Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

Dankzij een vooruitziende blik en doortastend handelen is Tuwi momenteel in staat om klanten op korte termijn te voorzien van nieuwe kantbanken en plaatscharen. De machineleverancier heeft bij fabrikant Durma afgelopen najaar al ruim dertig kantbanken en scharen besteld, die de komende maanden geleidelijk aan in Nederland arriveren.

De kantbank Durma AD-Servo Premium Plus is een van de beschikbare modellen. Klanten hebben de keuze uit vier modellen kantbanken en drie modellen scharen.

De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal verkocht”, zegt Peter Schenk, productspecialist en Business Unit Manager bij Tuwi.

Prijsstijgingen voor zijn

Hij vervolgt: “We hebben onze nek uitgestoken om snel machines te kunnen leveren tegen normale tarieven. Aan het begin van het vierde kwartaal van vorig jaar hebben we de bestellingen al geplaatst bij Durma, onze belangrijkste leverancier van kantbanken en scharen. Toen zag je al dat de problemen met de beschikbaarheid van onderdelen en componenten tot grote verstoringen in de supply chains leidden. De prijsstijgingen die daar het gevolg van zijn, wilden we voor zijn. Daarom hebben we een groot aantal machines gekocht, die nu gespreid bij ons binnenkomen.”

Lange levertijden

De grote belangstelling voor deze voorraadactie met kantbanken en plaatscharen is niet vreemd. Metaalbewerkers in Nederland hebben grote behoefte aan extra productiecapaciteit, maar vrijwel alle producenten en leveranciers van kantbanken kampen momenteel met leveringsproblemen. Levertijden van 25 weken of nog langer zijn momenteel heel gebruikelijk, terwijl normaalgesproken levertijden van 8 à 10 weken gangbaar zijn. Ook leveranciers van gebruikte kantbanken lopen helemaal leeg.

Rijke configuratie

Tuwi krijgt nu iedere maand een aantal eenvoudig te bedienen kantbanken en scharen geleverd met een standaard rijk uitgeruste configuratie. Klanten hebben de keuze uit vier modellen kantbanken en drie modellen scharen. “Wellicht dat een bijzondere optie die een klant zoekt er net niet bij zit, maar iedereen heeft de mogelijkheid om die configuratie uit te kiezen, die het beste bij hem past”, aldus Schenk.

Kantbanken

Bij de kantbanken is er keuze uit vier modellen. Dit zijn machines uit de AD-Servo, AD-S en de AD-R serie van Durma. Op de website Tuwi staan uitgebreide beschrijvingen van alle beschikbare modellen en in de blog ‘Vergelijking van alle Durma kantbank series‘ geeft Tuwi informatie over de verschillen tussen de diverse series.

Plaatscharen

Daarnaast kan men kiezen uit drie modellen plaatscharen uit de ES en de SBT serie. De ES is een hydraulische guillotineschaar. De SBT serie zijn hydraulische oscillerende plaatscharen.

De verkopers Tuwi zijn helemaal op de voorraadactie voorbereid. De configuraties van alle kantbanken die er reeds zijn en die binnenkort arriveren, zijn helemaal bekend. Zo kan er snel worden gehandeld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV