Studiereis onder de Spaanse zon

0

Met een gezelschap van 31 personen heeft machineleverancier Tuwi begin oktober een driedaagse klantenreis naar Valencia gemaakt. Er werden bezoeken gebracht aan de fabrieken van TCI Cutting, fabrikant van waterstraalsnijmachines, lasersnijmachines en kantbanken, en aan CMA Machine Tools, producent van taparmen en CNC boormachines. Tuwi vertegenwoordigt beide fabrikanten in Nederland.

Tuwi heeft al langer de gewoonte om klantenreizen te organiseren in de niet-TechniShowjaren. Voor de zomer reisde de machineleverancier uit Winterswijk ook al met een grote groep naar Durma in Turkije.

Software-ontwikkelingen
Natuurlijk stond ook in Spanje de kennismaking met de fabrieken centraal. Zo werden de Tuwi-klanten, die in totaal 17 bedrijven vertegenwoordigden, uitgebreid geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen. Bij CMA werden onder meer de sterke software-ontwikkelingen benadrukt, waardoor de boormachines veel eenvoudiger en sneller kunnen worden geprogrammeerd. Bij beide fabrikanten viel de groei op. De Nederlandse gasten werden bij TCI Cutting ontvangen in een gloednieuwe showroom, die nog maar enkele weken geleden is opgeleverd, samen met een nieuwe ruimte voor de assemblage van de lasersnijmachines. Bij CMA was ook een nieuwe hal in aanbouw. Hier gaat de boormachinefabrikant vanaf begin volgend jaar zelf de mechanische bewerkingen uitvoeren.

Overwinning Ajax
Natuurlijk was er in het zonovergoten Valencia (temperaturen van 25 tot 30 graden) ook alle tijd voor ontspanning. De deelnemers aan de trip deden zich tegoed aan heerlijk Spaans eten, maakten een boottocht door een natuurgebied bij Valencia en bezochten kort het hypermoderne kunst- en wetenschapspark in de stad. Enkele leden van het gezelschap hadden ook kaarten voor de Champions League wedstrijd Valencia-Ajax. De rest van het gezelschap genoot op een terras met een groot televisiescherm in de warme binnenstad van Valencia van de klinkende overwinning van Ajax.

Ook MetaalNieuws-hoofdredacteur Eric Weustink maakte de trip mee. Binnenkort volgen zijn artikelen over TCI en CMA in PlaatBewerkingsNieuws en MetaalNieuws.