Tuwi brengt showroom dichterbij

Tuwi heeft in Moerdijk een tweede vestiging met een grote showroom in gebruik genomen. De machineleverancier had deze medio juni al feestelijk in gebruik willen nemen met een open huis, maar dit is door de gevolgen van de corona-pandemie uitgesteld naar woensdag 9 en donderdag 10 september.

De nieuwe vestiging is al helemaal ingericht met een paar kantoorruimten en direct naast de showroom zijn enkele mooie presentatieruimtes gecreëerd voor de ontvangst van en het overleg met gasten. In de 500 vierkante meter grote showroom zelf komen binnenkort nog een lasersnijmachine, een paar kantbanken en een schaar van Durma en een CNC-gestuurde boormachine van CMA te staan. De wat kleinere machines staan allemaal al demogereed opgesteld, zoals een Imet zaagmachine, een MG platenwals, een Amob profielbuigmachine, een Geka ponsknipmachine en diverse tap- en boormachines.

Juist die wat kleinere machines waren ook een voorname reden voor Tuwi om naast de hoofdvestiging in Winterswijk een tweede locatie in Moerdijk te openen. “We merkten dat onze klanten uit het westen en het zuiden van het land niet meer zo makkelijk naar Winterswijk komen voor een machine tot pak ‘m beet 30.000 à 40.000 euro”, zegt commercieel directeur Marco Mans. “Terwijl ze tegelijkertijd zo’n machine toch echt wel even willen zien en voelen.”

Machine zien en voelen

Want dat metaalbewerkers een nieuwe machine eerst ‘in het echt’ willen zien voordat ze hem kopen, staat voor hem nog steeds als een paal boven water, ook al hebben digitale communicatiemiddelen zoals Zoom en Microsoft Teams door de coronacrisis enorm aan populariteit gewonnen. “Al die online mogelijkheden bieden zeker voordelen”, zegt Mans. “Wij maken er ook veel gebruik van en hebben daarbij ontdekt dat het niet altijd nodig is om in de auto te stappen. In de eerste weken van de crisis hebben wij ook demonstraties vanuit de showroom gedaan via videoverbindingen.”

“Maar je mist daarbij de emotie, de menselijke factor”, vult Menne Engelfriet aan, accountmanager voor de regio’s in zuidwest-Nederland. “Je kunt de reactie van mensen moeilijker zien en mist de interactie. De bezoeken aan onze showrooms zijn dan ook gewoon doorgegaan, uiteraard met in achtneming van de RIVM-regels en uitsluitend op afspraak. Je merkt dat de mensen daar ook behoefte aan hebben. Nu de regels allemaal wat soepeler worden, zien we het bezoek ook weer stijgen. Ook hier in Moerdijk trekken we al heel wat bezoek, terwijl we nog maar amper zijn begonnen.”

Drie redenen deden Tuwi begin 2019 besluiten om op zoek te gaan naar een tweede vestiging in zuidwest-Nederland. Mans legt uit: “We hebben altijd heel veel afspraken en demo’s in Winterswijk. En natuurlijk houden we bij waar die mensen allemaal vandaan komen. Het bleek dat we vooral bezoekers uit het noorden en oosten kregen en dat het bezoek uit het westen en zuiden terugliep, vooral voor bepaalde, wat kleinere machines. Die bezoekers kunnen we nu ontvangen in Moerdijk.”
En dat dit werkt blijkt uit een voorbeeld dat Engelfriet geeft: “Ik heb hier een klant uit Hellevoetsluis 2 uur op een zaterdagmiddag ontvangen en die heeft een paar machines gekocht. Hij zou er niet voor naar Winterswijk zijn gereden, maar wilde de machines wel graag zien.”

De tweede reden voor de nevenvestiging was om de vijver groter te maken voor het werven van technisch personeel. En de derde reden is dat Tuwi veel aanvragen uit België krijgt. Daar wil de machineleverancier actiever worden en Moerdijk is ook voor Belgische bezoekers goed bereikbaar.

De vestiging in Moerdijk is ook voor Belgische bezoekers goed bereikbaar. Tuwi krijgt veel aanvragen uit België en wil daar actiever worden.

De vestiging in Moerdijk is ook voor Belgische bezoekers goed bereikbaar. Tuwi krijgt veel aanvragen uit België en wil daar actiever worden.

Moerdijk elke dag open

De locatie Moerdijk is elke dag bezet. Marco Mans is er enkele dagen in de week, evenals Eddie van der Gaag, accountmanager Brabant en Limburg, Menne Engelfriet en Ferdinand Bauhuis, specialist Matrix Tools en Salvagnini. Het is een volwaardige vestiging, waar een goede doorsnee van het complete Tuwi programma wordt gepresenteerd, inclusief binnenkort de wat grotere machines, zoals de HD-FO fiberlasersnijmachine, het nieuwe instapmodel van Durma. Tuwi  doet ook veel in automatisering – zoals automatische magazijn- en beladingssystemen, maar die blijven vooralsnog in Winterswijk.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Verspanen

Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

17-11 Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast…

Plaatbewerking

Van Pommeren kan weer snel schakelen

02-11 Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Plaatbewerking

Tuwi neemt Matrix Tools over en levert nu ook Salvagnini

29-05 Tuwi Nederland heeft Matrix Tools inclusief medewerkers in zijn geheel overgenomen. In overleg met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X