Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Tuwi heeft de dealerschappen verworven voor de lasersnijmachines van Mitsubishi Electric en de geautomatiseerde uitsorteersystemen van Astes4. Ook komt er op de hoofdvestiging van Tuwi in Winterswijk een onderdelenmagazijn van Astes4 voor de klanten in Noord-Europa.

Met het dealerschap van Astes4 en Mitsubishi Electric kan Tuwi de complete oplossingen van dit duo gaan verkopen. Daarnaast kan het uitsorteersysteem van Astes4 tevens worden gekoppeld aan alle andere merken lasersnijmachines.

Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien in de markt al jaren een groeiende behoefte aan automatisering en manarm werken”, zegt hij. “Die behoefte wordt alleen maar groter nu het tekort aan vakmensen steeds nijpender wordt. Deze nieuwe vertegenwoordigingen vergroten onze mogelijkheden om daar complete oplossingen voor te bieden.”

Astes4 uitsorteersystemen

Het partnerschap met Astes4 betekent voor Tuwi een hernieuwde kennismaking. De machineleverancier leverde de uitsorteersystemen ook al, toen de Zwitserse fabrikant ze een kleine tien jaar geleden op de markt introduceerde. Destijds zijn via Tuwi enkele systemen bij klanten in Nederland geïnstalleerd.

Maar sindsdien is er veel veranderd. Astes4 is zijn systemen via het eigen dochterbedrijf Astes4 Benelux zelf gaan vermarkten in de Benelux. In 2018 is het bedrijf overgenomen door Mitsubishi Electric. Mitsubishi deed deze acquisitie om uit één hand compleet geautomatiseerde 24/7 oplossingen voor de productie van gesneden plaatuitslagen (opslagtoren, belaadsysteem, lasersnijmachine en uitsorteersysteem) aan de plaatwerkindustrie te kunnen gaan leveren.

Nederlandse markt belangrijk

Beide partijen misten echter de power om de Benelux-markt goed te kunnen bewerken, terwijl ze zeker Nederland toch wel zien als een belangrijke markt. “Op het gebied van automatisering loopt de Nederlandse plaatwerkindustrie samen met de Italiaanse voorop in Europa”, zegt CEO Massimo Morlotti van Astes4. Daarom willen Mitsubishi en Astes4 samen met Tuwi hun positie in Nederland versterken. Fulvio Ferri, business development manager van Astes4, zegt hierover: “We moeten terugkomen in deze markt. Tuwi kent de markt, heeft hier een grote slagkracht en een sterke service-organisatie.”

Tegelijk met Astes4 heeft Tuwi ook het dealerschap van Mitsubishi Electric op zich genomen. Hierdoor kan het de complete oplossingen die deze twee samen ontwikkelen en bouwen gaan verkopen. Maar dat niet alleen, zo benadrukt Marco Mans. “Wij kunnen de uitsorteersystemen van Astes4 ook aan alle andere merken lasersnijmachines koppelen. Bijvoorbeeld aan de lasers van Durma, die we reeds in ons assortiment hebben. Maar we kunnen ook bestaande lasers van andere merken die bij plaatwerkbedrijven operationeel zijn voorzien van een uitsorteersysteem.”
Mans wijst daarbij op de modulariteit van de oplossingen die Tuwi nu samen met haar partners kan aanbieden: “We kunnen eerst een lasersnijmachine met een toren voor de opslag van plaatmateriaal en een belaadsysteem installeren en daar dan later een uitsorteersysteem aan toevoegen. Zo kan iedere klant, al naar gelang zijn behoefte, in zijn eigen tempo automatiseren.”

Mitsubishi en Durma lasers

Mitsubishi Electric is producent van een A-merk lasersnijmachines. Het concern bouwt vlakbedlasers in de formaten 3 x 1,5 m en 4 x 2 m, met laserbronnen tot 10 kW. Tuwi gaat deze machines in het leveringsprogramma opnemen naast lasersnijmachines van Durma. Volgens Mans bijten deze twee merken elkaar niet, maar versterken ze elkaar juist. “We kunnen als total supplier alle segmenten van de markt bedienen. Het dealerschap van Mitsubishi stelt ons in staat high-end solutions te bieden.”

Open huis op 22 en 23 juni

In de showroom in Winterswijk staat inmiddels al een Mitsubishi lasersnijmachine opgesteld. Op den duur zal hier ook een Astes4 systeem worden geplaatst voor demonstraties. Medewerkers van Tuwi volgen trainingen bij beide nieuwe partners om de systemen goed in de vingers te krijgen.

Tuwi houdt op 22 en 23 juni open huis in Winterswijk. Dan zullen de dealerschappen van Mitsubishi en Astes4 bij de bezoekers worden geïntroduceerd. En dit is niet het enige nieuws dat Tuwi te melden heeft. De komende weken worden nog enkele nieuwe productlijnen gepresenteerd, die ook op het open huis getoond zullen worden.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Plaatbewerking

Jörg installeert coil lasersnijmachines in Canada

04-09 In Canada zal hij worden gebruikt voor het snijden van uitslagen van luchtkanalen. Jörg…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV