Topjaar RoboJob

0
117

“Ronduit een topjaar.” Met die woorden kon Helmut De Roovere, CEO van RoboJob, het jaar 2018 afsluiten, samen met zijn voltallige team. De Belgische marktleider in CNC-automatisering heeft het afgelopen jaar opnieuw alle records verbroken, en legt zo de lat weer wat hoger voor 2019.

 

Net voor kerst riep De Roovere alle RoboJob-medewerkers nog even samen. Het glas mocht immers worden geheven op een topjaar, met nieuwe records in de verkoop, installaties, omzet en ook heel wat nieuwe gezichten erbij. De Roovere mag dan ook trots zijn op zijn mensen: “Ik wil ons hele team een dikke pluim geven. We hebben in 2018 niet enkel meer systemen verkocht dan ooit tevoren, er zijn nog heel wat andere verwezenlijkingen waar we trots op mogen zijn.”

Nieuw productportfolio
In 2018 is het volledige productengamma aan een grondige herziening onderworpen: alle Turn- en Mill-Assist modellen zijn voortaan te verkrijgen in zowel een Integrated uitvoering als een Separated uitvoering. Daarnaast kan de klant ook kiezen uit verschillende soorten van stapelbare ‘Racks’ of de Tower. Tevens werden met het binnenhalen van nieuwe dealers in Italië en Spanje de deuren opengezet naar twee nieuwe landen. Dat maakt dat RoboJob nu klanten en dealers heeft in heel West-Europa. Dit kon de CNC-specialist enkel bereiken door flink te investeren in personeel. Zo werden er meer dan tien nieuwe gezichten aangeworven.

Nieuw gebouw
Het jaar afsluiten kon RoboJob in het nieuwe gebouw dat in mei is betrokken. “Deze verhuizing was pure noodzaak”, vertelt De Roovere. “Onze vorige vestiging was immers veel te klein geworden om iedereen een goeie werkplek te geven, en ook deze vestiging zal op termijn te klein worden. Over enkele jaren willen we een nieuw gebouw neerzetten, een kilometer hier vandaan.” 2018 zal bij RoboJob de geschiedenis ingaan als een topjaar, maar tevens als een jaar waarin de fundamenten werden gelegd voor een stevige organisatie. “We zijn er dan ook helemaal klaar voor om van 2019 een nieuw topjaar te maken,” besluit De Roovere.

RoboJob voor het eerst Intec Leipzig
RoboJob opent in februari het nieuwe beursjaar in Leipzig, waar de specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series voor de eerste maal deelneemt aan de Intec-beurs. RoboJob kent in haar relatief jonge bestaan al tal van deelnames aan beurzen in Duitsland. Het nam al vier maal deel aan de AMB in Stuttgart, twee maal aan de EMO in Hannover en in 2018 ook al een eerste keer aan METAV in Düsseldorf. Nu wordt ook de Intec aan het rijtje toegevoegd. “Elk van deze beurzen trekt een specifieke doelgroep aan”, vertelt Business Development Manager Jelle De Roovere. “De EMO is natuurlijk een wereldbeurs, maar METAV focust zich op het Noordwesten van Duitsland, en AMB op het Zuiden. Intec vindt plaats in Leipzig, en trekt dus vooral bezoekers aan uit het Oosten van Duitsland. We merken dat we ook daar steeds meer vraag krijgen naar onze automatiseringsproducten.” En dus trekt RoboJob naar Leipzig. Van 5 tot en met 8 februari zal het er de nieuwe Turn-Assist 270 i voorstellen. Behalve Intec zal RoboJob in het eerste kwartaal nog deelnemen aan verschillende beurzen in binnen- en buitenland, waaronder de Machineering in Brussel.