Temperatuurtransmitters

0

Met Sitrans TH320/420 en TR320/420 brengt Siemens een nieuwe generatie betrouwbare temperatuurtransmitters met HART-communicatie (Highway Addressable Remote Transducer Protocol) voor een breed scala aan sensortypen met sensorkop- of railmontage op de markt. Ze kenmerken zich door een hoge beschikbaarheid van het meetsignaal en veel gebruiksgemak.

Dankzij de certificering voor Safety Integrity Level (SIL) 2/3 conform IEC 61508 zijn de temperatuurtransmitters met name geschikt voor veiligheidskritieke toepassingen. De transmitters beschikken bovendien over een groot aantal landspecifieke explosieveiligheidscertificaten voor alle zones. Ze leveren ook onder extreme omstandigheden tot -50°C betrouwbare resultaten. Ze worden onder andere toegepast in de chemie, olie- en gasindustrie, scheepvaartsector en energieopwekking.

De hoogste meetnauwkeurigheid wordt gegarandeerd door gebruik te maken van de Callendar-van Dusen-methode of de 60-puntscurve, die een snelle en nauwkeurige afstemming van de sensor en transmitter mogelijk maken. Afwijkingen kunnen worden herkend door de driftdetectie in de tweekanaalstransmitters, bijvoorbeeld voor preventief onderhoud. De nieuwe transmitters kunnen worden gebruikt in alle gangbare procesbesturingssystemen dankzij elektronische apparaatbeschrijvingen (EDD, DTM en FDI). Ze kenmerken zich door hun gebruiksvriendelijke functies, zoals de snelstartwizard. Met behulp van speciale visualisatiecomponenten voor Simatic PCS 7 (Sitrans Library) kunnen meetwaarden, apparaatfuncties en visuele alarmsignalen worden weergegeven en is de operationele planning en implementatie eenvoudig.