Trumpf lanceert eenvoudige kantbank

Met de TruBend 1000 presenteert Trumpf op de Euroblech een nieuw instapmodel kantbank. De oplossing is eenvoudig te programmeren met de nieuwe RA-besturing (Right Angle) en is uitgerust met beproefde Trumpf technologie voor het buigen.

Trumpf lanceert de nieuwe TruBend 1000 op de Euroblech in een eerste versie met een perskracht van 225 ton en een buiglengte van 4 meter. Andere tonnages en lengtes zullen spoedig volgen.

“Zoals al onze nieuwe eenvoudige machines is de TruBend 1000 consequent afgestemd op de behoeften van bedrijven die zich met buigtechnologie willen bezighouden. De machines doen op geen enkele manier onder voor onze high-end modellen wat betreft betrouwbaarheid en kwaliteit, maar zijn beduidend goedkoper. Op deze manier bieden we bedrijven meer oplossingen waarmee ze concurrerend kunnen groeien en produceren”, zegt Stephan Mayer, CEO werktuigmachines bij Trumpf.
Er staan verschillende machinetypes ter beschikking met een perskracht van 60 tot 320 ton en werklengtes van 2 tot 4 meter. Dit maakt de machine geschikt voor een breed scala aan gebogen onderdelen.

Online bestellen

De machine is verkrijgbaar in twee versies: Classic en Comfort. Klanten kunnen op een landingspagina snel en eenvoudig meer te weten komen over de oplossing en het gewenste model direct online bestellen. Omdat de machines al voorgeconfigureerd zijn, levert Trumpf ze binnen enkele dagen. “Kleinere bedrijven willen zo snel mogelijk aan de slag met hun nieuwe machine omdat ze, in tegenstelling tot grotere bedrijven, minder capaciteit hebben om hun orders te verwerken. Met de voorgeconfigureerde uitrusting van de TruBend 1000 en de online verkoop garanderen we een snelle levering”, zegt productmanager Harald Böck.

Bij de uitrusting van de TruBend 1000 richtte Trumpf zich op de behoeften van bedrijven die zich met kanten bezighouden. De Classic-versie is uitgerust met een in dit klantensegment gebruikelijk klemsysteem. Op deze manier kunnen gebruikers de buiggereedschappen gebruiken die ze al hebben. Het Comfort-model heeft de beproefde Trumpf-klem. Hierdoor is hij compatibel met de buiggereedschappen van het bedrijf. Gebruikers hebben ook toegang tot een demoversie van de offline programmeersoftware TecZone Bend van Trumpf. Hierdoor kan de machine vanuit het kantoor parallel aan de productie worden geprogrammeerd. Dit verhoogt de productiviteit verder.

Voor eenvoudige componenten

De Classic-versie van de TruBend 1000 is geschikt voor alle bedrijven die eenvoudige en middel-complexe componenten in middelgrote series produceren. Met zijn Trumpf-gereedschapssysteem is het Comfort-model ook geschikt voor kleine series, omdat gereedschapswisselingen sneller en meer automatisch kunnen worden uitgevoerd. De machine is vooral aantrekkelijk voor kleinere bedrijven of loonwerkers die in éénploegendienst werken.
Trumpf lanceert de nieuwe serie op Euroblech in een eerste versie met een perskracht van 225 ton en een buiglengte van 4 meter. Andere tonnages en lengtes zullen spoedig volgen.

Het TruLaser Weld 5000 laserlasapparaat met BrightLine Scan is bijzonder geschikt voor landbouw- of bouwmachines omdat met name plaatdiktes tot 6 mm betrouwbaar kunnen worden gelast.

Het TruLaser Weld 5000 laserlasapparaat met BrightLine Scan is bijzonder geschikt voor landbouw- of bouwmachines omdat met name plaatdiktes tot 6 mm betrouwbaar kunnen worden gelast.

Beter laserlassen

Trumpf lanceert op de Euroblech ook BrightLine Scan. Dit is een nieuw proces voor meer kwaliteit en robuustheid bij laserlassen.

Voorheen konden gebruikers de laserstraal tijdens het lassen alleen aansturen via de lasrobot. Met de nieuwe technologie kan de laserstraal ook via de laserscanner worden verplaatst. Naast de voorwaartse beweging van de robot maakt deze combinatie van robot en scanner ook een andere vrij programmeerbare laserbeweging in elke richting mogelijk. Speciaal ontwikkelde lichtgewicht spiegels maken deze zogenaamde ‘oscillerende beweging’ mogelijk. Hierdoor kunnen frequenties in het kilohertz-bereik worden bereikt en verdubbelt de mogelijke plaatdikte van 3 tot 6 mm. Met de extra straalgeleiding via de scanner neemt ook de tolerantie van het proces toe.
Trumpf biedt de technologie voor zijn TruLaser Weld 5000 laserlasapparaat vanaf de Euroblech aan. Omdat met name plaatdiktes tot 6 mm betrouwbaar kunnen worden gelast, is de technologie bijzonder geschikt voor landbouw- of bouwmachines. Door de hoge precisie en kwaliteit van de lasnaden kunnen ook producten voor de meubelindustrie of batterijtrays voor elektromobiliteit efficiënt worden vervaardigd. Verder behoren schakelkasten tot de klassieke toepassingen van BrightLine Scan.

Trumpf is op meerdere plekken op de Euroblech present. De hoofdstand bevindt zich centraal in hal 11.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

3D

Trumpf print kunstgebitten in serie

16-11 “Dankzij slimme automatisering is het nieuwe systeem twee keer zo snel als de vorige…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Trumpf verdubbelt laservermogen tot 24 kW

26-10 Afhankelijk van het materiaal en de toepassing kan de TruLaser Serie 5000 volgens Trumpf…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen