Widenhorn toont CADCAM & Calculatie innovaties voor plaatbewerking

Widenhorn heeft op het laatste moment besloten om alsnog deel te nemen aan de Nederlandse Metaal Dagen. De afgelopen maanden is enorm veel ontwikkeld op het gebied van CADCAM, calculatie, planning en papierloos werken voor plaatbewerking. Niet alleen aan de software zelf, maar vooral ook de integratie mogelijkheden met ERP- en boekhoudsystemen. De beurs is voor Widenhorn daarom een mooi platform om deze ontwikkelingen te lanceren, tussen alle lopende implementaties door.

Widenhorn presenteert op de Nederlandse Metaal Dagen de nieuwe release van AutoPOL, een machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor kantbanken.

Tot de highlights behoort de nieuwe release van AutoPOL. Dit machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor kantbanken, komt met een nieuwe licentie structuur. Hiermee komt een instapsysteem beschikbaar voor bedrijven met slechts één kantbank, zodat deze met een beperkte investering toch geoptimaliseerd kan worden. Deze kan altijd uitgebreid worden naar de AutoPOL BendSIM Pro licentie met Batch en Remote module. Deze module maakt volledig manloos programmeren van de kantbanken mogelijk, door volledige integratie met een ERP-systeem.

Folie zijde zichtbaar in BendSIM Pro

De nieuwste release van AutoPOL BendSIM Pro bevat vele nieuwe mogelijkheden. Zo is de folie zijde nu door het gehele proces van AutoPOL zichtbaar. Dit maakt het voor de operators nog duidelijker hoe producten gehouden moeten worden als ze gekant worden. Daarbij is de aansturing van de Delem verder uitgebreid en wordt aan de controller vanuit de NC-code de folie zijde in het grafische proces getoond. Zo worden steeds meer fouten uitgesloten. AutoPOL biedt ook mogelijkheden om het hoekmeetsysteem automatisch, maar flexibel te programmeren. In de instellingen kan vastgelegd worden welke zettingen gemeten moeten worden, ook afhankelijk van materiaal en dikte.

Er zijn nu postprocessors beschikbaar voor Remsoft-FXSoft controllers, gebruikt op Euromac besturingen en Durma Sky22 controllers. Daarmee is het mogelijk om vrijwel alle machines en controllers aan te sturen vanuit slechts één programmeersysteem. AutoPOL biedt tevens ondersteuning voor Acis 2023 1.0, JT10.7, Parasolid 35.0.x, Siemens NX 2206, SolidEdge SE 2023 & Solidworks 2023. Kortom een waardevolle verbetering voor alle klanten met een actueel serviceabonnement.

Widenhorn heeft alles in huis op het gebied van CADCAM, calculatie, planning en papierloos werken voor plaatbewerking.

Widenhorn heeft alles in huis op het gebied van CADCAM, calculatie, planning en papierloos werken voor plaatbewerking.

Van koppeling naar (deel)integratie

De integratie mogelijkheden die AutoPOL biedt met ERP, zijn er nu ook voor PROfirst CADCAM, calculatie, planning en machinetijdregistratie. Widenhorn heeft het afgelopen jaar zelf veel eigen softwareontwikkeling gedaan. Dit resulteerde al in het onverwachts winnen van een TechniShow Innovatie Award, wat een prachtige stimulans was om verder te bouwen en te innoveren. Koppelingen met ERP- en boekhoudsystemen zijn er al jaren tussen de oplossingen van Widenhorn en bijvoorbeeld Torza, MKG, RidderIQ, ISAH, Exact Online, Syntri, SnelStart, Navision, Bemet etc. Verschil met een integratie is dat alle data real-time uitgewisseld worden, zonder tussenkomst van een persoon. Dit kan over de volledige breedte van het systeem, maar ook deeloplossingen zijn mogelijk.

Real-time overzicht

De integratie zorgt ervoor dat op het moment van een offerte maken in PROfirst, alle gegevens direct worden verwerkt in het ERP-systeem bij opslaan. Iedere wijziging in PROfirst wordt ook real-time verwerkt. Als de klant een bestelling doet wordt direct gecontroleerd of deze order direct vrij gegeven mag worden en worden de productieregels automatisch aangemaakt. Als de levertijd van een order tijdens het proces, bijvoorbeeld door een planningssysteem, wordt aangepast, dan wordt dit direct verwerkt, zodat Just-in-Time productie mogelijk wordt, zonder er over na te denken. Ook de materiaalinkopen vanuit het ERP-systeem worden direct in PROfirst verwerkt, zodat de werkvoorbereiders ook zien wat er in bestelling is, wat er binnen is, waar het ligt en welke certificaten er aan gekoppeld zijn. Iedere wijziging vanuit het ERP-systeem wordt direct verwerkt in PROfirst. Gebruikte delen van platen worden afgeboekt, zodat de voorraadwaarde altijd accuraat is.

Alles is op ieder moment inzichtelijk

In een tijd waar steeds minder mensen, steeds meer uniek werk moeten doen, kan integratie echt een uitkomst bieden. Fouten door dubbele werkzaamheden worden uitgesloten. Dit geeft rust en zorgt voor een gestroomlijnde werkvoorbereiding en productie. Tijdens de Nederlandse Metaal Dagen informeert Widenhorn over de vele voordelen van AutoPOL.

Widenhorn
Stand C106

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Maximale productie met een minimale bezetting: Het succes van Ter Horst Metaaltechniek

25-06 In een tijd waarin geschoolde werknemers steeds schaarser worden, was de enige optie voor…

Personeel en Opleiding

Metaal Awards voor Bart Willems en Nicole Vermeer-Wittens

19-04 De Metaal Awards zijn een initiatief van de beursorganisatie in samenwerking met Randstad, voor…

Verbinden

WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

19-04 Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Automatisering

TopSolid beheert volledige workflow

12-04 Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie…

Verspanen

Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

12-04 Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV