Topfinish viert verjaardag op TechniShow

0

Topfinish viert feest tijdens de TechniShow. Vanwege het dertigjarig jubileum van de specialist in finishing en reiniging deelt het bedrijf uit Mijdrecht namelijk cadeaus uit. Daarnaast zullen diverse machines gedemonstreerd worden.

In 1990 begonnen als een dienstverlenend finishing bedrijf is Topfinish inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier van ontbraam/polijst- en reinigingsinstallaties met bijbehorende procesmiddelen. In de demonstratieruimte in Mijdrecht kunnen proeven worden uitgevoerd met zowel de machines als de procesmiddelen om het meest geschikte proces voor elk onderdeel te bepalen.

Vibreermachines

Tijdens de TechniShow toont Topfinish de Vibromak rondvibreermachines om onderdelen tot circa 200 mm te ontbramen of te polijsten. De modellen VKUE 300 en VKUE 150 met pneumatische separeerklep en geluidwerend deksel zullen in werking te zien zijn, in combinatie met een VKK 200 droger. De Vibromak trogvibreermachine VKT 50 daarnaast is geschikt voor grotere onderdelen. Het compartiment is instelbaar door middel van een tussenschot en kan worden aangepast aan de grootte van de werkstukken. Ook kan hiermee de trog in tweeën gedeeld worden en bijvoorbeeld één deel met ontbraam- en één deel met polijstchips gevuld worden. Alle Vibromak machines zijn voorzien van onderhoudsvrije onbalansmotoren.

Klantspecifiek

Tevens wordt een Avatec centrifuge gedemonstreerd. Dit type centrifuge is ideaal om kleine producten te ontbramen en polijsten. De machine werkt zeven maal sneller dan de vibreermachines. Topfinish demonstreert de TE 18N en de TE 30N. Render sproeiwasmachines bestaan al veertig jaar. De W 80 AM met 100 bar hogedrukspuit om hardnekkige vervuiling te verwijderen, zal op de TechniShow te zien zijn, evenals de W 60 C sproeiwasmachine met tuimelmand om kleine onderdelen te reinigen. Tenslotte toont Topfinish nog een Ultron ultrasoon reinigingsinstallatie. De machines worden klantspecifiek geproduceerd, bijvoorbeeld gecombineerd met een agitatiesysteem en overflow functie.

Topfinish, hal 12, stand E078