Tappen wordt kinderspel op stand van Bokhoven BTM

Bokhoven BTM presenteert op METAVAK een taparm van Volumec om het handmatig tappen efficiënter en ergonomischer te maken. Het systeem werkt zo eenvoudig dat zelfs een kind nauwkeurig en gecontroleerd doorlopende en blinde draadgaten kan maken. Naast de Volumec taparmen legt Bokhoven BTM ook de focus op de modulaire CNC-ronddraaitafels van pL Lehmann.

Op METAVAK kunnen bezoekers de voordelen van de Volumec JoyTap live ervaren.

Bokhoven BTM levert een uitgebreid programma pneumatische en elektrische taparmen van de Italiaanse producent Volumec. Voor elke toepassing is er een oplossing voor het aanbrengen van draad in voorgeboorde gaten. Afhankelijk van het type taparm kunnen draadgaten van M2,5 tot M36 getapt worden. Op METAVAK presenteert Bokhoven BTM de elektrische Volumec JoyTap.

Deze is leverbaar in de JT2 met een dubbel scharnierende balansarm en een reikwijdte tot 1.300 mm of de JT3 die over een drievoudig scharnierende balansarm en een reikwijdte van 1.900 mm beschikt. Dankzij de scharnierende arm en de gebruiksvriendelijke joystick met ergonomisch geplaatste bedieningsknoppen is een eenvoudige, nauwkeurige positionering boven de te tappen gaten mogelijk. De borstelloze servomotor zorgt voor een laag geluidsniveau wat zorgt voor een prettige werkomgeving.

Tevens verbruikt de servomotor weinig energie. Een belangrijk voordeel van de JoyTap is het variabel instelbare toerental. Hiermee is het mogelijk om altijd het juiste toerental bij een te tappen draaddiameter te kiezen. De JoyTap is verder voorzien van een variabel verstelbare tapkop. Hiermee kunnen gaten ook onder een hoek getapt worden.

Volgens Eric van Bokhoven, directeur van Bokhoven BTM, kan iedereen wel een taparm van Volumec gebruiken in de productie. “Een taparm is zo’n systeem die je veel meer gebruikt dan vooraf verwacht. Dat komt niet alleen omdat het prettig en efficiënt is om met de taparm te werken, maar juist ook omdat de kwaliteit van de draadgaten gewaarborgd blijft.

Omdat het tappen van draadgaten vaak de laatste bewerking is, is het van groot belang dat dit betrouwbaar, repeteerbaar en nauwkeurig verloopt.” Om een idee te krijgen kunnen bezoekers de Volumec JoyTap tijdens METAVAK zelf uitproberen.

Modulaire CNC-ronddraaitafels

Naast het Volumec programma presenteert Bokhoven BTM ook een modulaire CNC-ronddraaitafel van pL Lehmann. pL Lehmann levert zijn ronddraaitafels in vier bouwgroottes: de 507, 510, 520 en 530 met centerhoogtes van 110 mm tot 240 mm, geschikt voor rondplaten van 100 tot 500 mm.

Door de modulaire opbouw van deze CNC-gestuurde ronddraaitafels is het mogelijk om een bewerkingsmachine uit te breiden met één of zelfs twee extra assen, waardoor een grote variatie aan mogelijkheden ontstaat. Door een bewerkingsmachine van een extra as te voorzien, neemt de flexibiliteit en productiviteit bij het boren, frezen, slijpen, meten, graveren en eroderen aanzienlijk toe.

Alle aandrijvingen van de CNC-ronddraaitafels zijn spelingsvrij voorgespannen en zodoende geschikt voor simultaanbewerkingen. De pL Lehmann ronddraaitafels kenmerken zich door een compacte bouwwijze met behoud van stabiliteit, klemkracht en snelheid en zijn te integreren in alle gangbare machinebesturingen zoals bijvoorbeeld Siemens, Heidenhain, Fanuc, Mitsubishi en Mazatrol.

Bokhoven: “Net als met de taparmen van Volumec, kunnen maakbedrijven met de modulaire CNC-ronddraaitafels van pL Lehmann op een laagdrempelige manier de productiviteit en flexibiliteit verbeteren.”

Bokhoven BTM
Stand F104

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X