Tappen wordt kinderspel op stand van Bokhoven BTM

Bokhoven BTM presenteert op METAVAK een taparm van Volumec om het handmatig tappen efficiënter en ergonomischer te maken. Het systeem werkt zo eenvoudig dat zelfs een kind nauwkeurig en gecontroleerd doorlopende en blinde draadgaten kan maken. Naast de Volumec taparmen legt Bokhoven BTM ook de focus op de modulaire CNC-ronddraaitafels van pL Lehmann.

Op METAVAK kunnen bezoekers de voordelen van de Volumec JoyTap live ervaren.

Bokhoven BTM levert een uitgebreid programma pneumatische en elektrische taparmen van de Italiaanse producent Volumec. Voor elke toepassing is er een oplossing voor het aanbrengen van draad in voorgeboorde gaten. Afhankelijk van het type taparm kunnen draadgaten van M2,5 tot M36 getapt worden. Op METAVAK presenteert Bokhoven BTM de elektrische Volumec JoyTap.

Deze is leverbaar in de JT2 met een dubbel scharnierende balansarm en een reikwijdte tot 1.300 mm of de JT3 die over een drievoudig scharnierende balansarm en een reikwijdte van 1.900 mm beschikt. Dankzij de scharnierende arm en de gebruiksvriendelijke joystick met ergonomisch geplaatste bedieningsknoppen is een eenvoudige, nauwkeurige positionering boven de te tappen gaten mogelijk. De borstelloze servomotor zorgt voor een laag geluidsniveau wat zorgt voor een prettige werkomgeving.

Tevens verbruikt de servomotor weinig energie. Een belangrijk voordeel van de JoyTap is het variabel instelbare toerental. Hiermee is het mogelijk om altijd het juiste toerental bij een te tappen draaddiameter te kiezen. De JoyTap is verder voorzien van een variabel verstelbare tapkop. Hiermee kunnen gaten ook onder een hoek getapt worden.

Volgens Eric van Bokhoven, directeur van Bokhoven BTM, kan iedereen wel een taparm van Volumec gebruiken in de productie. “Een taparm is zo’n systeem die je veel meer gebruikt dan vooraf verwacht. Dat komt niet alleen omdat het prettig en efficiënt is om met de taparm te werken, maar juist ook omdat de kwaliteit van de draadgaten gewaarborgd blijft.

Omdat het tappen van draadgaten vaak de laatste bewerking is, is het van groot belang dat dit betrouwbaar, repeteerbaar en nauwkeurig verloopt.” Om een idee te krijgen kunnen bezoekers de Volumec JoyTap tijdens METAVAK zelf uitproberen.

Modulaire CNC-ronddraaitafels

Naast het Volumec programma presenteert Bokhoven BTM ook een modulaire CNC-ronddraaitafel van pL Lehmann. pL Lehmann levert zijn ronddraaitafels in vier bouwgroottes: de 507, 510, 520 en 530 met centerhoogtes van 110 mm tot 240 mm, geschikt voor rondplaten van 100 tot 500 mm.

Door de modulaire opbouw van deze CNC-gestuurde ronddraaitafels is het mogelijk om een bewerkingsmachine uit te breiden met één of zelfs twee extra assen, waardoor een grote variatie aan mogelijkheden ontstaat. Door een bewerkingsmachine van een extra as te voorzien, neemt de flexibiliteit en productiviteit bij het boren, frezen, slijpen, meten, graveren en eroderen aanzienlijk toe.

Alle aandrijvingen van de CNC-ronddraaitafels zijn spelingsvrij voorgespannen en zodoende geschikt voor simultaanbewerkingen. De pL Lehmann ronddraaitafels kenmerken zich door een compacte bouwwijze met behoud van stabiliteit, klemkracht en snelheid en zijn te integreren in alle gangbare machinebesturingen zoals bijvoorbeeld Siemens, Heidenhain, Fanuc, Mitsubishi en Mazatrol.

Bokhoven: “Net als met de taparmen van Volumec, kunnen maakbedrijven met de modulaire CNC-ronddraaitafels van pL Lehmann op een laagdrempelige manier de productiviteit en flexibiliteit verbeteren.”

Bokhoven BTM
Stand F104

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X