Trotec Laser heeft een expliciet doel

0

In recordtijd van minder dan 20 jaar is Trotec Laser gegroeid van start-up naar een van de wereldwijde marktleiders in lasermachines voor snijden, markeren en graveren: van de voormalige ‘Development and Research Container’ naar het Groene Hoofdkantoor in Oostenrijk.

Als deel van de Trodat Trotec Group, ontwikkelt, produceert en vermarkt Trotec lasermachines voor markeren, snijden en graveren en laser- en graveermaterialen. Onder de slogan ‘setting new standards’ zijn meer dan 30.000 systemen geïnstalleerd. Trotec is aanwezig in meer dan 90 landen en telt meer dan 550 werknemers wereldwijd: deze trend stijgt sterk. Het bedrijf is opgericht in 1997 als onderzoekstak van Trodat – ‘s werelds grootste producent van stempels. In 2015 steeg de omzet van de Oostenrijkse laserproducent voor het eerst boven de €100 miljoen. Jaren daarvoor, werd dit als visionair doel gesteld voor 2015 en dit werd precies bereikt: €100.8 miljoen. In 2016, is de omzet van Trotec wederom gestegen, ditmaal met 9.1 %.

trotec-Research-Container
Begonnen in een groene R&D container, opereert Trotec Laser tegenwoordig vanuit een ‘groen’ hoofdkantoor.

De grote groei zet zich voort in 2017. Met een voorspelde toename van 20% zet Trotec een belangrijke mijlpaal voor het omzetdoel van 2020, dat is gesteld op €200 miljoen. Het expliciete doel van de toekomst van Trotec Laser is om ‘s werelds nummer één te worden op het gebied van lasertechnologie en marktleider in de gedefinieerde kernmarkten.