Technische bedrijfsschool opent deuren in de Hoeksche Waard

Bedrijfsschool GBS TEC (Technical Education Center) en mbo-opleider Da Vinci College bieden vanaf september gezamenlijk technisch onderwijs in de Hoeksche Waard aan. Partijen ondertekenden online symbolisch de overeenkomst waarmee zij een samenwerking voor de komende jaren vastleggen.

Metaalbedrijf GBS International, met vestigingen in Oud-Beijerland en Schiedam, is begin dit jaar gestart met het opzetten van haar eigen mbo-college genaamd GBS TEC. Dit erkende opleidingscentrum werd ontwikkeld door de onderneming zelf en adviseurs uit het technisch onderwijs. De bedrijfsschool selecteerde onlangs het ROC Da Vinci College uit Dordrecht als onderwijspartner voor het aanvullende onderwijs dat nodig is om de mbo-leerroute van de bedrijfsschool compleet te maken. De komende maanden gaan de partners de opleiding inhoudelijk en op pedagogisch didactisch vlak verder uitwerken. De ambitie is om een zo hoog mogelijk scholingsrendement te realiseren in het opleiden, scholen en trainen van medewerkers en cursisten van GBS TEC.

Mbo-opleidingen op niveau 3

De op de metaal- en procesindustrie gerichte opleidingen, die met ingang van september bij GBS TEC starten zijn mbo-opleidingen op niveau 3. Het betreft de opleiding Eerste Monteur Service & Onderhoud Werktuigbouw en de opleiding Allround Verspaner.

Alber van Ekeren, directeur GBS, en Marc Meijer (rechts), sectordirecteur Techniek & Media bij Da Vinci College ondertekenen, geheel in lijn met 1,5 meter afstand regel, de samenwerkingsovereenkomst online.

Alber van Ekeren, directeur GBS, en Marc Meijer (rechts), sectordirecteur Techniek & Media bij Da Vinci College ondertekenen, geheel in lijn met 1,5 meter afstand regel, de samenwerkingsovereenkomst online.

Studenten die zich hiervoor aanmelden volgen de beroepsbegeleidende leerroute (bbl). Zij komen in dienst bij GBS International en worden tijdens het werk opgeleid door bevlogen vakmensen van de bedrijfsschool in Oud-Beijerland. GBS TEC brengt theorie en praktijk op deze manier heel dicht bij elkaar en zet in op een veilige leeromgeving waar veel aandacht is voor begeleiding van de deelnemers.

Middels de samenwerking tonen partijen de ambitie om te komen tot een gedegen praktische en theoretische opleiding voor jongens en meisjes in regiogebied Hoeksche Waard en aangrenzende gemeenten in Zuid-Holland. De opleidingsroutes zijn toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-diploma kader, gemengd of theoretisch. Ook kandidaten met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 zijn welkom, evenals zij-instromers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Nieuwe technische opleiding VDL en Avans

27-05 In september start de duale Associate degree Engineering, gebaseerd op werktuigbouwkunde, mechatronica en elektrotechniek.…

Personeel en Opleiding

Jonge technici hebben het naar hun zin bij KSB

11-04 Welk bedrijf in de industrie kampt er niet mee? Het bestaande personeelsbestand is aan…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Personeel en Opleiding

Nieuwe mbo structuur voor de metaal- en technologische industrie

03-10 Hierdoor hebben scholen en bedrijven meer ruimte om samen te werken en mee te…

Personeel en Opleiding

STODT leert verspaner op de centjes te letten

02-03 Henk Beldman van STODT heeft de afgelopen jaren tal van lucratieve afstudeerprojecten voorbij zien…

Personeel en Opleiding

3M bundelt scholingsaanbod bedrijfsveiligheid

22-11 De keuze van individueel aanpasbare persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is een eerste vereiste om veilig…

Personeel en Opleiding

Cobotopleiding-in-a-box

06-10 Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden…

Personeel en Opleiding

STODT helpt ambitieuze verspaner verder

07-09 Hierin staat niet de techniek centraal. Deze opleiding beoogt een breder beeld te geven…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV