Techno-Center Vessem vaart nieuwe koers

Na een samenwerking van vele jaren binnen Techno-Center, zijn Kisters Machines en Machine Care samengevoegd tot één bedrijf. Techno-Center in Vessem (bij Eindhoven) is nu leverancier van metaalbewerkingsmachines en servicepartner voor onderhoud. Het dienstenaanbod, dat ook reeds CAM-opleidingen omvat, zal verder worden uitgebreid.

De nieuwe koers die is ingezet, wordt belichaamd door Harm Walda. Hij fungeert sinds 1 april als algemeen directeur van Techno-Center en is daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de realisatie van de doelstellingen die het bedrijf zich heeft gesteld. Die zijn ambitieus. “We willen op het gebied van merkonafhankelijk onderhoud aan metaalbewerkingsmachines de grootste partij in  Zuid-Nederland  worden en in de slipstream  daarvan ook duidelijk meer machines gaan verkopen”, aldus Harm Walda.

Jan-Nico Kisters en Gerrit van Zutphen waren al gezamenlijk eigenaar van beide bedrijven en hebben nu de leiding van het vernieuwde Techno-Center in handen van Harm Walda gegeven. Ze zullen zich voortaan meer gaan profileren als aandeelhouder en bovendien heeft Jan-Nico Kisters nu alle ruimte om zich op de verkoop van machines te concentreren. Walda werkt nu aan de uitstraling van Techno-Center: “Veel metaalbewerkers kennen wel Kisters Machines en Machine Care, maar niet Techno-Center. Dat moet veranderen. Techno-Center moet smoel krijgen.”

Ambassadeurs
Walda is er van overtuigd dat er veel meer uit de combinatie Kisters Machines/Machine Care kan worden gehaald nu ze één geheel vormen. “Ze opereerden voorheen toch als twee aparte bedrijven en lieten daardoor veel synergiekansen liggen. Monteurs van Machine Care zagen Kisters bij wijze van spreken gewoon als klant. Dat is nu anders. Service en onderhoud vormt onze basis. Daarmee kom je bij ieder metaalbedrijf makkelijk binnen, want iedereen heeft machines die onderhouden moeten worden. Daar kunnen wij voor zorgen. We doen onderhoud aan alle merken, waarbij we ons onderscheiden door onze tarieven,  flexibiliteit en dienstbaarheid. Als een bedrijf service nodig heeft, kunnen we heel snel reageren. Onze organisatie telt vijftien personen, onder wie acht monteurs. Dat zijn onze ambassadeurs. Als zij goed werk leveren en een professionele uitstraling hebben, mogen we  ook eerder een offerte maken, als er eens een nieuwe machine nodig is.”

Feeler machines
Hiervoor is Techno-Center al meer dan 20 jaar dealer van Feeler, een merk van de FFG Group, producent en leverancier van breed programma verspanende machines. De FGG Group is op dit moment de op drie na grootste  machineleverancier ter wereld. Buiten diverse gerenommeerde Europese machinefabrikanten beschikt FFG wereldwijd over fabrieken. Zo produceert  een fabriek in China alleen al voor de Chinese markt 600 machines per maand. De groep heeft ook een nieuwe fabriek in Taiwan, die 200 machines per maand voor export produceert. Deze gaan de hele wereld over.

Feeler loopt niet voorop met de modernste ontwikkelingen voor het topsegment van de markt, maar bouwt wel kwalitatief goede machines voor het middensegment. En juist dat biedt kansen, meent Walda, want volgens hem is de volgende fase in de evolutie van de metaalbewerking ingezet. Hij zegt: “Ooit stonden er in de metaalbedrijven allemaal groene Deckels, daarvoor is Machine-Care destijds ook gestart. Maar aangespoord door technology driven ontwikkelingen bij opdrachtgevers als ASML, is men gaan investeren in kwalitatief hoogwaardige machines met bijvoorbeeld extreem hoge nauwkeurigheden. Voor heel veel werk heb je die echter helemaal niet nodig. Daarmee ontstaat behoefte aan goedkopere machines, waarmee je betrouwbaar kunt produceren tegen tarieven waarmee je kunt concurreren in de markt. Die behoefte kunnen we met Feeler prima invullen.”

Meerwaarde in metaalbewerking
Daarbij is de toegevoegde waarde van Techno-Center Vessem ondersteuning; niet alleen in de vorm van service en onderhoud. Het pakket wordt uitgebreid, zodat men kan fungeren als partner voor de verspanende industrie. ‘Voor meerwaarde in metaalbewerking’, zoals de pay-off op het visitekaartje van Harm Walda luidt. Techno-Center is reeds gecertificeerd servicepartner van Halter CNC Automation, leverancier van de LoadAssistent robotcellen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC draai en freesmachines. Onlangs is samen met Halter al een eerste workshop over dat thema gehouden in Vessem.
Meer specialismen worden aangeboden om metaalbewerkingsbedrijven te ondersteunen. Zoals drive & control, waarmee een breed pakket van besturingen en besturingscomponenten mede door reparatie in de eigen elektronicawerkplaats in stand kan worden gehouden. En spindelreparatie en -revisie. In de eigen werkplaats repareert en reviseert Techno-Center zelf hoofdspindels van vrijwel alle fabricaten tot circa 12.000 RPM. Voor de hogere toerentallen (tot 170.000 RPM) is een  agentschap aangegaan met Deuschle in Duitsland. Ook geometriemetingen met laser en ballbar behoren tot de dienstverlening.

Cursussen
Het is allemaal gericht op het helpen van klanten hun bedrijfsoutput te optimaliseren. Daarbij past ook het aanbieden van cursussen. Binnen Techno-Center wordt reeds samen gewerkt  met CNC-CAM Support & Training van Bas Meijer, aanbieder van diverse VectorCAM  trainingen. Dit cursusaanbod wordt uitgebreid, waarbij Techno-Center zich richt op operators van de machines met onderwerpen als technisch tekening lezen, vorm- en plaatstoleranties en  geometrische meettechnieken. Daarbij worden moderne leermethodes zoals e-learning en blended learning ingezet, zodat de cursisten in hun eigen tempo kennis opdoen, zonder dat ten koste gaat van de dagelijkse werkzaamheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Verspanen

HTM servicepartner van Kisters voor Feeler machines

30-08 HTM Nederland in Hengelo is de servicepartner geworden van Kisters Machines voor de Feeler…

Bedrijf en Economie

Taiwanese werktuigmachinebouw gaat sky-high met intelligente machines

26-06 De werktuigmachineproducenten in Taiwan bulken van de ambities. ‘Met intelligente machines gaan we sky-high’,…

Featured

‘Feeler geeft veel waar voor z’n geld’

26-01 Het is al 10 jaar geleden dat Erik van Rooy van Adra Metaalbewerking in…

Verspanen

Nog elke dag feest bij Brienen

12-07 Andries Brienen draait al 40 jaar en het is voor hem nog elke dag…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV