Technology Week verrast en vermaakt

0

De Dutch Technology Week kijkt terug op een geslaagde achtste editie. Een aantal nieuwe events, meer locaties in Nederland dan ooit en zo’n 300 enthousiaste en samenwerkende bedrijven hebben één week lang ruim 42.000 liefhebbers van technologie verrast en vermaakt met hun events.

Traditiegetrouw werd de week afgesloten met een open dag voor het grote publiek: de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 25 mei. Op maar liefst 12 locaties in heel Nederland werd het grote publiek getrakteerd op een ‘kijkje in de keuken’ van (high-)tech-bedrijven en instellingen. Het event trok zo’n 20.000 bezoekers.

Night of the nerds
In de dagen daarvoor waren er diverse andere evenementen. Het technologiefestival Night of the Nerds in Eindhoven is dit jaar bezocht door 5200 leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO, een recordaantal. De bezoekers kwamen uit heel Nederland én België. Volgens de organisatie een super geslaagde editie, mogelijk gemaakt door een groot aantal bedrijven waaronder DTW-partners ASML, VDL Groep, Fontys en Defensie.

Mission Tech
Ook was er volop aandacht voor de jonge leerlingen van het basisonderwijs tijdens de DTW. Zo was er op donderdag 23 mei het nieuwe event Mission Tech, voor 2000 kinderen in het Klokgebouw in Eindhoven. AutoTech, bij de Automotive Campus in Helmond, beleefde ook alweer haar 8ste editie en verwelkomde zo’n 800 leerlingen uit groep 7 en 8. In Hapert was er, als onderdeel van KempenTech, aandacht voor de jongste technologie-fans. Hier gaf TU/e professor Maarten Steinbuch een inspirerend kindercollege, waar ook de begeleidende ouders ademloos naar luisterden. In Tilburg was er De Verwonderroute: 105 leerlingen van het basisonderwijs brachten een bezoek aan onder meer het Textielmuseum en de LocHal.

DTW in Nederland
Dit jaar waren er op 22 locaties in Nederland activiteiten. In Oss was de Shell Eco Marathon, in Tilburg was het mogelijk om met de SpaceBuzz een virtuele ruimtereis te maken, op zaterdag opende NEMO Science Museum in Amsterdam – gratis – haar deuren en het grote publiek kon onder meer Resato in Assen en de Novio Tech Campus in Nijmegen bezoeken als onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute. Voorafgaand aan de Dutch Technology Week werd de landelijke publiekscampagne Make Tech Yours in het kader van UpgradeNL gelanceerd. UpgradeNL is een impulsprogramma van een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelt om heel Nederland mee te nemen in de technologische transitie. De datum voor de 9e Dutch Technology Week is bekend: van 8 tot en met 13 juni 2020.