Metaal Awards voor Bart Willems en Nicole Vermeer-Wittens

Op de eerste dag van de Nederlandse Metaal Dagen is de Jong Metaal Award uitgereikt aan Bart Willems (20 jaar). De Vakvrouw Metaal Award was voor Nicole Vermeer-Wittens.

Lasser Bart Willems (tweede van rechts), winnaar van de Jong Metaal Award, met naast hem de twee andere genomineerden.

De Metaal Awards zijn een initiatief van de beursorganisatie in samenwerking met Randstad, voor erkenning van talentvolle vakmensen in de metaalbranche. De winnaars ontvingen hun award uit handen van Joran van Bussel, voorzitter Koninklijke Metaalunie district Zuidoost, en Ruben de Graaf, regiodirecteur van Randstad. Zij typeerden de metaalbranche als dynamisch, creatief en innovatief, en benadrukten het belang van waardering, groei en ontwikkeling voor vakmensen in de sector.

Twee categorieën

De awards zijn uitgereikt in twee categorieën: de Vakvrouw Metaal en de Jong Metaal Award. De Vakvrouw Metaal Award is bedoeld voor vrouwelijke vakspecialisten, die minimaal 2 jaar actief zijn binnen de Metaalsector en een hartelijke aanmoediging verdienen. De Jong Metaal Award is er voor aanstormend talent (<25 jaar) dat ondanks de prille carrière binnen de sector een opmerkelijke drive en knowhow laat zien. De jury, bestaande uit Eric Weustink (hoofdredacteur MetaalNieuws), Marianne van Loenhout (beleidsmedewerker van de Koninklijke Metaalunie) en Jeroen ter Steege (Event Director van de Nederlandse Metaal Dagen), koos deze genomineerden uit alle aangedragen kandidaten vanwege hun talent, kennis en prestaties. De afgelopen week kon ook het publiek stemmen op hun favorieten.

Jong talent met een gouden toekomst

“Er is geen toekomst zonder jongeren, dus jong talent is heel belangrijk voor de sector,” aldus Van Bussel. “Gelukkig biedt de branche ook alle kansen om te ontwikkelen. Wie start in de metaalsector, stapt letterlijk en figuurlijk een gouden toekomst binnen.”

Drie van deze jonge talenten waren de genomineerden; Bart Willems van Wennekes Welding & Support, Thijs Klomp van ART Group en Jurgen Schepens van Metaalindustrie Uden. “Drie jonge gasten die heel divers zijn in wat ze doen, van werken met hun handen tot op managementniveau, ook dat is mogelijk in de metaalsector.”

Lassen op Champions League niveau

Bart Willems (20 jaar), ging uiteindelijk met de Award naar huis. Bart is lasser en door zijn begeleiders aangedragen vanwege zijn uitstekende vaardigheden, en onuitputtelijke drive om verder te trainen. Hij bedrijft zijn vak op ‘Champions League niveau’ en won in 2022 én 2023 het Nederlands kampioenschap lassen. Bart nam deel aan de wereldkampioenschappen in de VS in 2022 en traint momenteel voor de EuroSkills competitie in Polen. Of zoals Bart zelf zei op het podium: “Lassen blijft het leukste wat er is.”

De Vakvrouw Metaal Award was voor Nicole Vermeer-Wittens (tweede van links). Naast haar de twee andere genomineerden. Links Ruben de Graaf, regiodirecteur van Randstad, rechts Joran van Bussel, voorzitter Koninklijke Metaalunie district Zuidoost.

De Vakvrouw Metaal Award was voor Nicole Vermeer-Wittens (tweede van links). Naast haar de twee andere genomineerden. Links Ruben de Graaf, regiodirecteur van Randstad, rechts Joran van Bussel, voorzitter Koninklijke Metaalunie district Zuidoost.

Winnaar Vakvrouw Metaal Award 2023

De drie genomineerden voor de Vakvrouw Metaal Award waren Femke van der Reep, Joan Mijnders en Nicole Vermeer-Wittens. Laatstgenoemde kreeg de prijs overhandigd door de presentatoren. Nicole, werkzaam bij Bregil, ontdekte al op jonge leeftijd haar passie voor metaalsector en het werken met machines binnen haar vaders bedrijf. Met 28 jaar ervaring in het vak, deelt ze haar kennis van buis- en plaatbewerking graag met collega’s en enthousiasmeert ze anderen voor het werk in de sector door regelmatig deel te nemen aan open dagen en Girls Day initiatieven.

Powered by Randstad

Voor beide winnaars is een opleidingsvoucher van €500,- beschikbaar gesteld door de trotse sponsor Randstad. Gijs Messink, senior operationeel manager bij Randstad Nederland, benadrukt het belang van opleiding en ontwikkeling voor de metaalsector: “Als sponsor van de Vakvrouw Metaal Award en de Jong Metaal Award benadrukken we het belang van opleiding en ontwikkeling voor de metaalsector. Door te investeren in de ontwikkeling van talent en het verbeteren van de kennis en vaardigheden van medewerkers, dragen we bij aan de groei en innovatie van de sector als geheel. We geloven dat opleiding en ontwikkeling essentieel zijn voor de toekomst van de metaalsector en we zijn er trots op om hier op deze manier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

19-04 Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Widenhorn toont CADCAM & Calculatie innovaties voor plaatbewerking

14-04 Tot de highlights behoort de nieuwe release van AutoPOL. Dit machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor…

Bedrijf en Economie

Nominaties voor Metaal Awards bekend

13-04 De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Automatisering

TopSolid beheert volledige workflow

12-04 Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie…

Verspanen

Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

12-04 Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV