Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Tuwi heeft de dealerschappen verworven voor de lasersnijmachines van Mitsubishi Electric en de geautomatiseerde uitsorteersystemen van Astes4. Ook komt er op de hoofdvestiging van Tuwi in Winterswijk een onderdelenmagazijn van Astes4 voor de klanten in Noord-Europa.

Met het dealerschap van Astes4 en Mitsubishi Electric kan Tuwi de complete oplossingen van dit duo gaan verkopen. Daarnaast kan het uitsorteersysteem van Astes4 tevens worden gekoppeld aan alle andere merken lasersnijmachines.

Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien in de markt al jaren een groeiende behoefte aan automatisering en manarm werken”, zegt hij. “Die behoefte wordt alleen maar groter nu het tekort aan vakmensen steeds nijpender wordt. Deze nieuwe vertegenwoordigingen vergroten onze mogelijkheden om daar complete oplossingen voor te bieden.”

Astes4 uitsorteersystemen

Het partnerschap met Astes4 betekent voor Tuwi een hernieuwde kennismaking. De machineleverancier leverde de uitsorteersystemen ook al, toen de Zwitserse fabrikant ze een kleine tien jaar geleden op de markt introduceerde. Destijds zijn via Tuwi enkele systemen bij klanten in Nederland geïnstalleerd.

Maar sindsdien is er veel veranderd. Astes4 is zijn systemen via het eigen dochterbedrijf Astes4 Benelux zelf gaan vermarkten in de Benelux. In 2018 is het bedrijf overgenomen door Mitsubishi Electric. Mitsubishi deed deze acquisitie om uit één hand compleet geautomatiseerde 24/7 oplossingen voor de productie van gesneden plaatuitslagen (opslagtoren, belaadsysteem, lasersnijmachine en uitsorteersysteem) aan de plaatwerkindustrie te kunnen gaan leveren.

Nederlandse markt belangrijk

Beide partijen misten echter de power om de Benelux-markt goed te kunnen bewerken, terwijl ze zeker Nederland toch wel zien als een belangrijke markt. “Op het gebied van automatisering loopt de Nederlandse plaatwerkindustrie samen met de Italiaanse voorop in Europa”, zegt CEO Massimo Morlotti van Astes4. Daarom willen Mitsubishi en Astes4 samen met Tuwi hun positie in Nederland versterken. Fulvio Ferri, business development manager van Astes4, zegt hierover: “We moeten terugkomen in deze markt. Tuwi kent de markt, heeft hier een grote slagkracht en een sterke service-organisatie.”

Tegelijk met Astes4 heeft Tuwi ook het dealerschap van Mitsubishi Electric op zich genomen. Hierdoor kan het de complete oplossingen die deze twee samen ontwikkelen en bouwen gaan verkopen. Maar dat niet alleen, zo benadrukt Marco Mans. “Wij kunnen de uitsorteersystemen van Astes4 ook aan alle andere merken lasersnijmachines koppelen. Bijvoorbeeld aan de lasers van Durma, die we reeds in ons assortiment hebben. Maar we kunnen ook bestaande lasers van andere merken die bij plaatwerkbedrijven operationeel zijn voorzien van een uitsorteersysteem.”
Mans wijst daarbij op de modulariteit van de oplossingen die Tuwi nu samen met haar partners kan aanbieden: “We kunnen eerst een lasersnijmachine met een toren voor de opslag van plaatmateriaal en een belaadsysteem installeren en daar dan later een uitsorteersysteem aan toevoegen. Zo kan iedere klant, al naar gelang zijn behoefte, in zijn eigen tempo automatiseren.”

Mitsubishi en Durma lasers

Mitsubishi Electric is producent van een A-merk lasersnijmachines. Het concern bouwt vlakbedlasers in de formaten 3 x 1,5 m en 4 x 2 m, met laserbronnen tot 10 kW. Tuwi gaat deze machines in het leveringsprogramma opnemen naast lasersnijmachines van Durma. Volgens Mans bijten deze twee merken elkaar niet, maar versterken ze elkaar juist. “We kunnen als total supplier alle segmenten van de markt bedienen. Het dealerschap van Mitsubishi stelt ons in staat high-end solutions te bieden.”

Open huis op 22 en 23 juni

In de showroom in Winterswijk staat inmiddels al een Mitsubishi lasersnijmachine opgesteld. Op den duur zal hier ook een Astes4 systeem worden geplaatst voor demonstraties. Medewerkers van Tuwi volgen trainingen bij beide nieuwe partners om de systemen goed in de vingers te krijgen.

Tuwi houdt op 22 en 23 juni open huis in Winterswijk. Dan zullen de dealerschappen van Mitsubishi en Astes4 bij de bezoekers worden geïntroduceerd. En dit is niet het enige nieuws dat Tuwi te melden heeft. De komende weken worden nog enkele nieuwe productlijnen gepresenteerd, die ook op het open huis getoond zullen worden.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Boor-/zaagstraten en kennisevenement op open huis Tuwi

07-06 De nieuwe vertegenwoordigingen zijn de boor-/zaagstraten van M&G Steel Machines, alsmede de lasersnijmachines van…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

14-03 Vergeest Metaaltechniek snijdt als toeleverancier voor onder andere de offshore-industrie, binnenvaart en trailerbouw een…

Plaatbewerking

Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Plaatbewerking

MDL last nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

14-12 Om die reden is ook gekozen voor een andere naam. De letters MDL staan…

Plaatbewerking

Toekomstgerichte oplossingen met fiberlasers HGTECH

17-11 HGTECH is nadrukkelijk bezig om met zijn fiberlasersnijmachines, die onder de merknaam Marvel op…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X