Technologiestraat op TIV stroomt vol met leveranciers van robotiseringsoplossingen

0

Een nieuw initiatief op de vakbeurs TIV (17-19 september in Hardenberg) is de Technologiestraat. Deze straat biedt plek aan tien bedrijven. Op dit moment hebben de volgende leveranciers zich al ingeschreven: Staubli, Robotics Benelux, Wecobot, Cobot Automation, Industrial Cobotics, Schunk, Olmia Robotics, Pick-it 3D en Rolan Robotics. Dat betekent dat er dus nog één plek vrij is.

“De straat faciliteert demonstraties van deelnemende exposanten. We willen bezoekers laten kennismaken met draaiende robots. Zo kunnen ze zelf zien hoe relatief eenvoudig het kan zijn om bijvoorbeeld cobots te programmeren”, zegt Bart Leferink namens beursorganisator Easyfairs.

Veel vraag naar kennis over robotisering
Er is momenteel veel vraag naar meer kennis over robotisering. De komst van de technologiestraat haakt in op de ontwikkelingen van de markt en ook op de wens van bezoekers. De beursorganisatie wil hiermee aantrekkelijke marktleiders/koplopers te presenteren op de beurs en dat is nu gelukt, want meerdere robotmerken zijn te vinden in de technologiestraat.

Nieuwe onderdelen MIX Noordoost
De Technologiestraat is te vinden in hal 6, vlakbij het kennistheater waar robotisering ook tijdens diverse sessies terugkomt. Bovendien komen in hal 6 meerdere nieuwe onderdelen van MIX Noordoost bijeen. Zoals eerder al bekend werd gaat TIV in 2020 verder als compleet nieuwe titel die volledig aansluit op de wensen van de markt met de naam MIX Noordoost. Op TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven, zoals de technologiestraat.

De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september in Evenementenhal Hardenberg.