Tuwi levert CNC bewerkingslijnen van Geka

Tuwi stelt tijdens TIV haar nieuwe vertegenwoordiging Geka voor. De Winterswijkse leverancier van metaalbewerkingsmachines is sinds 1 augustus exclusief importeur van de CNC bewerkingslijnen van deze Spaanse fabrikant en zal op TIV de ponsmachine Puma 110 voorzien van de Semi-Paxy NC positioneertafel 1.000×40 tonen.

Geka ontwikkelt en produceert complete lijnen voor de staalverwerkende industrie voor het volautomatisch bewerken van balkprofielen, hoeklijnen en strippen. De producten kunnen automatisch worden beladen en daarna geponst, getapt, verzonken, geboord, gemarkeerd en geknipt (ook onder verstek) worden. Daarnaast bouwt deze fabrikant ook klantspecifieke oplossingen op maat.

Automatisering
“Ze produceren een breed pakket, dat voor ons een mooie uitbreiding van het leveringsprogramma is”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans. “Hiermee kunnen we geautomatiseerde oplossingen bieden aan constructie- en staalbouwbedrijven. We bedienden deze markt al met ponsknipmachines van Sunrise, maar dat zijn conventionele machines. Qua automatisering gaat Geka veel verder. En de markt gaat toch duidelijk die kant op. Er is steeds meer behoefte aan automatisering: minder handelingen en machines aansturen vanuit de werkvoorbereiding is de trend.”

Tuwi wil met Geka vooral de kleine en middelgrote constructie- en staalbouwbedrijven bedienen. Mans: “Ook die zijn toch aan het kijken hoe ze de handjes uit hun productieprocessen krijgen. Want het wordt steeds lastiger om aan goed personeel te komen en ook zijn ze op zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen.”

Eerste lijn al verkocht
Tuwi heeft de eerste lijn van Geka al verkocht. CMB in Woudenberg neemt in oktober een Sigma 110 volautomatisch bewerkingssysteem voor het boren, tappen, frezen en markeren van balkprofielen in gebruik. Deze installatie biedt CMB de mogelijkheid om 12 meter lange balkprofielen en tot 1 meter hoge producten te bewerken. De balken kunnen automatisch worden beladen en geroteerd.
Vanaf eind oktober/begin november beschikt Tuwi in de showroom in Winterswijk over een Alfa 500/150. Dit is een productielijn voor het automatisch ponsen, markeren en knippen van platstaal. De Alfa is geschikt voor bijvoorbeeld de constructie van stalen spanten, bruggen, equipment voor elektrische stroomoverdracht en hoogvolume platstaal productie. Tevens wordt in de showroom een Hydracrop HD 110/180 voorzien van een Semi-Paxy 1.000×500 NC positioneer tafel en ALRS 600 opduwsysteem voor het volautomatisch knippen van platstaal opgesteld.

Marco Mans is blij met Geka. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe vertegenwoordigingen die iets toe kunnen voegen aan onze lijnen. Een Duitse collega, die net als wij plaatwerkmachinefabrikant Durma vertegenwoordigt, heeft Geka en tijdje geleden al opgenomen in haar leveringsprogramma. We wisten dat Geka op zoek was naar dealers die meer met hun CNC machines willen doen en zo zijn we in contact gekomen. Geka past uitstekend bij ons.”
Met het oog op de nieuwe vertegenwoordiging heeft Tuwi ook een nieuwe productmanager in dienst genomen. Dat is Sevcan Aydogdu. Zij ondersteunt de buitendienst en gaat zich samen met Marco Schenk inspannen om van de Geka CNC bewerkingslijnen een succes te maken op de Nederlandse markt.

Tuwi Nederland
Stand 531

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV