TopSolid beheert volledige workflow

Medio september 2022 heeft TopSolid zich losgeweekt van de ECI Groep en is het verder gegaan als een zelfstandige onderneming. Inmiddels is TopSolid Nederland verhuisd naar een nieuw kantoor in Ede dat recent onder toeziend oog van relaties en pers officieel werd geopend. De CAD/CAM leverancier komt meteen met een interessante oplossing op de markt: Shopfloor. TopSolid zal dit werkvloermanagementsysteem tijdens de Nederlandse Metaal Dagen in de spotlight zetten.

TopSolid Shopfloor verbindt NC-programma’s, gereedschaps- en productiegegevens met alle systemen in de productieomgeving en genereert zo een digitale fabriek.

Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie 4.0 op een eenvoudige manier te integreren in zowel de producten van TopSolid als in de productiebedrijven van klanten. Het uitgebreide werkvloermanagementsysteem kan NC-programma’s, gereedschaps- en productiegegevens beheren en alle systemen in de productieomgeving (CNC-besturingen, voorinstelapparatuur, opslagsystemen, enz.) met elkaar verbinden. Zo kan de actuele situatie in de productie worden teruggekoppeld aan alle programmeurs. Shopfloor beheert en organiseert dus de volledige workflow, vanaf de 3D-import van het onderdeel tot het bewerkte werkstuk. Tegelijkertijd wordt de gereedschapsvoorraad beheerd en de opslag van complete gereedschappen en gereedschapsonderdelen georganiseerd.

Verbinding tussen virtueel en fysiek

Shopfloor verbindt als het ware de virtuele CAD/CAM-wereld met de fysieke fabriek. Dankzij een verbinding met ShopFloor kunnen programmeurs de NC-programmering optimaliseren en aanpassen aan de bestaande fysieke omstandigheden. ShopFloor geeft bijvoorbeeld informatie over de toestand en de locatie van gereedschappen. Het CAM-systeem geeft vervolgens direct de beschikbare snijgereedschappen en houders weer waaruit de programmeur kan kiezen. Zo kan er veel tijd bespaard worden met zoeken, samenstellen en instellen van gereedschappen.

Directeur Albert Kuiper vertelt: “Wat bedrijven vaak tegenhoudt om met digitalisering aan de slag te gaan is de uitdaging om alle verschillende systemen en interfaces met elkaar te koppelen. Vaak moet hier maatwerk aan te pas komen en dat is tijdrovend en erg kostbaar. TopSolid heeft alle directe koppelingen met besturingsleveranciers, voorinstelapparaten, gereedschapsbeheersystemen en paternosterkasten in huis. Tevens is het mogelijk om te koppelen met verschillende ERP-pakketten. Op die manier maken we het voor klanten interessant om de digitaliseringstransitie in gang te zetten. Tijdens de Nederlandse Metaal Dagen zullen we de vele voordelen van Shopfloor aan de bezoeker presenteren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Forceertechniek Koolmees helemaal klaar voor groei met nieuwste generatie ERP van Halloy

04-03 Hij windt er geen doekjes om. Het vorige ERP-systeem remde de groei van zijn…

Personeel en Opleiding

Metaal Awards voor Bart Willems en Nicole Vermeer-Wittens

19-04 De Metaal Awards zijn een initiatief van de beursorganisatie in samenwerking met Randstad, voor…

Verbinden

WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

19-04 Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Widenhorn toont CADCAM & Calculatie innovaties voor plaatbewerking

14-04 Tot de highlights behoort de nieuwe release van AutoPOL. Dit machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Verspanen

Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

12-04 Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV