Technische bedrijfsschool opent deuren in de Hoeksche Waard

Bedrijfsschool GBS TEC (Technical Education Center) en mbo-opleider Da Vinci College bieden vanaf september gezamenlijk technisch onderwijs in de Hoeksche Waard aan. Partijen ondertekenden online symbolisch de overeenkomst waarmee zij een samenwerking voor de komende jaren vastleggen.

Metaalbedrijf GBS International, met vestigingen in Oud-Beijerland en Schiedam, is begin dit jaar gestart met het opzetten van haar eigen mbo-college genaamd GBS TEC. Dit erkende opleidingscentrum werd ontwikkeld door de onderneming zelf en adviseurs uit het technisch onderwijs. De bedrijfsschool selecteerde onlangs het ROC Da Vinci College uit Dordrecht als onderwijspartner voor het aanvullende onderwijs dat nodig is om de mbo-leerroute van de bedrijfsschool compleet te maken. De komende maanden gaan de partners de opleiding inhoudelijk en op pedagogisch didactisch vlak verder uitwerken. De ambitie is om een zo hoog mogelijk scholingsrendement te realiseren in het opleiden, scholen en trainen van medewerkers en cursisten van GBS TEC.

Mbo-opleidingen op niveau 3

De op de metaal- en procesindustrie gerichte opleidingen, die met ingang van september bij GBS TEC starten zijn mbo-opleidingen op niveau 3. Het betreft de opleiding Eerste Monteur Service & Onderhoud Werktuigbouw en de opleiding Allround Verspaner.

Alber van Ekeren, directeur GBS, en Marc Meijer (rechts), sectordirecteur Techniek & Media bij Da Vinci College ondertekenen, geheel in lijn met 1,5 meter afstand regel, de samenwerkingsovereenkomst online.

Alber van Ekeren, directeur GBS, en Marc Meijer (rechts), sectordirecteur Techniek & Media bij Da Vinci College ondertekenen, geheel in lijn met 1,5 meter afstand regel, de samenwerkingsovereenkomst online.

Studenten die zich hiervoor aanmelden volgen de beroepsbegeleidende leerroute (bbl). Zij komen in dienst bij GBS International en worden tijdens het werk opgeleid door bevlogen vakmensen van de bedrijfsschool in Oud-Beijerland. GBS TEC brengt theorie en praktijk op deze manier heel dicht bij elkaar en zet in op een veilige leeromgeving waar veel aandacht is voor begeleiding van de deelnemers.

Middels de samenwerking tonen partijen de ambitie om te komen tot een gedegen praktische en theoretische opleiding voor jongens en meisjes in regiogebied Hoeksche Waard en aangrenzende gemeenten in Zuid-Holland. De opleidingsroutes zijn toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-diploma kader, gemengd of theoretisch. Ook kandidaten met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 zijn welkom, evenals zij-instromers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Cobotopleiding-in-a-box

06-10 Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden…

Personeel en Opleiding

STODT helpt ambitieuze verspaner verder

07-09 Hierin staat niet de techniek centraal. Deze opleiding beoogt een breder beeld te geven…

Personeel en Opleiding

Summa College start opleiding robotlassen

25-08 Op de Brainport Industries Campus in Eindhoven wordt gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur. Merkonafhankelijk…

Personeel en Opleiding

Suplacon werkt nieuwe medewerkers vlot in

16-08 TWI staat voor Training within Industry. De methode is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog,…

Personeel en Opleiding

Voorbereiding op gebruik KI bij robotlassen

05-07 Het accent ligt hierbij op duurzame inzetbaarheid van medewerkers en bevordering van instroom van…

Personeel en Opleiding

STODT vult niche in met opleiding tot meettechnicus

02-06 Om te voldoen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven kiest STODT ervoor om tijdens…

Personeel en Opleiding

Technisch bedrijfsopleider bouwt digitale leeromgeving voor verspaningsindustrie

05-02 Technisch bedrijfsopleider STODT bouwt in Hengelo een smart factory-omgeving op basis van het Siemens…

Personeel en Opleiding

oZone nu ook kosteloos beschikbaar voor OOM-bedrijven

05-02 Het door A+O Metalektro ontwikkelde leerplatform oZone is sinds kort ook beschikbaar voor alle…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X