een ideaal platform creëren voor gerichte en effectieve bedrijfsactiviteiten. Als uw bedrijf apparatuur levert voor de bewerking of verwerking van roestvast staal, dan is Machining World in Maastricht dan ook dé plek om te zijn!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verspanen

Bahco lanceert trimetalen bandzaag

22-11 Tot nu toe heeft de bandzaagtechnologie voornamelijk gebruik gemaakt van bimetalen bandzagen. Maar Bahco’s…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Verspanen

Nieuwe Easy-Cut hardmetaal bandzaag Bahco

02-03 Hij is geschikt voor algemeen gebruik. Deze nieuwe bandzaag is veelzijdiger en vergevingsgezinder dan…

Werkplaatstechniek

Gereedschapswagen op maat voor elke gebruiker

07-02 Naast diverse inlays zijn er veel verschillende accessoires beschikbaar. Zo kan iedereen zijn persoonlijke…

Verspanen

Bahco introduceert universele range powertool-accessoires

31-01 Vakmensen blijken vaak moeite te hebben om exact de juiste zaag of boor te…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV