Trillingsvrije boorstang met verwisselbare kop

Ceratizit Team Cutting Tools heeft nieuwe trillingsdempende boorstangen ontwikkeld voor het efficiënt bewerken van werkstukken die moeten voldoen aan een hoge oppervlaktekwaliteit. Dankzij het nieuwe wisselkopsysteem kunnen de boorstangen flexibel worden ingezet. De trillingsdempende eigenschappen zorgen tevens voor een hoge proceszekerheid.

Ongecontroleerde trillingen leiden vaak tot inefficiënte productieprocessen en uiteindelijk tot de afkeur van dure werkstukken. Toch zijn lange uitsteeklengtes vaak essentieel tijdens het draaien, verzinken of draadsnijden. Om trillingen bij lange uitsteeklengtes te voorkomen heeft Ceratizit de nieuwe trillingsdempende boorstangen met een flexibel wisselkopsysteem ontwikkeld.

“Afhankelijk van het te bewerken materiaal zorgen lange uitsteeklengtes onvermijdelijk tot trillingen die uiteindelijk catastrofale gevolgen hebben op de oppervlaktekwaliteit van het werkstuk. En dat is niet het enige nadelige effect. Trillingen zorgen ook voor een versnelde slijtage of zelfs tot gereedschapsbreuk. Met onze nieuwe trillingsdempende boorstangen is dat probleem opgelost”, vertelt Patrick Umans, salesmanager van Ceratizit Nederland en België.

Ingebouwd dempingssysteem

In de praktijk worden trillingen meestal gereduceerd door procesparameters zoals de snijdiepte, snijsnelheid of voeding te verlagen. Dit heeft een negatief effect op de cyclustijd en daarmee op de winstgevendheid van een order. Ceratizit heeft daarom boorstangen ontwikkeld met een dempingssysteem in het gereedschapslichaam.

Dit systeem minimaliseert op effectieve wijze hinderlijke trillingen, waardoor het zelfs mogelijk wordt om de procesparameters te verhogen en dus de cyclustijd te verlagen. De gedempte gereedschappen verbeteren met name de oppervlaktekwaliteit en verlengen de standtijd van het gereedschap, terwijl tegelijkertijd de machinespil minder wordt belast. Dit zorgt voor een hogere duurzaamheid, aangezien alle gebruikte componenten langer meegaan. Samen met de kostenbesparingen die worden behaald door een langere standtijd, kunnen ook complexere werkstukken met een hoge proceszekerheid onbemand worden bewerkt.

Variabel systeem

De trillingsdempende boorstangen kunnen efficiënt worden ingezet dankzij het nieuw ontwikkelde modulaire wisselkopsysteem. Met een keuze uit acht verschillende verwisselbare koppen is het gereedschap variabel, flexibel, veelzijdig en kostenefficiënt. Door de slimme positionering van het koelmiddelmondstuk profiteert het verwisselbare kopsysteem ook van een efficiënte koeling en verbeterde spaanafvoer. Standaardversies van de basishouders zijn verkrijgbaar in lengtes van 200, 218 en 283 mm en diameters van 25, 32 en 40 mm. De trillingsdempende versies zijn verkrijgbaar in lengtes van 150, 185 en 225 mm.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Metaalbewerking Smit optimaliseert samen met Ceratizit verspanende processen

15-07 Metaalbewerking Smit levert aan uiteenlopende industrieën, zoals de luxe jachtbouw, machine- en apparatenbouw, olie-…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Ceratizit presenteert tweede online tv-show over verspanen

11-06 It’s Tool Time! is een gloednieuwe B2B-infotainmentshow over verspanende gereedschappen voor de metaalsector. De…

Verspanen

Schreuder M&T innoveert hand in hand met Ceratizit

01-02 Schreuder richt zich op alle markten waar behoefte is aan fijnmechanische onderdelen in enkelstuks,…

Verspanen

Ceratizit broadcast digitaal over gereedschapsinnovatie

16-12 Eind november organiseerde Ceratizit voor het eerst de digitale tv-show It’s Tool Time. Dit…

Verspanen

Hoofdrol voor verspanende gereedschappen in tv-show Ceratizit

09-11 De Ceratizit Group heeft een nieuw presentatieformat ontwikkeld met een combinatie van informatie, amusement…

Verspanen

Ceratizit introduceert circulaire schroefdraadfrezen met 3xD en 4xD

04-11 Het programma SGF circulaire schroefdraadfrezen van Ceratizit is uitgebreid met 3xD en 4xD. Een…

Verspanen

Drie nieuwe hardmetaalkwaliteiten Ceratizit voor bewerken staal of RVS

12-10 Ceratizit heeft drie nieuwe hardmetaalkwaliteiten geïntroduceerd. Voor het bewerken van austenitisch roestvast staal is…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X