Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

Dankzij een vooruitziende blik en doortastend handelen is Tuwi momenteel in staat om klanten op korte termijn te voorzien van nieuwe kantbanken en plaatscharen. De machineleverancier heeft bij fabrikant Durma afgelopen najaar al ruim dertig kantbanken en scharen besteld, die de komende maanden geleidelijk aan in Nederland arriveren.

De kantbank Durma AD-Servo Premium Plus is een van de beschikbare modellen. Klanten hebben de keuze uit vier modellen kantbanken en drie modellen scharen.

De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal verkocht”, zegt Peter Schenk, productspecialist en Business Unit Manager bij Tuwi.

Prijsstijgingen voor zijn

Hij vervolgt: “We hebben onze nek uitgestoken om snel machines te kunnen leveren tegen normale tarieven. Aan het begin van het vierde kwartaal van vorig jaar hebben we de bestellingen al geplaatst bij Durma, onze belangrijkste leverancier van kantbanken en scharen. Toen zag je al dat de problemen met de beschikbaarheid van onderdelen en componenten tot grote verstoringen in de supply chains leidden. De prijsstijgingen die daar het gevolg van zijn, wilden we voor zijn. Daarom hebben we een groot aantal machines gekocht, die nu gespreid bij ons binnenkomen.”

Lange levertijden

De grote belangstelling voor deze voorraadactie met kantbanken en plaatscharen is niet vreemd. Metaalbewerkers in Nederland hebben grote behoefte aan extra productiecapaciteit, maar vrijwel alle producenten en leveranciers van kantbanken kampen momenteel met leveringsproblemen. Levertijden van 25 weken of nog langer zijn momenteel heel gebruikelijk, terwijl normaalgesproken levertijden van 8 à 10 weken gangbaar zijn. Ook leveranciers van gebruikte kantbanken lopen helemaal leeg.

Rijke configuratie

Tuwi krijgt nu iedere maand een aantal eenvoudig te bedienen kantbanken en scharen geleverd met een standaard rijk uitgeruste configuratie. Klanten hebben de keuze uit vier modellen kantbanken en drie modellen scharen. “Wellicht dat een bijzondere optie die een klant zoekt er net niet bij zit, maar iedereen heeft de mogelijkheid om die configuratie uit te kiezen, die het beste bij hem past”, aldus Schenk.

Kantbanken

Bij de kantbanken is er keuze uit vier modellen. Dit zijn machines uit de AD-Servo, AD-S en de AD-R serie van Durma. Op de website Tuwi staan uitgebreide beschrijvingen van alle beschikbare modellen en in de blog ‘Vergelijking van alle Durma kantbank series‘ geeft Tuwi informatie over de verschillen tussen de diverse series.

Plaatscharen

Daarnaast kan men kiezen uit drie modellen plaatscharen uit de ES en de SBT serie. De ES is een hydraulische guillotineschaar. De SBT serie zijn hydraulische oscillerende plaatscharen.

De verkopers Tuwi zijn helemaal op de voorraadactie voorbereid. De configuraties van alle kantbanken die er reeds zijn en die binnenkort arriveren, zijn helemaal bekend. Zo kan er snel worden gehandeld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Boor-/zaagstraten en kennisevenement op open huis Tuwi

07-06 De nieuwe vertegenwoordigingen zijn de boor-/zaagstraten van M&G Steel Machines, alsmede de lasersnijmachines van…

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15-03 Hij geeft als CEO sinds eind 2020 leiding aan SafanDarley. Dekker is bekend met…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert automatische gereedschapswisselaar Tool Mate

10-02 Met de uitbreiding van de Tool Mate biedt SafanDarley een divers en compleet aanbod…

Plaatbewerking

MDL last nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

14-12 Om die reden is ook gekozen voor een andere naam. De letters MDL staan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X