Technologies Added populair bij startups

0

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft op de Hannover Messe het Smart Industry Fieldlab Technologies Added officieel geopend. Zij deed dat door met een Virtual Reality handschoen het officiële fieldlab-schildje te overhandigen aan Rob Goossens, de nieuwe CEO van Technologies Added.

Technologies Added is ontstaan als doorstart van Philips Emmen op initiatief van de investeringsmaatschappij Chezz Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM). Het heeft zichzelf op de kaart gezet als de eerste gedeelde (‘shared’) Smart Factory in Nederland. Daarmee biedt het een aantrekkelijk alternatief voor productie in eigen huis of het uitbesteden van productie naar toeleveranciers in lagelonenlanden.

Het fieldlab is populair bij startups. Twee daarvan waren aanwezig bij de opening in Hannover. De Virtual Reality handschoen die daarbij werd gebruikt, komt van Sense Glove uit Delft, dat vanuit Technologies Added in Emmen gaat produceren. Ook Arthur Valkieser van startup Hydraloop International (systemen om water binnenshuis te recyclen) was aanwezig: “Nederland telt veel incubators voor startups, maar nog geen locatie waar startups ook goed hun hardware kunnen maken. Technologies Added voorziet daarmee in een grote behoefte.”

Samen produceren
Ook Marc Hendrikse, het boegbeeld van de Topsector Hightech Systems, nam deel aan de opening. “Het is belangrijk dat bedrijven op het gebied van hightech productie meer gaan samenwerken. Nederland heeft twee initiatieven die daarin een voortrekkersrol spelen. Dat zijn Brainport Industry Campus in Eindhoven rond hightech machinebouw en Technologies Added in Emmen op het terrein van seriematige productie in hogere volumes. Dit zijn veelbelovende initiatieven die belangrijk zijn voor de toekomst van de maakindustrie, en navolging zullen krijgen.”

www.technologiesadded.com